• Vrouwen/Meiden Voetbal

  Ben je tussen de 3 en 17/18 jaar en heb je interesse in meidenvoetbal meld je dan aan bij vv Spirit voor 1 van onze meiden teams. Ben je 17 jaar of ouder? Kom dan in 1 van de Vrouwenteams spelen!

  vv Spirit is met maar liefst 14 teams de grootste maar ook de leukste meiden- en vrouwenvoetbalvereniging van de regio Krimpenerwaard en omstreken. Spirit is een club met een zeer actief beleid op het gebied van meiden-en vrouwenvoetbal en werkt daarvoor nauw samen met de KNVB in Zeist en Feyenoord Vrouwen, want vv Spirit is ook 1 van de 11 Feyenoord Academy Partners.

  Waarom vv Spirit?
  Inmiddels hebben we peutervoetbal (3-4 jaar), een ukkenteam (5-6 jaar), 10 meidenteams, 2 selectie vrouwenteams, die landelijk 1e en 3e klasse spelen met de doelstelling om te promoveren naar de Hoofdklasse en de 2e klasse. Daarnaast is er ook een Vrouwen 3 recreatieteam die ook 2x per week trainen en op zaterdag ook uitkomen in de competitie en is er een Vrouwen 30+ team, die trainen op woensdag en in een mini-competitie 7x7 spelen op vrijdagavond.

  Naast plezier hebben in het spel en beter worden is ook de onderlinge saamhorigheid en gezelligheid een belangrijk onderdeel van onze vereniging en dat zie je ook terug bij onze vrouwen- en meidenteams. Nieuwkomers worden altijd met open armen ontvangen en vinden makkelijk aansluiting bij de teams.

  Spirit biedt dus voor iedere leeftijd de kans om lekker te voetballen! Daarmee zijn we in 6 jaar tijd uitgegroeid tot een serieuze meiden- en vrouwenafdeling, gebaseerd op een in het Voetbalbeleidsplan verankerd “beleid Meiden-en vrouwenvoetbal”, een solide organisatie, topfaciliteiten en vooral veel enthousiast en gediplomeerd kader.

  Spelen in de Vrouwenselectie
  Het kan bijvoorbeeld zijn dat je nu nog bij de jongens speelt of dat je graag de overstap wil maken naar een andere club om op hoger niveau te spelen. Dan is de vv Spirit Vrouwenselectie wellicht een goede optie voor je! 

   Wanneer is de vv Spirit Vrouwenselectie geschikt voor jou?

  ✅ Als je sowieso wilt voetballen in de landelijke 1e klasse in een team dat ambitie heeft z.s.m. Hoofdklasse wil spelen.

  ✅ Als je graag onderdeel bent van een team dat zowel op als naast het veld een sterk collectief is en waar je snel thuis zult voelen.

  ✅ Als je wil voetballen bij een club die grote ambitie heeft en daar de organisatie en faciliteiten volledig op heeft afgestemd, met o.a. trainings-en wedstrijdkleding, buitenlands trainingskamp, eigen fysiotherapeut en gediplomeerde trainers.

  ✅ Last but not least: je bent 16 jaar of ouder en je hebt ervaring en ambitie als voetballer en wilt een betere speelster worden in een omgeving waar aandacht is voor jou persoonlijke ontwikkeling en je op veel speeltijd kunt rekenen.

  Beleidsplan 23-27
  vv Spirit wil de komende jaren de afdeling verder uitbouwen en verbeteren. In het beleidsplan 2023-2027 is vastgelegd hoe we de komende jaren verder nog kunnen uitgroeien tot de grootste en beste meiden- en vrouwenafdeling van de regio. Het doel is om elke jaar een paar meiden- en vrouwenteams toe te voegen aan en op het hoogste niveau te gaan spelen. Spirit richt zich daarbij nadrukkelijk op zowel recreatief als prestatief voetbal. Dat de club daar zich daar volledig achter schaart is gebleken uit de 4 mooie nieuwe meidenkleedkamers en het feit dat we bij de meiden/vrouwen afdeling een goede organisatie met een eigen Hoofd Jeugdopleiding, 3 Technisch Coördinatoren, Hoofdtrainer, een Coördinator Scouting & Talentontwikkeling en Wedstrijdsecretaris hebben staan. Dit is echter geen op zichzelf staande afdeling maar een geïntegreerd onderdeel van de club, waarbij zowel bij de jongens als de meisjes dezelfde leerlijnen worden gevolgd. Daarnaast beschikt de afdeling over haar eigen vrouwelijk fysiotherapeut, waar elk meisje en vrouw donderdagavond terecht kan.

   De trainers die de trainingen leiden hebben allen hun KNVB-trainersdiploma’s gehaald en we bieden leuke en uitdagende oefenstof aan tijdens de training. Onze doelstelling is om met plezier beter te leren voetballen. We vinden het belangrijk dat jeugdspeelsters zonder druk zelf het spel kunnen ontdekken met de trainer/trainster en coach, die ze daarbij ondersteunt. Plezier en ontwikkeling gaat in de jeugd boven winnen!

  Extra activiteiten en samenwerking KNVB & Feyenoord
  Ook buiten de trainingen en wedstrijden proberen we de zaken top te regelen. De selectievrouwen eten elke donderdag met elkaar na de training en gaan na de winterstop trainingskamp naar het buitenland en zijn net als de MO-selectieteams voorzien van trainingspakken, trainingskleding, polo’s, tassen, etc. Onder andere mogelijk gemaakt door door diverse sponsoren. Verder organiseren we in mei altijd de Feyenoord Meiden Clinics gegeven door de vrouwen van Feyenoord, in juni de Leeuwinnenavond en in juni/juli de Meiden Zomer Clinics.

  We hebben eveneens zeer nauw contact met de KNVB en met Feyenoord sinds december 2023 een samenwerkingsverband met als doel om meiden die bij Spirit spelen en andere meiden in de regio de kans te bieden hun talent optimaal te ontwikkelen om ze zo de kans te bieden in te stromen in de profopleiding van Feyenoord.

  Trainingsdagen- en tijden
  De meiden en vrouwen trainen op dinsdag en donderdag en uiteraard spelen ze op zaterdag de wedstrijden. De Peuters en Ukken trainen op woensdag van 1600-1700 uur en de Ukken spelen dan op zaterdag nog onderlinge 4 tegen 4 wedstrijdjes. De Vrouwen 30+ trainen woensdagavond en spelen 4 vrijdagavonden in het najaar en 4 in het voorjaar.

  Neem contact op!
  Ben je geïnteresseerd geraakt, kom dan eens vrijblijvend een kijkje nemen op onze vereniging. Je kunt altijd een paar keer gratis meetrainen met jouw eigen leeftijdgenoten om kennis te maken met voetballen en natuurlijk de sfeer te proeven op onze leuke vereniging. Bij vv Spirit kun je rekenen op een warm welkom!

  Stuur een mailtje naar onze Hoofd Jeugdopleiding Bas Jonker via meidenvoetbal@vvspirit.nl voor meer informatie. Je mag ook bellen of appen (06-51460578).

   

   Sportieve groet,

  Technische Commissie Meiden-en Vrouwenvoetbal

   

   Contactpersonen:

  MEIDEN: ALLE LEEFTIJDEN

  meiden@vvspirit.nl

  -

  John den Boer

  secretarisM@vvspirit.nl

  06-14820286

  Ingrid Snijders

  jeugdcoordinatorM@vvspirit.nl

  06-22914953

  Chris van Rietschoten

  hoofdtrainerM@vvspirit.nl

  06-39645067

  Bas Jonker

  hoofdopleidingmeiden@vvspirit.nl

  06-51460578

  Sander van de Ploeg

  jeugdvoorzitter@vvspirit.nl

  06-3606 6866

 • Meidenvoetbal
 • Meidenvoetbal
 • Meidenvoetbal
 • Meidenvoetbal
 • Meidenvoetbal