• Vrouwen/Meiden Voetbal

  Ben je tussen de 3 en 18 jaar, en heb je interesse in meidenvoetbal, dan moet je bij vv Spirit zijn! 

  Ben je 19 jaar en ouder? Dan kan je in 1 van de vrouwenteams spelen!

  vv Spirit is met maar liefst 15 teams de grootste maar ook de leukste meiden- en vrouwenvoetbalvereniging van de regio Krimpenerwaard en omstreken. Spirit is een club met een zeer actief beleid op het gebied van meiden-en vrouwenvoetbal en werkt daarvoor nauw samen met de KNVB in Zeist en de proftak van Excelsior Vrouwen.

   Waarom vv Spirit?

  Inmiddels hebben we 9 meidenteams, peutervoetbal (3-4 jaar), een ukkenteam (5-6 jaar) en 2 vrouwenteams, die 4e en 5e klasse spelen. Daarnaast zijn we in het seizoen 2020/2021 ook met 4 Vrouwen 30+ teams, die trainen en in een mini-competitie 7x7 spelen op vrijdagavond.

  Naast plezier hebben in het spel en beter worden is ook de onderlinge saamhorigheid en gezelligheid een belangrijk onderdeel van onze vereniging en dat zie je ook terug bij onze vrouwen- en meidenteams. Nieuwkomers worden altijd met open armen ontvangen

  Spirit biedt dus voor iedere leeftijd de kans om lekker te voetballen! Daarmee zijn we in 4 jaar uitgegroeid tot een serieuze meiden- en vrouwenafdeling, gebaseerd op een in het Voetbalbeleidsplan verankerd “”beleid Meiden-en vrouwenvoetbal””, een solide organisatie en vooral veel enthousiast

  Beleidsplan

  vv Spirit wil de komende jaren de afdeling verder uitbouwen en verbeteren. In het beleidsplan 2020-2023 is vastgelegd hoe we de komende jaren verder nog verder kunnen uitgroeien tot de grootste en beste meiden- en vrouwenafdeling van de regio. Daar gaan we de komende jaren hard aan werken. Het doel is om elke jaar een paar meiden- en vrouwenteams toe te voegen aan onze mooie club en op het hoogste niveau te gaan spelen. Spirit richt zich daarbij nadrukkelijk op zowel recreatief als prestatief voetbal. Dat de club daar zich daar volledig achter schaart is gebleken uit de 4 mooie nieuwe meidenkleedkamers en het feit dat we een goede organisatie met een eigen Hoofd Jeugdopleiding, een Technisch Coördinator, Hoofdtrainer, een Coordinator Scouting & Talentontwikkeling en Wedstrijdsecretaris hebben staan. Daarnaast beschikt de afdeling over haar eigen vrouwelijk fysiotherapeut, waar elk meisje en elke vrouw elke donderdag terecht kunnen.

   De trainers die de trainingen leiden hebben allen hun KNVB trainersdiploma’s gehaald en we bieden leuke en uitdagende oefenstof aan tijdens de training. Onze doelstelling is om met plezier beter te leren voetballen. We vinden het belangrijk dat jeugdspeelsters zonder druk zelf het spel kunnen ontdekken met de trainer/trainster en coach, die ze daarbij ondersteunt. Plezier en ontwikkeling gaat in de jeugd boven winnen!

   Extra activiteiten en samenwerking KNVB & Excelsior

  Ook buiten de trainingen en wedstrijden proberen we de zaken top te regelen. De vrouwen bijvoorbeeld eten elke donderdag met elkaar na de training en gaan in augustus op trainingskamp naar het buitenland en zijn net als de MO-selectieteams voorzien van trainingspakken, traingskleding polo’s, tassen, etc. Verder organiseren we in mei altijd de Excelsior Meiden Clinics gegeven door de vrouwen van Excelsior, in juni de Leeuwinnenavond en in juni/juli de Meiden Zomer Clinics.

   We hebben verder zeer nauw contact met de KNVB waar we mee gaan doen aan het traject Ontwikkeling Meisjes-en vrouwenvoetbal. Daarnaast hebben we met de Excelsior Vrouwen proftak sinds juni 2020 een voor de regio Krimpenerwaard exclusief samenwerkingsverband met als doel om meiden die bij Spirit spelen en andere meiden in de regio de kans te bieden un talent optimaal te ontwikkelen en zo de kans te bieden in te stromen in de profopleiding van Excelsior.

   Trainingsdagen- en tijden

  De meiden en vrouwen trainen op dinsdag en donderdag en uiteraard spelen ze op zaterdag de wedstrijden. De Peuters en Ukken trainen op woensdag van 1600-1700 uur en de Ukken spelen dan op zaterdag nog onderlinge 4 tegen 4 wedstrijdjes.

   Neem kontakt op!

  Ben je geïnteresseerd geraakt, kom dan eens vrijblijvend een kijkje nemen op onze vereniging. Je kunt altijd een paar keer gratis meetrainen met jouw eigen leeftijdgenoten om kennis te maken met voetballen en natuurlijk de sfeer te proeven op onze leuke vereniging. Bij vv Spirit kun je rekenen op een warm welkom!

   Stuur een mailtje naar onze Hoofd Jeugdopleiding Bas Jonker via meidenvoetbal@vvspirit.nl voor meer informatie. Je mag hem natuurlijk ook bellen of appen (06-51460578).

   

  Sportieve groet,

  Technische Commissie Meiden-en Vrouwenvoetbal

  Contactpersonen:

  MEIDEN: ALLE LEEFTIJDEN meiden@vvspirit.nl -
  John den Boer secretarisM@vvspirit.nl 06-14820286
  Ingrid Snijders jeugdcoordinatorM@vvspirit.nl 06-22914953
  Chris van Rietschoten hoofdtrainerM@vvspirit.nl 06-39645067
  Bas Jonker hoofdopleidingmeiden@vvspirit.nl 06-51460578
  Armand Cretz jeugdvoorzitter@vvspirit.nl 06-25035694


  Fysio:

  Simone Abbring   fysioM@vvspirit.nl

 • Meidenvoetbal
 • Meidenvoetbal
 • Meidenvoetbal
 • Meidenvoetbal
 • Meidenvoetbal