• Spirit heeft in een complete doordeweekse competitieronde met 1-3 gewonnen bij CWO. Met een magere selectie reisde het Ouderkerkse gezelschap af naar Vlaardingen. Stefan Bitter was nog op vakantie en Robbin Brouwer had te veel last van zijn knie. Ook Anton de Koning was niet fit, maar begon wel op de bank.
    Spirit begon goed aan de wedstrijd. Zonder grote kansen te creëren zette het meteen druk op de thuisclub. De eerste kans was voor Ruben Slooff, maar miste de scherpte. Even later zag Tjerk de Kogel zijn schot naast gaan.
    Halverwege de eerste helft kwam Spirit op een verdiende voorsprong. Ruben Slooff tikte een voorzet van Tjerk de Kogel knap in: 0-1.
    De Vlaardingse ploeg antwoorde met een paar goede kansen. Het profiteerde net niet van een misverstand in de Ouderkerkse verdediging en kreeg na een half uur spelen nog een enorme kans op de gelijkmaker.
    Toch bleef Spirit kansen krijgen op een grotere voorsprong. Zo zag Christian Schrader een aantal inzetten niet het doel in gaan.
    Na rust was de eerste kans voor Spirit. Ruben Slooff kopte te zacht in. CWO begon de druk op te voeren. Toch kwam Spirit op een grotere voorsprong. Het kreeg daarvoor de hulp van de tegenstander. Met een kopbal over zijn eigen keeper zette de Vlaardingse speler Spirit op 0-2.
    Het was het sein voor CWO om alles op alles te zetten om hun achterstand om te buigen. Spirit hield stand, maar had het moeilijk. Na ruim een uur spelen kreeg CWO de ideale gelegenheid voor de aansluitingstreffer. De gekregen penalty werd echter op fraaie wijze door Bastiaan Haasnoot gestopt.
    Lang kon Spirit niet van deze opsteker nagenieten, want 5 minuten later moest de doelman toch de tegentreffer toestaan.
    Het slotoffensief was vanzelfsprekend voor de thuisploeg. Spirit moest met man en macht verdedigen. Voor de meegereisde supporters was de spanning erg groot. Maar nog voor het eindsignaal konden zij opgelucht adem halen. In een spaarzame counter bracht Ruben Slooff in blessuretijd de beslissing. Tim van der Zee stuurde de spits weg en zette Spirit op een veilige 1-3 voorsprong.
    CWO staat nu, samen met FC Binnenmaas (2-3 bij Rozenburg) en CION (1-1 bij Alexandria’66) op een gedeelde 4e plaats, 6 punten achter de koplopers. DCV won met 2-0 van Charlois en komt in punten gelijk met Hellevoetsluis, dat door tragische omstandigheden niet in aktie kwam tegen Sparta. De Rotterdammers blijven 3e, 4 punten achter Hellevoetsluis en DCV. Volgende week dinsdag wordt de wedstrijd tegen Hellevoetsluis ingehaald. De week erna wordt het restant ingehaald van de wedstrijd tegen Deltasport, dat eerder dit seizoen bij een 1-1 stand werd gestaakt.
    Onderin zullen Rozenburg, Deltasport en Charlois moeten gaan uitzoeken wie er rechtstreeks gaat degraderen of wie zich plaatst voor de nacompetitie. Strijen is theoretisch nog niet helemaal veilig, maar na de 0-1 overwinning op Deltasport zette het een goede stap richting handhaving.
    Zaterdag speelt Spirit niet vanwege de jubileumfestiviteiten. De uitwedstrijd tegen FC Binnenmaas is daarom verzet naar volgende week dinsdag.

• Aanstaande dinsdagavond wordt er een complete speelronde afgewerkt. Spirit gaat dan op bezoek bij CWO. De ploeg uit Vlaardingen staat momenteel op de 4e plaats, 6 punten achter koploper Hellevoetsluis. Spirit staat 7e met een verschil van 7 punten op CWO.

CWO speelt na hun laatste fusering sinds 2008 onder deze naam en is al die tijd uitgekomen in de 2e klasse. Op het seizoen 2014-2015 en 2016-2017 na (2e klasse C) was dat in de huidige klasse waarin Spirit en CWO nu uitkomen.

Dinsdagavond wordt de 8e keer dat beide ploegen elkaar treffen in Vlaardingen. Spirit won 4 keer en CWO pakte 3 keer de volle buit. Het werd nog nooit een gelijkspel. In de laatste editie won Spirit met 0-4. Het seizoen daarvoor werd het 2-1 voor CWO. De meest productiefste wedstrijd was in het seizoen 2015-2016. Het werd toen 3-4 in het voordeel van de Ouderkerkers.

Dit seizoen verloor CWO op eigen veld 2 keer. Tegen stadgenoot CION werd het 1-2. Afgelopen zaterdag won koploper Hellevoetsluis met 1-3. DCV (1-1) en Pelikaan (0-0) deelden de punten.

Spirit won in de uitwedstrijden dit seizoen 4 keer. Op bezoek bij Deltasport (0-3), Pelikaan (1-2), Rozenburg (1-3) en Strijen (0-2) werden 3 punten bijgeschreven. Bij Charlois (1-1), CION (0-0) en SVS (0-0) werd gelijk gespeeld.

Eerder dit seizoen won CWO de wedstrijd in Ouderkerk met 1-2.

De wedstrijd CWO tegen Spirit begint dinsdagavond om 20.00 uur (CWO-Nieuwelantpark, Trimpad 12 in Vlaardingen) en staat onder leiding van scheidsrechter Bongers.

• Volgende wedstrijden:
    Zaterdag 14 mei: SPIRIT JUBILEUM VIERING