• Dames/Meiden Voetbal

Ben je tussen de 5 en 17 jaar, en heb je interesse in meidenvoetbal, dan moet je bij vv Spirit zijn! Ons doel is om te groeien naar de grootste en leukste meidenvoetbalvereniging van de regio Krimpenerwaard en omstreken. Ook hebben we een vrouwenteam voor meiden/vrouwen van 17 jaar en ouder.

Waarom vv Spirit?

Inmiddels hebben we 8 meidenteams, een ukkenteam (5-6 jaar) en een vrouwenteam. In het seizoen 2020/2021 zal dat naar verwachting groeien naar 10 meidenteams, een ukkenteam en 2 vrouwenteams. Ook kunnen meiden van 3-4 jaar al bij het Peutervoetbal terecht en starten we met een 35+ vrouwenteam (7 tegen 7 op vrijdagavond). Voor iedere leeftijd de kans dus om lekker te voetballen! Daarmee zijn we in 4 jaar uitgegroeid tot een serieuze meidenafdeling. De meiden/vrouwen hebben zich dankzij de enthousiaste trainers/trainsters en leiders/leidsters goed ontwikkeld!

Wat betreft Spirit is dit nog maar het begin. We willen graag uitgroeien tot de grootste en beste meiden- en vrouwenafdeling van de regio. Daar gaan we de komende jaren hard aan werken. Het doel is om elke jaar een paar meiden- en vrouwenteams toe te voegen aan onze mooie club en op het hoogste niveau te gaan spelen. Spirit richt zich daarbij nadrukkelijk op zowel recreatief als prestatief voetbal. Dat de club daar zich daar volledig achter schaart is wel gebleken uit de mooie nieuwe meidenkleedkamers en het feit dat we een goede organisatie met een eigen Hoofd Jeugdopleiding, een Technisch Coördinator, Hoofdtrainer en Wedstrijdsecretaris hebben staan.

De trainers die de trainingen leiden hebben allen hun KNVB trainersdiploma’s gehaald en we bieden leuke en uitdagende oefenstof aan tijdens de training. Onze doelstelling is om met plezier beter te leren voetballen. We vinden het belangrijk dat jeugdspeelsters zonder druk zelf het spel kunnen ontdekken met de trainer/trainster en coach, die ze daarbij ondersteunt. Plezier en ontwikkeling gaat in de jeugd boven winnen!

De afdeling heeft ook een eigen vrouwelijke fysiotherapeut, waar elk meisje en elke vrouw elke donderdag terecht kunnen. Daarnaast hebben de vrouwen elk jaar een buitenlands trainingskamp en wordt er op donderdag na de training gezellig met elkaar gegeten.

We hebben verder zeer nauw contact met de KNVB en onze samenwerkingspartner Excelsior om het meidenvoetbal verder te ontwikkelen en doen mee aan het ontwikkelingsprogramma meiden- en vrouwenvoetbal van de KNVB.

Ben je geïnteresseerd geraakt, kom dan eens vrijblijvend een kijkje nemen op onze vereniging. Je kunt altijd een paar keer gratis meetrainen met jouw eigen leeftijdgenoten om te proeven van het voetballen en natuurlijk kennis te maken met onze leuke vereniging.

Stuur een mailtje naar meidenvoetbal@vvspirit.nl voor meer informatie. Je mag ons ook even bellen.

Contactpersonen:

MEIDEN: ALLE LEEFTIJDEN meiden@vvspirit.nl -