• Spirit heeft de laatste vriendschappelijke wedstrijd ter voorbereiding op de competitie gewonnen. Op eigen veld waren de Ouderkerkers Olympia met 5-1 de baas.
    Trainer Richard van Cappellen kon over een aantal spelers niet beschikken of hield ze uit voorzorg aan de kant. Zo kreeg Sander Goudriaan weer eens zijn speelminuten in het eerste team en startte Tjerk de Kogel en Lukas Bos ook in de basis.
    Olympia, spelend in de zondags 1e klasse, startte sterk, maakte Spirit het moeilijk door vroeg druk te zetten. Maar Spirit speelde zichzelf onder de druk uit en zocht brutaal de aanval, dat resulteerde in kansjes voor Tjerk de Kogel (schot) en Ruben Slooff (kopbal).
    Toch kwamen de bezoekers vroeg op voorsprong door een vlot lopende aanval eenvoudig langs de Ouderkerkse doelman te werken. Net als afgelopen zaterdag tegen Wippolder, toonde Spirit na de tegentreffer veerkracht. Paar minuten na de tegentreffer kopte Timme van Hof bij de 2e paal de gelijkmaker in.
    Spirit speelde geconcentreerd en gaf nauwelijks kansen weg. Zelf creëerde het wel kansen. Lukas Bos besliste in 5 minuten tijd met een hattrick de wedstrijd. Al voor rust stond de 4-1 op het scorebord.
    In de 2e helft hetzelfde beeld. Op het oog een gelijkwaardige wedstrijd, echter kreeg Spirit weldegelijk goede kansen om de score verder uit te bouwen. Verdedigend werd geen kans gegund aan de bezoekers. Lukas Bos scoorde nog wel met een mooie lob, maar werd teruggefloten door buitenspel. Christian Schrader en nogmaals Lukas Bos hadden het net moeten vinden.
    In de slotfase scoorde Spirit alsnog. Christian Schrader stuitte op de keeper. De rebound werd door Ruben Slooff benut: 5-1
    Zaterdag wacht de laatste bekerwedstrijd van de poule. Op bezoek bij Heinenoord zal in ieder geval gewonnen moeten worden om kans te maken de volgende ronde te halen.

• Vooraf gezien:
    Dinsdagavond speelt Spirit op eigen terrein een vriendschappelijke wedstrijd tegen Olympia. De ploeg uit Gouda komt sinds 2014 uit in de 1e klasse van de zondagscompetitie.
    Olympia verloor in de beker van Westlandia (2-0) en won thuis met 4-3 van RKDEO, dat uitkomt in dezelfde competitie als Wippolder, waartegen Spirit afgelopen zaterdag voor de beker speelde (2-2).
    In de voorbereiding werd ook nog vriendschappelijk gespeeld tegen stadgenoot DONK. Olympia verloor die wedstrijd met 2-1.
    Voor Spirit is het de laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op de nieuwe competitie. Zaterdag volgt nog de laatste bekerwedstrijd. De week erna staat de 1e competitie wedstrijd op het programma. De tegenstander, die net als vorig seizoen in de openingsronde naar Ouderkerk komt, is Alexandria’66. Zij spelen in de bekerpoule van Olympia. De onderlinge confrontatie tussen beide ploegen is aanstaande zaterdag.
    De wedstrijd Spirit tegen Olympia begint dinsdag om 20.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Gommans.

• Volgende wedstrijden:
      Dinsdag 14 september: Spirit – Olympia (vriendschappelijk), aanvang 20.30 uur