• Spirit speelde zaterdag in Rotterdam een vriendschappelijke wedstrijd tegen VVOR. Door blessures moest trainer Richard van Cappellen een beetje puzzelen met de basisopstelling. Bastiaan Haasnoot is nog niet wedstrijdfit waardoor Max van Herk het Ouderkerkse doel ging verdedigen. Voor jeugdspeler Tjerk de Kogel was een basisplaats toegewezen. Hij startte op de linksbuiten positie. Timme van Hof nam de positie aan de rechterkant op zich. Laurens Visser stond in de spits. Ook Tim van der Zee startte in de basis. Hij speelde vanaf het middenveld, samen met Eric Jansen en Stefan Bitter. De verdediging bestond uit Sander Kalkman, Kevin Kriek, Lars van der Wijngaard en Robbin Brouwer. Tim de Vaal, Julian Rook, Raoul Haliwela en Mick Veldhoen namen plaats op de bank.
    Ondanks het feit dat het bij Spirit allemaal niet zo vanzelf gaat en de wedstrijden moeilijk naar zich toe kan trekken, en dat VVOR juist wel in vorm is en overtuigend op de 2e plaats staat van de 3e klasse, speelde Spirit een goede wedstrijd. Met name Tim van der Zee liet zich in positieve zin zien. Na ruim 20 minuten zette hij Spirit met een mooie goal op 0-1. De meeste kansen waren voor Spirit. Timme van Hof en Laurens Visser kregen een aantal mogelijkheden de voorsprong uit te bouwen.
    Halverwege verliet Lars van der Wijngaard geblesseerd het veld. De verdediger heeft samen met aanvoerder Eric Jansen aangegeven volgend seizoen te gaan spelen voor vv Capelle, dat na de Rijnmond Cup ook de tegenstander van Spirit wordt voor de KNVB beker.
    Ook in de 2e helft was Spirit de betere ploeg. Weer liet Tim van der Zee van zich spreken. Eerst schiet hij vlak na de hervatting net over en 5 minuten later ziet de middenvelder zijn inzet op de paal eindigen.
    VVOR kreeg nog wel kansen voor de gelijkmaker, maar Spirit kwam nauwelijks in de problemen.
    Spirit wint de wedstrijd uiteindelijk met 0-1. Een uitslag waar iedereen wel tevreden mee was.
    Zaterdag begint voor Spirit (eindelijk) weer de competitie. Vanwege het trainingskamp was de eerste speelronde na de winterstop (tegen Hellevoetsluis) uitgesteld en ging afgelopen weekend de competitiewedstrijd tegen Alexandria’66 door een algehele afgelasting niet door.
    Medekoploper Neptunus-Schiebroek komt zaterdag naar Ouderkerk.

Vooraf gezien:
    Na de algehele afgelasting van de KNVB speelt Spirit zaterdag 26 januari een vriendschappelijke wedstrijd bij VVOR. De Rotterdamse ploeg staat momenteel op de 2e plaats in de 3e klasse C, de klasse waarin Spirit vorig seizoen ook nog uitkwam. VVOR staat 3 punten achter koploper Charlois, de enige ploeg die dit seizoen in competitieverband wist te winnen van VVOR. In de tweede speelronde won de ploeg uit Rotterdam Zuid met 0-6. In oktober liet VVOR voor het laatst punten liggen door thuis met 2-2 gelijk te spelen tegen CION. Daarna heeft VVOR alle competitiewedstrijden gewonnen.
    Ook  voor de beker werd in het laatste weekend van 2018 met 0-3 gewonnen. Vorige week werd met 2-0 gewonnen van Dilettant, dat 4e staat in die 3e klasse C. In deze competitie komen ook Schoonhoven (5e), Perkouw (8e) en Lekkerkerk (11e) uit.
    VVOR en Spirit hebben in competitieverband 6 keer eerder tegen elkaar gespeeld. In de laatste 2 edities wist Spirit niet te winnen bij VVOR. Vorig seizoen, in de openingsronde van de competitie, won de Rotterdamse ploeg met 3-2. In 2009-2010, spelend in de 2e klasse, eindigde de wedstrijd onbeslist: 1-1. In de 3 onderlinge wedstrijden daarvoor won Spirit. In 2006-2007 werd het 0-3, in 2004-2005 won Spirit met 1-5 en in 2001-2002 waren de Ouderkerkers met 1-2 te sterk.
    De eerste editie van VVOR-Spirit was in het seizoen 1988-1989. Hiervan is geen uitslag bekend.
    De oefenwedstrijd van zaterdag begint om 14.30 uur.

• Klik  HIER  voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)