• Spirit heeft zaterdag wéér niet weten te winnen. Op bezoek bij Charlois bleven de Ouderkerkers steken op 1-1. De laatste overwinning van Spirit in de competitie was op 16 oktober, toen thuis met 2-0 werd gewonnen van Deltasport. Daarna volgden nederlagen bij DCV en Hellevoetsluis en gelijke spelen tegen SVS en Pelikaan. Het aantal verliespunten is daarmee opgelopen tot 12.

Spirit begon vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd tegen de nummer laatst van de competitie. Afgelopen dinsdag speelde het een oefenwedstrijd bij zondags hoofdklasser TOGB, waartegen de Ouderkerkse ploeg een goede wedstrijd speelde en met 3-4 won.

Tegen Charlois startte de ploeg van Richard van Cappellen voortvarend. In dezelfde opstelling als tegen TOGB, met Wouter Korteweg weer op doel en Laurens Visser in de punt van de aanval, kwam Spirit al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Ruben Slooff.

Kort na de openingstreffer moest Spirit een aantal bezettingsproblemen incasseren. Binnen een kwartier moesten de centrale middenvelders Cris de Jong en even later Niels de Vries het veld geblesseerd verlaten.

Charlois kreeg wat meer grip op het middenveld en kwam zelfs op gelijke hoogte (1-1). Voor die tijd zag Laurens Visser zijn kopbal via de doelman over gaan.

In de 2e helft ging Spirit op jacht naar de voorsprong. Het kreeg voldoende mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Laurens Visser schoot net naast, Lukas Bos kopte tot 2 keer toe net over en Tjerk de Kogel trof de paal. Ondanks de kansen bleef het 1-1 en komt Spirit zich zelf nu op de ranglijst tegen in de middenmoot, samen met CWO, SVS, FC Binnenmaas en Strijen.

De strijd om de bovenste plekken is volop gaande. Hellevoetsluis won thuis met 2-0 van DCV en neemt (voorlopig) de koppositie over. DCV en Pelikaan volgen op 2 punten, maar hebben beide nog een wedstrijd te goed. Sparta staat 5e, maar heeft nog 2 wedstrijden in te halen.

Onderin staat Charlois nog op de laatste plaats, met daarboven Rozenburg, Deltasport en Alexandria’66.

CION staat op de 10e plaats, beetje tussen de degradatiegroep en de middenmoot in. Op het programma voor zaterdag staat de wedstrijd Spirit tegen CION. Of het zover komt dat de ploeg uit Vlaardingen naar Ouderkerk komt, is nog onzeker. De maatregelen, die afgelopen vrijdag in de persconferentie zijn gemeld, geven aan dat sportwedstrijden en trainingen ná 17.00 uur niet zijn toegestaan. De wedstrijd zal dan theoretisch kunnen doorgaan. Maar of het verstandig is om wedstrijden te gaan spelen zonder door de weekse trainingen is maar de vraag. Aankomende week buigt de KNVB hierover en komt daarna met een besluit over het wel of niet doorgaan van de wedstrijden.

UPDATE: De wedstrijden van alle wedstrijden zijn voor zaterdag 4 december afgelast

• Klik  HIER  voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

Vooraf gezien:
    Spirit reist zaterdag af naar Rotterdam Zuid voor de wedstrijd tegen sv Charlois. De Rotterdammers zijn het seizoen niet goed begonnen en staan op de laatste plaats in de competitie. Het speelde tot nu toe slechts 2 keer gelijk, 3-3 bij Deltasport en 1-1 bij FC Binnenmaas. Bij de 6 nederlagen zitten 2 grote nederlagen. Op eigen veld werd het 2-7 voor Hellevoetsluis. Vorige week was het in de 79e minuut 0-5 voor Pelikaan, toen de scheidsrechter de wedstrijd staakte.
    Ook in de bekerpoule wist de Rotterdamse ploeg niet te winnen. Met een 1-1 gelijkspel werd het enige punt binnengehaald.
    Spirit staat momenteel op de 7e plaats, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Ook de Ouderkerkers draaien nog geen groots seizoen. Van de 7 wedstrijden werd slechts 3x gewonnen, allen uit de onderste regionen van de competitie. Naast nederlagen bij Hellevoetsluis en DCV werd gelijk gespeeld tegen Pelikaan en SVS.
    Charlois en Spirit hebben in competitieverband nog maar weinig historie. Beide ploegen troffen elkaar nog maar 1 keer. Op 30 november 2019 werd het in Rotterdam 0-0. Later werd het seizoen vroegtijdig beëindigd  door de opkomst van de corona pandemie. Daardoor werd de wedstrijd in Ouderkerk nooit gespeeld. Vorig seizoen stonden beide ploegen wel op het programma tegen elkaar, maar ook die competitie werd niet uitgespeeld.
    De wedstrijd sv Charlois tegen Spirit wordt gespeeld op Sportpark Charlois en begint om 15.00 uur. Vanwege de huidige coronamaatregelen is publiek bij de wedstrijd niet toegestaan.

• * De in de 79e minuut gestaakte wedstrijd tussen Charlois en Pelikaan (0-5) is in de stand (voorlopig) verwerkt.

• Volgende wedstrijden:
      Zaterdag 4 december: Spirit - CION (competitie), aanvang 15.00 uur  AFGELAST
      Dinsdag 7 december: Spirit - FC Binnenmaas (competitie), aanvang 20.00 uur  AFGELAST
      Zaterdag 11 december: Strijen - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
      Zaterdag 18 december: Spirit vooralsnog vrij