• Spirit heeft de IJsselderby in Krimpen met 1-0 verloren. Op een moeilijk bespeelbaar veld en ongunstige weersomstandigheden was DCV uiteindelijk de gelukkigste ploeg. Even onachtzaamheid in de Spirit defensie werd met een rake kopbal afgestraft. Het was één van de weinige inzetten op het doel van Max van Herk, die nagenoeg geen reddingen hoefde te verrichten. Zijn collega aan de andere kant van het veld heeft dat wel moeten doen. Het waren er niet veel, maar in de 1e helft moest hij een bal, die door de wind een rare curve maakte, net over de lat tikken. In de 2e helft kon hij met de toppen van zijn vingers een inzet van Laurens Visser tot corner verwerken.
    Het was geen hoogstaande wedstrijd. De harde wind en het drassige veld maakte het voor beide ploegen moeilijk om een fatsoenlijke wedstrijd op de mat te leggen. De korte regen buien hielpen daar ook niet bij. Vlak voor rust kregen de spelers zelfs nog een flinke hagelbui op hun dak. Scheidsrechter Van Kommer wilde niets van een tijdelijke pauze weten en liet gewoon doorspelen, in tegenstelling tot wedstrijden bij nabij gelegen buurgemeenten.
    In de 2e helft hielden de weergoden het een beetje voor gezien. De wind was iets gaan liggen en zelfs het zonnetje kwam door. Het veld bleef moeilijk bespeelbaar, maar met name Spirit kwam wat meer voor het Krimpense doel. Het moest ook wel, want kort na rust was DCV op een 1-0 voorsprong gekomen. De vrije trappen en corners van Eric Jansen werden steeds gevaarlijker en zorgden voor hachelijke momenten voor het doel van DCV. Inzetten werden geblokt of gingen net voorlangs. Laurens Visser kreeg daarbij nog de grootste kans. Van dichtbij schoot hij de bal over.
    Spirit wist wéér niet in Krimpen voor de competitie te scoren. DCV had misschien over het algemeen het betere veldspel, maar Spirit had de meeste en beste doelkansen. Met een gelijkspel was waarschijnlijk iedereen content geweest, maar DCV pakte de 3 punten. Dat werd na het eindsignaal enthousiast gevierd. Met de overwinning blijft DCV koploper, gevolgd door Neptunus-Schiebroek, Nieuwenhoorn en Sparta. De achtervolgers behaalden alles drie ook een overwinning.
    Spirit zal deze week de ‘schade’ moeten gaan opnemen. De nederlaag had in de stand geen consequenties. Maar de personele bezetting heeft wel een deuk opgelopen. In de slotminuut kreeg Timme van Hof nog de rode kaart (vasthouden doorgebroken speler). Samen met Virgil Munsel, die in de 1e helft geel kreeg, zullen in ieder geval volgende week geschorst zijn. Ook wordt gevreesd voor Robbin Brouwer, die voortijdig met een hamstring blessure het veld moest verlaten.
    Volgende week komt Sparta op bezoek in Ouderkerk. Sparta won zaterdag met ruime cijfers van Hellevoetsluis (4-0).

• Klik  HIER  voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

Vooraf gezien:
    Zaterdag staat de ‘IJsselderby’ weer op het programma. Spirit gaat dan op bezoek bij DCV, dat momenteel op de 1e plaats staat van de 2e klasse D.
    De ploeg uit Krimpen strijdt met Neptunus-Schiebroek om het kampioenschap. Het verschil tussen beide ploegen is slechts 2 punten. Nieuwenhoorn en Sparta (AV) loeren op een afstand van 4 punten.
    Spirit staat op de 7e plaats. Door de winst van de laatste 3 wedstrijden hebben de Ouderkerkers een gat geslagen met de onderste helft van de competitie en kan het proberen verder aansluiting te maken met de top 5. Het verschil in punten met DCV is ondertussen 12 punten.
    DCV speelde dit seizoen 8 thuiswedstrijden. Er werd 5 keer (CWO, Kethel Spaland, Neptunus-Schiebroek, SSS en SVS) gewonnen. Eén keer verloor DCV op eigen veld. Tegen Sparta (AV) werd het 0-1. Tegen Vitesse Delft en Zuidland (beide 1-1) werd gelijkgespeeld. Deze gelijke spelen waren ook de laatste 2 thuiswedstrijden van DCV. Met het laatste gelijke spel verspeelde DCV de 2e periodetitel. De aankomende tegenstander van Spirit zal er dan ook alles aandoen om deze teleurstelling weg ‘te spoelen’ tegen Spirit.
    Spirit won van de 8 uitwedstrijden slechts 3 keer: Kethel Spaland (1-4), SSS (1-2) en Alexandria’66 (1-2). Tegen Zuidland (4-3), Sparta (2-1), Neptunus-Schiebroek (3-2), CWO (2-1) en Strijen (4-3) werd verloren.
    DCV en Spirit speelden in competitieverband 3 keer eerder tegen elkaar. Spirit wist in Krimpen geen enkele keer te winnen. Sterker nog, de Ouderkerkers hebben voor de competitie in Krimpen nog nooit gescoord. DCV, dat sinds 2006 in de zaterdagcompetitie speelt, won in 2016-2017 met 2-0. Die uitslag werd ook behaald in 2014-2015. Het seizoen daar tussen eindigde in 0-0.
    Voor Spirit zal de grote vraag zijn wie er zaterdag beschikbaar is. Naast de langdurige blessures hebben diverse spelers last van kleine ‘pijntjes’.
    De wedstrijd DCV-Spirit begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van Kommer.

• Voorlopige programma:
    Zaterdag 16 maart: Spirit - Sparta AV (competitie), aanvang 15.00 uur
    Zaterdag 23 maart: Hellevoetsluis - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur
    Zaterdag 30 maart: Spirit vooralsnog vrij
    Zaterdag 06 april: Spirit - CWO (competitie), aanvang 15.00 uur
    Zaterdag 13 april: Vitesse Delft - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
    Zaterdag 20 april: SVS - Spirit (competitie), aanvang 14.00 uur
    Zaterdag 27 april: Spirit vooralsnog vrij (Koningsdag)
    Zaterdag 04 mei: Spirit vooralsnog vrij
    Zaterdag 11 mei: Spirit - SSS (competitie), aanvang 15.00 uur