• Cupfighters in spe

  Be Fair 3 - V.V. Spirit 3

  Zaterdag 4 september; ‘het zonnetje lacht, de lucht is blauw, 3 punten voor Spirit, kom maar gauw!’

  Wat leek op een heerlijke zonnige zaterdag begon de dag voor trainer Daniél toch wat minder rooskleurig.
  Om 11:00 zou er verzameld worden op het sportpark maar om 9:00 werd hij nog opgeroepen om ‘even’ heen- en weer te kachelen naar Fijnaart voor zijn werk.
  Hij was net op tijd, 10:59 om precies te zijn.

  Na hem druppelden er nog een aantal spelers het complex op, een aantal vonden dat ze moesten betalen voor de boetepot, echter gaven ze allemaal hetzelfde aan; ‘we hebben zo’n 10 minuten moeten zoeken naar een parkeerplek’. Ja daar valt wat van te zeggen, alle werkzaamheden rondom het sportpark helpen niet mee met het vinden van een parkeerplek.
  Waarop een aantal reageerden; ‘Zorg gewoon dat je een kwartier van te voren aanwezig bent’, ja ook daar valt wat van te zeggen.

  Met een grote wedstrijdselectie vertrekken we richting Waddinxveen, in totaal hadden we 15 veldspelers en 1 keeper. In totaal mogen we vijf keer wisselen, dus dat zou precies passen.
  We mogen hierbij niet vergeten dat Corne Klein en Declan wel mee gaan, enkel voor een warming-up, zij zitten niet bij de wedstrijdselectie i.v.m. lichte liesklachten.

  Ook hebben we nog onze geblesseerde Corne Goudriaan, hij heeft nog geen minuut getraind en gespeeld, ook wegens een slepende liesblessure.
  Echter hadden we hem wel verwacht in Waddinxveen, ook geblesseerde spelers horen bij het team.
  Corne, mocht je ergens in de bosjes gelegen hebben met een verrekijker horen we het graag, maar we hebben je gemist.

  Declan belde ook nog even voor de wedstrijd af, een vriend van hem was namelijk in zijn gezicht gebeten door de hond van zijn vriendin en hij was met die vriend onderweg naar het ziekenhuis.
  Persoonlijk heb ik daar wel een mening over, zowel over de situatie als over de gebeurtenis maar dat terzijde.

  Om de ellende van de ochtend van de trainer nog completer te maken dacht hij heel eigenwijs om niet over de dijk maar via Berkenwoude te rijden, dit resulteerde in een rit van 8 km achter een stoet oldtimers welke niet harder reden dan 30 km/uur.
  Nadat hij eindelijk van die stoet af was, belde hij geïrriteerd de andere trainer, Victor, op om te vertellen dat het hem allemaal tegenzat. Hij had nog niet opgehangen of de brug in Gouda ging open waardoor hij nog eens 10 minuten in zijn eentje kon zitten schelden over hoe lekker de ochtend ging.

  De eerste woorden tijdens zijn bespreking waren dan ook;
  Jongens, ik ga er vanuit dat de wedstrijd wat beter verloopt dan mijn ochtend.’

  Genoeg over alle zaken vooraf aan de wedstrijd…

  … nu dus de wedstrijd…

  Het duurde precies 1 minuut en 18 seconde en keeper Alec kreeg zijn eerste waarschuwing van de keeper nadat hij riep om een vrije trap.
  Ik citeer de scheidsrechter; ‘Rustig jij he keep’.

  De eerste helft begon een beetje zoals we eerder hebben gezien, we gaan mee met het niveau van de tegenstander en vergeten om ons eigen spel te spelen.
  We creëren voldoende kansen maar afmaken doen we niet.

  Binnen twee minuten hadden we kans 1 al te pakken, (gast)verdediger Kevin geeft een voorzet en (gast)spits Stan kan de bal koppen, helaas gaat deze net over.

  Na 8 minuten spelen krijgen we een vrije trap tegen, een meter of 10 over de middellijn aan de zijkant. De wordt goed de 16 meter ingeslingerd maar de speler van Be Fair kan niet voldoende kracht zetten om gevaar te veroorzaken.

  Dan komen we er goed uit met een counter, Stan heeft de bal op de 16 en ziet Kees de 16 instormen en stift hem zeer secuur over twee verdedigers heen, echter schrikt Kees een beetje van deze pass en rommelt de bal naast de goal.

  Een paar minuten later gebeurt er iets opmerkelijks, de bal wordt voorgegeven tegen de hand van een verdediger van Be Fair, normaal gesproken is dit een penalty.
  Echter besloot de scheids hier niet voor te fluiten, dit accepteer je dan.
  We zijn wel benieuwd hoe lang het nog duurt voordat de VAR ook in het amateur voetbal wordt geïntroduceerd, dit zou ons namelijk deze voorbereiding al minstens twee goals en een penalty opgeleverd hebben.

  Na een kwartiertje horen we hard gejuich op het veld naast ons, heerlijk het geluid van een doelpunt van Spirit, het klonk al zo vertrouwd. Naast ons speelde een jeugdelftal, mooi om te zien dat ook de velden in Waddinxveen helemaal geel kleurden.

  Na 33 minuten spelen krijgen we een vrije trap van de zijkant tegen, hopelijk hebben onze spelers geleerd van de eerste vrije trap, dit was namelijk een mogelijkheid voor Be Fair.
  Maar nee… ze hadden klaarblijkelijk niet opgelet bij de eerste vrije trap en nu kon weer een speler van Be Fair vrij inkoppen, Alec probeerde de bal nog tegen te houden, met veel gerommel lukte dit een beetje maar de bal kwam terecht in de voeten van onze tegenstander en ze schoten de balen tegen de touwen, 1-0.

  Ik ga niet zeggen geheel onterecht, dan zou ik de tegenstander namelijk te kort doen.
  Wel kan ik zeggen dat het zeer onnodig was, Spirit had voornamelijk de bal, speelde op de helft van de tegenstander en hadden ook de meeste mogelijkheden.

  Onze tegenstander bestond uit een mix van oud eerste en tweede elftal spelers, en 3 vrienden die er niks van kunnen. (Aldus een speler van Be Fair zelf)

  In de rust probeert Daniél na een minuut doodse stilte in de kleedkamer op een kalme manier duidelijk te maken dat het echt helemaal aan ons zelf ligt dat we achter staan.
  We hebben van te voren afspraken gemaakt en daar hebben we ons welgeteld 0x aan gehouden.
  Vervolgels begon Victor aan zijn tirade, zoals alleen hij dat kan en zoals wij hem kennen, niet alleen in zijn huidige rol maar ook van een aantal jaren geleden in de kleedkamer met zijn aanvoerdersband.

  We beginnen de tweede helft een stuk beter, een stuk georganiseerder en het leek weer meer op een plan.
  Er worden diverse kansen gecreëerd en we geven praktisch niks meer weg, ik geloof dat Alec niks te doen heeft gehad, tenzij ik op dat moment net even weg heb gekeken.. maar dat lijkt me sterk.

  Na 66 minuten maken we eindelijk de gelijkmaker, Danny van Buren staat dan net 5 minuten in het veld en legt de bal af op Perry, hij schuift de bal keurig langs de keeper.

  Dan komen er een paar hachelijke momenten achter elkaar, Molenaar schiet net over, een minuut later heeft Molenaar een steekpass maar een verdediger tikt de bal om zijn eigen keeper heen, hij hersteld het zelf, kan de bal net van de lijn afhouden en nog geen twee minuten later wordt Ebe diep gestuurd, er wordt gevlagd voor buitenspel. Wat een schandalige beslissing is, Ebe loopt namelijk eerst terug, raakt zelfs de middenlijn aan, pass wordt gegeven en dan begint hij pas met lopen.

  Overigens deed de grensrechter van Be Fair welke de tweede helft vlagde het een stuk beter dan die van de eerste helft, die dacht namelijk dat als Spirit de bal had en verder was dan de tegenstander dat hij moest vlaggen, wellicht kunnen ze hem dat nog een keer uitleggen.

  Onze grensrechter was uiteraard weer foutloos, wat moeten wij toch zonder deze man!?

  Terug naar de wedstrijd… ondertussen staat het nog steeds 1-1, Alec begint te roepen om 1 op 1 te spelen en trainer Daniél denkt, leuk bedacht Alec, maar we wachten nog even.

  Na een hele hoop kansen, ballen naast, over, voorlangs etc. etc. ontvangt onze junior; ‘Thomas’ de bal aan de zijkant, hij geeft een fantastische voorzet op Danny van Buren en die kopt hem vakkundig naar de grond in de goal.
  Mochten er geen gekke dingen meer gebeuren dan denk ik dat dit nu al de voorzet van het seizoen is!

  Dan krijgt Alec zijn zin, we gaan 1 op 1 spelen aangezien onze jongens heel veel zin hebben om nog een doelpunt te maken.

  Diep in blessure tijd ontvangt Mike de bal op de rand 16 en schiet snoeihard op de lat, de bal spat uiteen.
  Nog geen 30 seconde later ontvangt hij de bal op ongeveer dezelfde plek en dan verzaakt hij niet, zonder na te denken schiet hij de bal achter de keeper en beslist hiermee de eindstand.

  1-3. Prima overwinning voor in de eerste bekerwedstrijd.
  Uiteraard ook genoeg verbeterpunten maar de hand van de trainers kun je al redelijk goed zien.

  Nog een leuk feitje:

  Danny van Buren maakt al 6 doelpunten in de afgelopen 210 minuten die hij heeft gespeeld, aardig gemiddelde.
  Dat betekent dat hij voor ieder doelpunt 35 minuten nodig heeft.
  Ik wil er geen druk op leggen, maar met een kleine berekening zou hij deze competitie dus 66 doelpunten kunnen maken, we zullen zien.

  Man van de wedstrijd:

  Hadden er twee kunnen zijn, ons centrale duo stond perfect vandaag.
  Stef of Marco zouden het beide verdienen deze titel te ontvangen.
  Er is op de voetbal.nl app gestemd en de winnaar is geworden, Marco Vonk Noordergraaf, gefeliciteerd!

  Aanstaande zaterdag spelen we eindelijk weer een thuiswedstrijd.
  Dus wilt u ons komen bewonderen?

  Zaterdag 11-09 Spirit 3 - ARC 4 (Veld 1)

  Tot dan!