• Spirit beleefde zaterdag een makkelijke middag in Vlaardingen. Op bezoek bij Deltasport werd een 0-3 overwinning geboekt.
    Het in degradatiegevaar verkerende Deltasport liet niet zien dat ze vochten voor lijfsbehoud. Op wat spaarzame kansjes en scrimmages voor het doel na was het Spirit dat het spel dicteerde. Met name in de 1e helft leverde dat geen overdreven veel grote kansen op. Een schot van Niels de Vries en 2 schoten van Tim van der Zee waren nog de gevaarlijkste pogingen.
    In de 2e helft revancheerde Christian Schrader zich meteen om het feit dat hij deze wedstrijd genoegen moest nemen met een invalbeurt. Na rust viel hij in voor Ruben Slooff en zette hij binnen een minuut op fraaie wijze de openingstreffer op het scorebord (0-1).
    Tjerk de Kogel verdubbelde 10 minuten later de voorsprong. Op aangeven van Stefan Bitter ging hij op volle snelheid richting het Vlaardingse goal en maakte beheerst af: 0-2. Even daarvoor zag de aanvaller een schot van hem door de keeper uit het doel getikt.
    Spirit ging op zoek naar meer. Met wat meer precisie en overzicht hadden er heel wat doelpunten kunnen vallen. Zo zagen oa Tjerk de Kogel (schoot zelf), Christian Schrader (kopbal) en Tim van der Zee (schot) hun inzet niet het doel treffen en schoot Niels de Vries een vrije trap over het doel.
    De middenvelder maakte in het laatste kwartier wel de 0-3. Uit een vrije trap schoot hij nu wel prachtig raak.
    Met de overwinning steeg de Ouderkerkse ploeg een plaatsje op de ranglijst, want Pelikaan verloor met maar liefst 6-0 van Alexandria’66. De Rotterdammers stegen daarmee naar de 10e plaats en spelen zich bijna veilig. Strijen (5-0 nederlaag bij Hellevoetsluis) staat  nog op een veilige 11e plaats. Charlois staat samen met Deltasport op de nacompetitieplaatsen. Rozenburg (1-1 bij SVS), volgende week de tegenstander van Spirit, blijft vooralsnog laatste.
    In de strijd om het kampioenschap is het nog volop spannend. Hellevoetsluis is de nieuwe koploper. DCV volgt op 2 punten na de thuisnederlaag tegen CWO (0-1). De Vlaardingers staan nu 3e, 2 punten achter DCV. Sparta, 4e op de ranglijst, staat daar weer 1 punt achter, maar hebben nog een restantwedstrijd te goed tegen Deltasport. Die wedstrijd werd eerder dit seizoen bij een tussenstand van 1-1 gestaakt.

• Klik  HIER  voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

Vooraf gezien:
    Spirit gaat zaterdag voor de 2e keer in 3 weken naar Sportpark Broekpolder in Vlaardingen. Op 16 april speelde de Ouderkerkse ploeg tegen CION, dat samen met Deltasport op hetzelfde sportpark speelt. Deltasport is nu de gastheer. In tegenstelling tot CION heeft Deltasport het dit seizoen moeilijk in de competitie. Het staat momenteel op de 13e plaats, een plaats dat aan het eind van het seizoen betekent dat er via de nacompetitie gestreden moet worden tegen degradatie naar de 3e klasse. Daarin speelde Deltasport voor het laatst in het seizoen 1995-1996.  Daarna volgde 2 seizoenen 2e klasse waarna het promoveerde naar de 1e klasse. De kleine club uit Vlaardingen schopte het zelfs zover dat het ook nog 8 jaar uitkwam in de Hoofdklasse.
    Maar degradatie is nog geen feit, al wordt het wel steeds moeilijker. Het staat 3 punten boven hekkensluiter Rozenburg en 4 punten onder Charlois. Deltasport heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Om zich vrij te spelen van de nacompetitie zal het 7 punten goed moeten maken tov Strijen, dat op de veilige 11e plaats staat.
    Deltasport heeft de punten dus hard nodig en Spirit zal er op voorbereid moeten zijn dat ‘een kat in het nauw rare sprongen kan maken’. De historie is niet in het voordeel van de ploeg van Richard van Cappellen. In competitieverband treffen beide ploegen elkaar voor de 4e keer. De eerste keer (geen uitslag bekend) was in het seizoen 1991-1992. In 2009-2010 verloor Spirit met 3-1. De laatste editie was in 2019-2020. Door een benutte strafschop van Stefan Bitter werd het 1-1.
    Deltasport wist tot nu toe 2 keer thuis te winnen. Tegen Rozenburg werd het 5-3, tegen Sparta werd met 3-1 gewonnen. De ‘return’ van deze wedstrijd staat op dit moment nog in de wachtkamer. Althans, het restant daarvan. Op 16 april werd deze wedstrijd bij een stand van 1-1 gestaakt. Wanneer deze wedstrijd wordt uitgespeeld is nog niet bekend.
    Dit seizoen werd bekend gemaakt dat de wegen van trainer Ton Pattinama en Deltasport gaan scheiden. Mogelijk zal volgend seizoen het laatste jaar worden. De voormalig voetballer van oa Excelsior, FC Den Bosch en FC Utrecht is al vanaf 2013 trainer van de Vlaardingse club. Van 1995 tot 2005 trainde hij ook al het 1e team van Deltasport. Hij leidde de ploeg in die periode van de 3e klasse naar de Hoofdklasse.
    De wedstrijd Deltasport tegen Spirit begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Afalah.

• Volgende wedstrijden:
    Zaterdag 7 mei: Spirit - Rozenburg, aanvang 15.00 uur