• Spirit hervat zaterdag de competitie met een uitwedstrijd tegen CION. Vorige week kwam Spirit niet in aktie. Maar CION speelde al 2 weken geen voetbalwedstrijd. De wedstrijden Hellevoetsluis-CION en CION-Rozenburg werden door coronagevallen uitgesteld.
    De aankomende tegenstander deelt het clubgebouw met ‘buurman’ Deltasport. Begin vorig seizoen brandde het gezamenlijke clubgebouw volledig af. De bestuurskamer van Deltasport fungeert nu als kantine. Er zijn verregaande plannen voor een nieuw complex waar beide ploegen zouden kunnen gaan spelen.
    CION speelt dit seizoen voor het eerst in zijn bestaan in de 2e klasse. Vorig seizoen stonden de Vlaardingers bij de corona-stop op de 1e plaats. Buiten het feit dat de competitie een abrupt einde had en er geen kampioenen, promovendus en degradanten waren, mochten clubs toch aangeven of men wel of niet zou promoveren. CION heeft daar gebruik van gemaakt en speelt dus dit seizoen in de 2e klasse D.
    Spirit en CION hebben elkaar in het verleden in slechts 1 seizoen ontmoet. Dat was in het seizoen 2010-2011. In de laatste speelronde verloor Spirit op bezoek bij CION met 3-2. Ruben de Vries zette Spirit nog wel op 0-2, maar de thuisploeg trok toch aan het langste eind. Van de huidige selectie speelden toen Bastiaan Haasnoot, Kevin Kriek en Sander Kalkman mee. De uitslag was voor Spirit niet meer van belang. De week ervoor werden de Ouderkerkers al kampioen door op eigen veld Zuiderpark SC met 6-1 te verslaan. Eerder dat seizoen won Spirit thuis door doelpunten van Kevin Kriek (2x), Maarten Tissink en Arian van Herk met 4-1 van CION.
    CION verloor op bezoek bij Charlois in de openingsronde van deze competitie met 2-1. Dat is tot nu toe de enige wedstrijd in competitieverband. In de beker werd 1x verloren, 1x gewonnen en 1x gelijk gespeeld.
    Op het veld waar ook Deltasport zijn wedstrijden speelt, zal zaterdag om 14.30 uur de wedstrijd CION tegen Spirit aanvangen. Op Sportpark Broekpolder staat de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Streef.

• * De wedstrijd CWO - SVS is opnieuw vastgesteld op 13 oktober

• Volgende wedstrijden:
      Zaterdag 17 oktober: Spirit - sv Charlois (competitie), aanvang 15.00 uur
      Zaterdag 24 oktober: FC Binnenmaas - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
      Zaterdag 31 oktober: Spirit - DCV (competitie), aanvang 15.00 uur
      Zaterdag 7 november: Sparta - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
      Zaterdag 14 november: n.n.b. (beker),
      Zaterdag 21 november: Spirit - Deltasport (competitie), aanvang 15.00 uur
      Zaterdag 28 november: Hellevoetsluis - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur
      Zaterdag 5 december: Spirit - Rozenburg (competitie), aanvang 15.00 uur
      Zaterdag 12 december: VVGZ - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur
      Zaterdag 19 december: n.n.b. (beker, inhaalwedstrijd, vriendschappelijk of vrij)