• Spirit heeft zaterdag de derby tegen DCV niet winnend kunnen afsluiten. Op het redelijk druk bezochte Sportpark Waalplantsoen zag de Ouderkerkse ploeg een 0-2 voorsprong omgebogen worden naar een 3-2 nederlaag.
  Spirit begon gehavend aan de wedstrijd. Trainer Richard van Cappellen kon niet beschikken over maar liefst 5 basisspelers. Doelman Wouter Korteweg is nog herstellende van de vorige week opgelopen blessure en Tim de Vaal zat een schorsing uit na zijn rode kaart in de laatste wedstrijd. Ook Laurens Visser (zweepslag) en Stefan Bitter (vakantie) waren afwezig. Cris de Jong was niet fit genoeg om een hele wedstrijd te spelen en begon op de bank.
  Toch hadden de Ouderkerkers vertrouwen in een goede afloop. Spirit beschikt over een brede selectie met spelers die ook op meerdere posities inzetbaar zijn.
  In een derby onwaardige 1e helft bleef Spirit vrij gemakkelijk overeind. DCV kon geen vuist maken tegen Spirit dat goed compact verdedigde. Daartegenover was Spirit niet scherp in hun aanvallen. Diverse passes werden niet begrepen en verdwenen roekeloos in niemands land. De Ouderkerkers leken op dat gebied soms onrustig en stuurloos. Toch kwam het na een kwartier spelen op voorsprong. Ruben Slooff legde de bal keurig op het hoofd van Christian Schrader, die daarmee Spirit op 0-1 zette. Even later kon Tim van der Zee bijna alleen op het DCV doel afgaan, maar de pass was iets te laat waardoor de aanvaller buitenspel stond.
  De voorsprong gaf wat meer vertrouwen. Spirit kon wat meer voetballend eruit komen en was ook licht de betere partij. Het kreeg een aantal kansjes waaronder een steekbal op Christian Schrader die door de doelman van DCV tot corner werd verwerkt. Een hoogtepunt aan de kant van DCV was de rush van smaakmaker Jonathan Linger. Van eigen helft vertrok de snelle aanvaller langs de lijn, ontweek beheerst een aantal risicovolle slidings van Spirit spelers, maar strandde uiteindelijk in de drukke defensie van Spirit.
  In de beginfase van de 2e helft leek Spirit de wedstrijd steviger in handen te krijgen. Een corner van Tim van der Zee werd door Ingmar Burema keurig ingekopt: 0-2.
  Spirit had tot dat moment niets te vrezen van DCV. Doelman Bastiaan Haasnoot was nog niet in moeilijkheden gebracht en hoefde dan ook niet echt in aktie te komen. DCV moest iets doen en wisselde aanvallender. Oud Spirit verdediger Sven Hentzen werd gewisseld voor de aanvallender ingestelde Johan van Wageningen. Ook de van Excelsior overgekomen Daan Beumer kwam in het team. Ook Spirit ging wisselen. Cris de Jong moest het middenveld voetballend sterker maken ten koste van Ferri Rietkerk. Met Tjerk de Kogel als vervanger voor Christian Schrader kwam er verse kracht voorin. De aanvaller kreeg al snel een schotkans, maar zijn inzet was te zacht en tevens recht op de DCV doelman.
  De malaise voor Spirit begon na ruim een uur spelen uit een standaard situatie. Een verre uitbal kwam uiteindelijk voor het doel. Voordat Bastiaan Haasnoot de bal wilde wegwerken werd de bal door Jonathan Linger over hem heen gewerkt en was DCV weer terug in de wedstrijd (1-2).
  De ploeg uit Krimpen leefde op. Spirit wankelde en zag DCV ruim 5 minuten later door Daan van Ingen langszij komen (2-2). Weer in de drukte voor het Ouderkerkse doel wist de Ouderkerkse defensie niet orde op zaken te stellen.
  Spirit probeerde nog wel de wedstrijd weer terug te buigen. Met een man meer situatie wisten Niels de Vries, Ruben Slooff en Tjerk de Kogel niet het doel te vinden en zag Tim van der Zee een vrije schotkans veel te hoog over gaan.
  Tot overmaat van ramp voor de Ouderkerkers viel ook nog de 3-2 voor DCV. De geheel vrijstaande Daan Beumer van DCV verschalkte Bastiaan Haasnoot en het Krimpense publiek kon zich opmaken voor een feestje.
  De gelegenheidsdefensie van Spirit brak uiteindelijk toch. Ruim een uur hield het stand maar bleek tegen de offensieve druk in de 2e helft van DCV uiteindelijk niet bestand.
  Met de overwinning van DCV werd de koppositie in de 2e klasse D gepakt. CWO, dat ook de eerste 2 wedstrijden winnend afsloot, bleef op bezoek bij SVS steken op 1-1. Hellevoetsluis (4-3 overwinning op CION) en Pelikaan (2-0 overwinning op Alexandria’66) delen nu met CWO de tweede plaats.
  Spirit zakte na de nederlaag naar de 5e plaats, gevolgd op 1 punt door Deltasport (5-3 winst op Rozenburg), dat volgende week bij Spirit op bezoek komt. 

  Westrijdverslagen op andere media:
  *  Regio voetbal: DCV verrast Spirit met pure veerkracht

 • Klik HIER voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

  Vooraf gezien:
  Zaterdag staat weer de zogenaamde IJssel-derby op het programma. Spirit gaat dan op bezoek bij DCV. Wedstrijden tussen de Ouderkerkse ploeg en die uit Krimpen aan den IJssel zijn altijd confrontaties waar veel publiek op af komt. Dat bleek al, toen in de voorbereiding van dit seizoen deze wedstrijd op een dinsdagavond ook werd gespeeld in de 1e ronde van de Hollandsche IJssel Cup. Ook toen had deze wedstrijd al veel bekijks. Veel supporters zullen dan ook zaterdag weer afreizen naar het Sportpark Waalplantsoen.
  Beide ploegen zijn het seizoen goed begonnen. Spirit won op eigen veld met 3-2 van Alexandria’66 en vorige week werd met 1-3 gewonnen bij Rozenburg. Ook DCV won de eerste 2 wedstrijden van dit seizoen. Vorige week waren de Krimpenaren met 1-2 te sterk voor Alexandria’66. Hun openingswedstrijd van het seizoen werd met 2-0 gewonnen van CION. Daarmee krijgt deze derby ook nog de naam ‘topper’.
  DCV eindigde de bekerpoule op de 3e plaats. Het verloor met 3-1 bij Den Hoorn, won met 1-4 bij HMSH en verloor op eigen veld met 0-1 van 2e klasser HVC’10.
  Ondanks dat wedstrijden tussen Spirit en DCV zo beladen zijn, wordt het zaterdag pas de 5e keer dat beide ploegen elkaar in competitieverband in Krimpen treffen. Dat heeft te maken dat DCV in het verleden op zondag speelde. In 2006 heeft men de overstap gemaakt naar de zaterdag-competitie. Sinds 2014 kwamen beide ploegen elkaar voor het eerst tegen in de competitie.
  De statistieken van deze wedstrijd zijn overduidelijk in het nadeel van Spirit. Van de 4 eerder gespeelde competitiewedstrijden wist Spirit geen enkele keer te winnen. Sterker nog, het is tot nu toe Spirit niet gelukt een doelpunt te scoren in deze wedstrijden. In 2014-2015 en 2016-2017 won DCV met 2-0. In 2018-2019 waren onze westerburen met 1-0 te sterk. Eén keer wist Spirit een punt mee te nemen. In 2015-2016 bleef de derby met 0-0 onbeslist.
  Toch wist Spirit in het recente verleden wel te winnen op bezoek in Krimpen. In 2014 waren de Ouderkerkers de bovenliggende partij in de 2e ronde van de Rotterdam Rijnmond Cup (1-2). Dit seizoen won Spirit de voorronde van het Hollandsche IJssel Cup toernooi met 0-2.
  De wedstrijd DCV tegen Spirit begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van Egmond.   

 • Volgende wedstrijden:
  Zaterdag 16 oktober: Spirit - Deltasport (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 23 oktober: SVS - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
  Zaterdag 30 oktober: Spirit - Pelikaan (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 6 november: Hellevoetsluis - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 13 november: Spirit vooralsnog vrij
  Zaterdag 20 november: Spirit - Binnenmaas (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 27 november: Charlois - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 4 december: Spirit - CION (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 11 december: Strijen - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
  Zaterdag 18 december: Spirit vooralsnog vrij
  Zaterdag 25 december: WINTERSTOP
  Zaterdag 1 januari: WINTERSTOP
  Zaterdag 8 januari: WINTERSTOP
  Zaterdag 15 januari: Spirit vooralsnog vrij
  Zaterdag 22 januari: Spirit - CWO (competitie), aanvang 15.00 uur