• Spirit heeft zaterdag de competitiewedstrijd tegen Streefkerk met 3-0 gewonnen. Alle 3 de doelpunten vielen in de 2e helft. Ruben Slooff opende de score vanaf de penalty stip, waarna Niels de Vries vanaf de rand van het strafschopgebied de voorsprong verdubbelde. De 3-0 kwam van het been van een Streefkerk-speler.
    Spirit liet bij vlagen vlot combinerend voetbal zien, maar was in de afrondende fase vaak niet overtuigend. En wanneer er een goede mogelijkheid ontstond, stond een Streefkerk speler zijn keeper te assisteren op de doellijn (schot van Daniel van der Zwan en Olaf Visser) en zag Niels de Vries zijn schot gekeerd door de keeper zelf.
    Streefkerk liet aanvallend niet veel zien, maar was misschien wel het gevaarlijkste. Halverwege ging een schot via de buitenkant van de paal naast het doel en op slag van rust kon Sean Luthart met moeite met zijn voet een aanval onschadelijk maken toen 2 spelers van Streefkerk uit de rug van de Ouderkerkse verdediging ontsnapte.
    Spirit was in de 2e helft gevaarlijk via Niels de Vries (schot voor langs) en Robbin Brouwer. Met een goede loonactie was hij eerder bij de bal dan de uitkomende keeper, maar de verdediger zag zijn poging net naast het doel gaan.
    Na de verkregen penalty, die door Ruben Slooff werd benut, won Spirit uiteindelijk toch vrij eenvoudig.
    De resultaten op de andere velden zorgden ervoor dat Spirit weinig profijt had aan de overwinning. Het gat met de nummer laatst is dan wel opgelopen tot 8 punten, maar de overwinningen van cvv Zwervers (2-1 op Oranje Wit) en De Zwerver (0-1 bij Pelikaan) temperde het feest-gevoel. Spirit staat nu op de 9e plaats, slechts 1 punt boven de rechtstreekse degradatie grens, waaronder Pelikaan nu staat. Cvv Zwervers en De Zwerver staan op plaats 10 en 11, met net zoveel punten als Spirit. De degradatiezorgen zijn nog lang niet voorbij. Het verschil met de ‘veilige’ plaatsen 7 en 8 zijn wel gekrompen. Rijsoord verloor met 1-3 van Spartaan’20 en Alexandria’66 speelde met 1-1 gelijk met VVGZ. Rijsoord is nu binnen handbereik. Het verschil is nu 2 punten, met dien verstande dat Rijsoord een wedstrijd meer gespeeld heeft. Spirit heeft nog wel een achterstand van 5 punten op Alexandria’66.
    In de strijd om het kampioenschap was Spartaan’20 de grote winnaar van deze speelronde. Zelf won het bij Rijsoord terwijl concurrenten Oranje Wit (2-1 verlies) en IFC (1-1 tegen EBOH) punten verspeelden. De Rotterdammers hebben nu een gat geslagen van 3 punten.
    Volgende week staat voor Spirit de uitwedstrijd tegen Spartaan’20 op het programma.

• Klik HIER voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

Vooraf gezien:
    Zaterdag speelt Spirit de thuiswedstrijd tegen Streefkerk. Spirit is vorige week met 4-1 hard onderuit gegaan bij De Alblas. De wedstrijden ervoor gaf nog wel vertrouwen in een goed vervolg van de competitie. In de eerste wedstrijd na de winterstop werd Oranje Wit ontvangen. Tegen één van de koplopers ging Spirit pas in blessuretijd onderuit (1-2). De week erna gingen de Ouderkerkers op bezoek bij de andere koploper. Bij IFC pakte de ploeg van Richard van Cappellen wel dat puntje. Tussendoor werd voor de beker nog met 0-6 gewonnen.
    Streefkerk hervatte de competitie met een 5-0 nederlaag bij Spartaan’20. De week erna werd op eigen veld voor de 4e keer gelijk gespeeld. Tegen Rijsoord werd het 2-2. Vorige week speelde Streefkerk weer thuis. Maar toen verloor het met 0-2 van Pelikaan.
    Dit seizoen pakte de aankomende tegenstander van Spirit slechts 1 punt in hun uitwedstrijden. Dat gebeurde in Zwijndrecht waar met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen VVGZ. Spirit doet het in de thuiswedstrijden het niet veel beter. In de stand van de wedstrijden op eigen veld staat Spirit dan ook onderaan. Er werd slechts één keer gewonnen. Rijsoord werd in Ouderkerk met 4-0 verslagen.
    In de historie ontmoetten beide ploegen elkaar slechts één keer. Niet in Ouderkerk, maar alleen in het dorpje aan de andere kant van de Lek. Dit seizoen zitten beide ploegen voor het eerst bij elkaar. De ‘heen wedstrijd’ werd door Spirit gewonnen. Door een eigen doelpunt, 2x Daniel van der Zwan en 1x Ruben Slooff (penalty) won Spirit met 0-4.
    De wedstrijd Spirit tegen Streefkerk begint zaterdag om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Steenis.

• Volgende wedstrijden: (onder voorbehoud)
    Zaterdag 2 maart: Spartaan'20 - Spirit (competitie), aanvang 15.30 uur
    Zaterdag 9 maart: Spirit - Pelikaan (competitie), aanvang 15.00 uur
    Zaterdag 16 maart: Rijsoord - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
    Zaterdag 23 maart: Spirit - De Zwerver (competitie), aanvang 15.00 uur
    Zaterdag 30 maart: Spirit vooralsnog vrij
    Zaterdag 6 april: Spirit - EBOH (competitie), aanvang 15.00 uur
    Zaterdag 13 april: Spirit vooralsnog vrij
    Zaterdag 20 april: Spirit - cvv Zwervers (competitie), aanvang 15.00 uur
    Zaterdag 27 april: Spirit vooralsnog vrij
    Zaterdag 4 mei: Alexandria'66 - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur
    Zaterdag 11 mei: Spirit - VVGZ (competitie), aanvang 15.00 uur
    Zaterdag 18 mei: Oranje Wit - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
    Zaterdag 25 mei: Spirit - De Alblas (competitie), aanvang 14.30 uur.