• Spirit wist niet de laatste competitiewedstrijd van 2018 om te zetten in winst. In Vlaardingen werd met 2-1 verloren van CWO.
    Spirit kwam in de eerste helft via een penalty nog wel op voorsprong (0-1), maar kon na een goed begin nauwelijks imponeren. De Ouderkerkers lieten langzaam het initiatief over aan de thuisploeg, dat gaande weg beter ging spelen en grotere kansen ging creëren. Vlak voor rust kwamen dan ook de Vlaardingers langszij (1-1).
    Gesterkt door de gelijkmaker en het vertrouwen van de resultaten van de laatste weken ging CWO in de 2e helft op jacht naar meer. Spirit, dat vorige week nog een geweldige comeback had tegen Vitesse Delft, kwam totaal niet in hun spel. Te veel spelers speelden onder hun niveau.
    Uiteindelijk wist CWO te profiteren van individuele fouten aan Spirit zijde (2-1).
    Spirit wist dit seizoen 5 keer als eerste op voorsprong te komen. De eerste 2 speelronde wist de ploeg van Richard van Cappellen deze voorsprong uit de bouwen naar een ruime voorsprong. Tegen DCV (uiteindelijk 1-1), SSS (in blessuretijd toch nog gewonnen) en CWO (verlies) zakte de ploeg ver terug na de voorsprong.
    Door dit verlies gaat Spirit de winterstop in op de 7e plaats, met maar liefst 11 punten achter de koplopers DCV en Neptunus-Schiebroek. Naar beneden kijkend is het verschil met de degradatieplaatsen 5 punten.
    Volgende week speelt Spirit in Rotterdam tegen Leonidas voor de beker. Daarna volgt de winterstop en in januari het trainingskamp in Marbella. Toch hebben de trainers vertrouwen in het vervolg van dit seizoen. De spelers hebben de kwaliteit en de sfeer in de groep is goed.

• Klik  HIER  voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

Vooraf gezien:
    Spirit speelt zaterdag de laatste competitiewedstrijd van 2018. De Ouderkerkers gaan op bezoek bij CWO. De Vlaardingers zijn het seizoen met 2 punten uit 6 wedstrijden matig begonnen. Daarna is CWO aan een opmars begonnen. Met 9 punten uit 5 wedstrijden staat de ploeg momenteel net buiten de gevarenzone. Met 11 punten uit 11 wedstrijden staat het op de 11e plaats en zal er alles aan doen om ook tegen Spirit een goed resultaat neer te zetten om aansluiting te maken met de middenmoot van de 2e klasse D. Ook Spirit zal voor de winst gaan om de winterstop in te gaan met een plaats in het ‘linker’ rijtje.
    CWO en Spirit speelden in het verleden 5 keer in de competitie tegen elkaar. CWO won deze wedstrijd op eigen terrein 2 keer van Spirit. De Ouderkerkers wisten 3 keer te winnen. De laatste editie (2015-2016) werd de meest doelpuntrijke wedstrijd. Het werd uiteindelijk 3-4 voor Spirit. Ook in de 2 onderlinge wedstrijden daarvoor werd het publiek getrakteerd op 4 doelpunten. In 2013-2014 won CWO met 3-1, het seizoen ervoor was Spirit met 0-4 te sterk.
    De wedstrijd CWO tegen Spirit begint op Sportpark CWO-Nieuwelantpark (Trimpad 12, advies CWO website: Navigatie Kethelweg 220) en staat onder leiding van scheidsrechter Van Valen.

• Voorlopige programma:
    Zaterdag 22-12: Leonidas - Spirit (beker), aanvang 15.00 uur