• Spirit heeft zaterdag in de 2e klasse F een gaatje kunnen slaan met de degradatieplaatsen. In een rechtstreeks duel met De Zwerver wonnen de Ouderkerkers met 4-0. Beide ploegen stonden in punten gelijk op de één na laatste plaats, dat aan het eind van het seizoen degradatie betekent.
  Bij Spirit maakte Kevin Kriek weer als basisspeler zijn rentree bij de hoofdmacht van Spirit. Vorige week was de centrale verdediger ook al aan de selectie toegevoegd en viel toen in de 2e helft in. Vorig seizoen nam Kevin Kriek afscheid van Spirit 1, maar door de personele bezetting is hem gevraagd naar een tijdelijke terugkeer. Samen met Cris de Jong vormde hij het hart van de verdediging.  
  Spirit speelde gretig en zette vroeg druk op de tegenstander. Ondanks het speloverwicht duurde het wel lang voordat Spirit het verschil in doelpunten omzette. Het kreeg wel een paar mogelijkheden via Eric Jansen (schot over en een vrije trap in de handen van de keeper) en Niels de Vries (net naast) voordat Lukas Bos dacht te scoren. De scheidsrechter constateerde echter dat de bal de achterlijn was gepasseerd voordat de bal op het hoofd van de aanvaller belandde en de treffer niet doorging.
  Een mooie aanval via Robbin Brouwer en Ruben Slooff kwam bij de opkomende Tjerk de Kogel. De inzet ging via een Zwerver-verdediger naast het doel.
  Toch kwam Spirit in de 1e helft goed weg. Laconiek uitverdedigen werd door De Zwerver tot 2 keer toe niet afgestraft.
  Op slag van rust was het dan toch raak voor Spirit. Lukas Bos schoot in de draai de bal prachtig in de kruising: 1-0.
  Kort na rust verdubbelde de spits de voorsprong met een echte spitsen goal. Ruben Slooff kreeg de bal mee, manoevreerde zich door de verdediging, maar zag zijn schot door de keeper gepareerd. De afgeslagen bal kwam voor de voeten van de deze winter uit Spanje teruggekomen spits (2-0).
  Als de wedstrijd nog niet beslist was, dan was dat wel na een uur spelen toen Ruben Slooff nu wel koelbloedig was en de bal achter de Kinderdijkse doelman tikte (3-0). Vlak voor tijd bepaalde Cris de Jong de eindstand op 4-0.
  Een dikverdiende overwinning voor Spirit, dat daarmee nog wel op de 11e plaats blijft staan. Concurrenten Rijsoord (0-1 bij EBOH) en Alexandria’66 (2-0 tegen Streefkerk) wonnen ook. Pelikaan kwam niet in aktie en zakte weer naar de ‘nacompetitie-zone’, samen met Spirit en cvv Zwervers. De Capelse ploeg verloor met 0-2 van Spartaan’20. De Alblas (3-0 nederlaag bij Oranje Wit) staat nu 8e, de laagste ‘veilige’ plaats, maar wel in punten gelijk met Pelikaan. Rijsoord en Alexandria’66 staan, met 1 punt meer, boven De Alblas.
  Voor Spirit zal het nog een moeilijke klus worden om zich veilig te spelen. De Ouderkerkers moeten 4 en 5 punten goed moeten maken t.o.v. resp. De Alblas en Rijsoord/Alexandria’66. Met nog 6 wedstrijden te gaan, waarvan 4 wedstrijden op eigen veld en 3 wedstrijden tegen ‘concurrenten’, heeft de afscheidnemende trainer Richard van Cappellen nog wel alle vertrouwen in een goede afloop.
  Volgdende week (paasweekend) is Spirit vrij. Op dinsdag 2 april speelt Spirit in en tegen Capelle de kwartfinale van de beker, waarna de competitie weer wordt hervat met een thuiswedstrijd tegen EBOH.

 • Vooraf gezien:
  Spirit speelt zaterdag de 3e en laatste wedstrijd in maart. Een maand waarin Spirit een heel belangrijk programma moest afwerken. Er stonden 3 wedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten in de agenda. De eerste finale was allerminst geslaagd. Op eigen veld werd verloren van Pelikaan (1-2). Vorige week had Spirit de kans om goede zaken te doen. Mede door het verlies van cvv Zwervers en Alexandria’66 had Spirit bij winst in één keer 3 concurrenten binnen handbereik kunnen hebben. Tegen Rijsoord bleef het echter 0-0 en is het verschil met deze ploegen 5 punten.
  Met dit gegeven is de voorlopige doelstelling ‘afstand nemen van de rechtstreekse degradatieplaats’. Daarvoor is er maar 1 ploeg waarmee Spirit de strijd aan moet gaan: De Zwerver. Beide ploegen hebben 17 wedstrijden gespeeld en hebben 14 punten verzameld. Door het betere doelsaldo staat Spirit 11e (nacompetitieplaats) en De Zwerver 12e (rechtstreekse degradatieplaats).
  Spirit en De Zwerver treffen elkaar aanstaande zaterdag in Ouderkerk in een heuse degradatiekraker. Verliezen kan funest zijn, winst geeft mogelijk wat hoop, afwachtend wat de andere ploegen doen. Beide ploegen schieten logischer wijs niets op met een gelijk spel.
  Spirit en de ploeg uit Kinderdijk hebben 4 keer eerder bij elkaar in de competitie gezeten. Begin jaren ’80 gebeurde dat 3 seizoen achter elkaar. Uitslagen zijn hiervan niet bekend. De laatste keer was in het seizoen 2019-2020, het seizoen dat door corona abrupt werd afgebroken. De wedstrijd in Ouderkerk werd toen niet gespeeld. Wel werd de wedstrijd aan de andere kant van de Lek gespeeld. Ook toen vocht De Zwerver tegen degradatie en moest het toen opnemen tegen het Spirit, dat bij winst periode kampioen kon worden. Het werd uiteindelijk 1-1 door een late treffer van Tim de Vaal en behaalde het niet de periodetitel.
  Spirit won dit seizoen slechts 2 thuiswedstrijden. Er werd tot nu toe niet gelijk gespeeld. Tegen Rijsoord (4-0) en Streefkerk (3-0) werd de volle buit gepakt. Alle overige wedstrijden gingen verloren.
  De Zwerver won op vreemde bodem 2 wedstrijden. Op bezoek bij cvv Zwervers (2-3) en Pelikaan (0-1) werd gewonnen. De regionale derby tegen Streefkerk eindigde in 2-2.
  De wedstrijd Spirit tegen De Zwerver begint zaterdag om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Versluis.

 • Volgende wedstrijden: (onder voorbehoud)
  Zaterdag 30 maart: Spirit vrij
  Dinsdag 2 april: Capelle - Spirit (beker), aanvang 20.15 uur
  Zaterdag 6 april: Spirit - EBOH (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 13 april: Spirit vooralsnog vrij
  Zaterdag 20 april: Spirit - cvv Zwervers (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 27 april: Spirit vooralsnog vrij
  Zaterdag 4 mei: Alexandria'66 - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 11 mei: Spirit - VVGZ (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 18 mei: Oranje Wit - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
  Zaterdag 25 mei: Spirit - De Alblas (competitie), aanvang 14.30 uur.