• Spirit heeft de bekerwedstrijd tegen Capelle met 4-0 verloren. Daarmee hebben de Capellenaren revanche genomen op de nederlaag (via strafschoppen) eerder dit seizoen in de strijd om de Rijnmond Cup.
  Spirit trainer Richard van Cappellen moest weer flink puzzelen om een representatieve opstelling op papier te zetten. Buiten de al bekende (langdurig) geblesseerde spelers waren dinsdagavond ook Robbin Brouwer (rust), Lars van der Wijngaard (geschorst) en Eric Jansen (lichte blessure) afwezig. Ingmar Burema, die zaterdag zijn rentree maakte na zijn blessure, startte in de basis. Jeugdspeler Cris de Jong kreeg ook een basisplaats. Voorin nam Mick Veldhoen de plaats in van Laurens Visser. Anton de Koning en Tim de Vaal waren de logische vervangers van Robbin Brouwer en Lars van der Wijngaard. Verder speelden dezelfde spelers van zaterdag. Dus met Tjerk de Kogel en Raoul Haliwela voorin en Sander Goudriaan op het middenveld.  
  Spirit begon de wedstrijd dus met maar liefst 7 Ouderkerkers in de basis. ‘Ik denk dat het heel lang geleden is, dat dat is gebeurd’, zei Richard van Cappellen vooraf.
  Op het koude, op veld 3 of 4 spelend (hoofdveld heeft geen verlichting), Sportpark ’t Slot begon Capelle scherp en fel aan de wedstrijd. Het tempo was hoog en Spirit kwam nauwelijks in zijn spel. Het duurde dan ook niet lang of Spirit keek al tegen een 1-0 achterstand aan. Een misverstand tussen Tim de Vaal en Max van Herk werd na een klein kwartier spelen afgestraft (2-0). Ondanks het veldoverwicht van Capelle (het eerste schot van Spirit richting doel was na ruim een half uur) bleef het ‘slechts’ 2-0.
  Na rust kwam Giorgio Getrouw erin voor Ingmar Burema en een half uur voor tijd mochten ook de laatste 2 wissels het veld betreden. Timme van Hof en Virgil Munsel (terug van blessure) namen Sander Kalkman en Raoul Haliwela over. Spirit ging daarmee iets aanvallender spelen. De ploeg kwam dan ook meer in balbezit. Maar de hoop dat er misschien toch nog iets te halen viel werd al snel de kop gedrukt. Na weifelend verdedigen stuiterde de bal in de kluts langs de Ouderkerkse doelman (3-0). In de slotfase werd na niet goed uitverdedigen het zelfs nog 4-0.
  Capelle was duidelijk een maatje te groot. Logisch, want ondanks het tegen degradatie knokkende Capelle speelt de thuisploeg 2 klassen hoger dan Spirit. Zaterdag wacht weer de competitie. Daarin zal Spirit de lijn van afgelopen zaterdag weer moeten oppakken wanneer het op bezoek gaat bij Alexandria’66.  

 • Vooraf gezien:
  Spirit speelt dinsdagavond voor de beker tegen Capelle. Capelle speelt momenteel in de Hoofdklasse, waar het op de 14e plaats staat. Deze plaats geeft aan het eind van het seizoen de verplichting om nacompetitie te gaan spelen tegen degradatie.
  Capelle en Spirit kwamen elkaar dit seizoen al eerder tegen. Eind november stond deze onderlinge strijd ook al op papier. Toen werd er gespeeld in de 2e ronde van de Palace Casino Cup. Spirit wist die wedstrijd in Ouderkerk uiteindelijk te winnen via strafschoppen.
  Dinsdagavond treffen beide ploegen elkaar dus weer, nu spelend in Capelle a/d IJssel. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

 • Voorlopige programma:
  Zaterdag 23-02: Alexandria'66 - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur
  Dinsdag 26-02: Capelle - Spirit (KNVB beker), aanvang 20.00 uur
  Zaterdag 02-03: Spirit - Hellevoetsluis (competitie), aanvang 15.00 uur
  Dinsdag 05-03: Berkel - Spirit (Rijnmond Cup), aanvang 20.00 uur
  Zaterdag 09-03: DCV - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 16-03: Spirit - Sparta AV (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 23-03: Hellevoetsluis - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur


  Contact: spirit.mail.voor.eric@gmail.com