• Spirit heeft de vriendschappelijke wedstrijd bij Be Fair met 4-1 verloren. Spirit startte ondanks vele blessures met een op papier volwaardig eerste elftal, maar met op de bank slechts 2 spelers. Toch kon de Ouderkerkse ploeg geen antwoord vinden op het felle spel van de derde klasser. Dat felle spel betekende al snel het einde van de wedstrijd van Tim van der Zee. Ruben Slooff moest al snel invallen. Spirit kwam niet in zijn spel en kwam ook al vroeg in de wedstrijd op achterstand: 1-0.
    De Ouderkerkse ploeg herpakte de wedstrijd en ging op jacht naar de gelijkmaker. En die kwam op naam van Ruben Slooff. Een vrije trap van Eric Jansen kwam via de lat voor de voeten van Timme van Hof. De aanvaller legde de bal klaar voor de invaller.
    Ondanks de handvol kansjes van Spirit, misten de geel-witten de overtuiging en het geloof in een goede afloop.
    Na rust kwam de thuisploeg via een penalty weer op voorsprong en niet veel later zelfs op 3-1.
    In de slotfase kreeg Stefan Bitter nog een 2e gele kaart en moest voortijdig de kleedkamer opzoeken. In de resterende tijd kwam Be Fair nog tot scoren en moest Spirit toezien dat hun ‘uitzwaaiwedstrijd’ met een 4-1 nederlaag bezegeld werd.
    Donderdag vertrekt de selectie naar Zuid Spanje. In het zonnige Marbella zal trainer Richard van Cappellen en zijn assistenten iedereen weer op scherp moeten zetten en hopelijk zal de aankomende 2 weken ook genoeg zijn om iedereen weer te laten herstellen van de diverse blessures.
    Zaterdag 26 januari hervat Spirit de competitie met een bezoekje bij Alexandria’66.

• Klik  HIER  voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

Vooraf gezien:
    Zaterdag speelt Spirit een vriendschappelijke wedstrijd tegen Be Fair. De wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark van Be Fair (Toernooiweg 101) en begint om 15.00 uur.
    Be Fair speelt momenteel in de 3e klasse A, waar het op de 2e plaats staat, 4 punten achter de koploper. In het recente verleden speelde de Waddinxveense ploeg 4 seizoenen in de 2e klasse (2013-2017).
    Be Fair en Spirit kwamen elkaar in competitieverband maar liefst 20 keer in de historie tegen. De eerste editie was in het seizoen 1961-1962, toen spelend in de 4e klasse. Van de laatste 3 competitieduels zijn uitslagen bekend. In 2000-2001 eindigde het duel onbeslist. Het werd toen 1-1. In 2002-2003 wonnen de Ouderkerkers met 1-3. Ook in het laatste competitietreffen was Spirit de bovenliggende partij: 2-4.
    De meest recente ontmoeting was op 30 augustus 2014. In Ouderkerk won Spirit met 1-0 voor de beker.
    De wedstrijd Be Fair tegen Spirit staat onder leiding van scheidsrechter Groen.

• Voorlopige programma:
    Donderdag 17 januari tot zondag 20 januari: Trainingskamp Marbella