• Na de 1-0 nederlaag van zaterdag op bezoek bij Alexandria’66 trokken letterlijk en figuurlijk donkere wolken over het Sportpark Oosterflank. Met nog 3 wedstrijden te gaan wordt het nu wel heel erg moeilijk voor Spirit om de loterij van de nacompetitie te ontlopen. Zeker gezien het programma dat Spirit nog heeft af te leggen: VVGZ (de nummer 4 uit de competitie), Oranje Wit (nummer 2) en De Alblas (7e). 

 • Alexandria’66 startte sterker dan Spirit. Het creëerde grotere kansen waarbij Sean Luthart een aantal keren alert moest handelen. De thuisploeg kwam uiteindelijk op voorsprong vanaf 11 meter: 1-0.
  In de slotfase herpakte Spirit zich enigszins en kregen Ruben Slooff en Ruben de Vries serieuze mogelijkheden op de gelijkmaker.
  In de 2e helft nam Spirit meer het initiatief. De Ouderkerkers kregen diverse kansen om naast de thuisclub op het scorebord te komen. Niels de Vries, Ruben Slooff en Daniel van der Zwan kregen de bal niet tussen de Rotterdamse palen.
  De thuisploeg, dat zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen speelde en zich bij winst mogelijk veilig kon stellen, loerde met uitbraken op hun 2e treffer. Maar de Spirit doelman en de lat voorkwamen groter leed voor de Ouderkerkse ploeg.
  In de slotfase werd het voor Spirit alles of niets. Met opportunistisch spel probeerde het er alles aan te doen om in ieder geval niet te verliezen. Maar op één of andere manier wilde de bal er maar niet in. Met name Ruben Slooff kreeg een aantal opgelegde kansen. In het drukke strafschopgebied stond hij opeens oog in oog met de Rotterdamse doelman, maar zijn inzet ging net naast het doel. In de slotfase dacht hij eindelijk te scoren, maar met een geweldige redding hield de doelman van Alexandria’66 zijn doel schoon.
  Spirit heeft niet kunnen profiteren van de nederlagen van de concurrenten. Het had wéér hele goede zaken kunnen doen in de ranglijst van de 2e klasse F. Pelikaan verloor bij Oranje Wit (4-1), Rijsoord verloor bij VVGZ (3-1), cvv Zwervers verloor op eigen veld van EBOH (2-3) en De Alblas verloor van Spartaan’20 (0-4). Met deze uitslagen heeft Alexandria’66 zich veilig gespeeld en is er voor Spirit onderin niets veranderd. Het blijft 11e met 3 punten achterstand op cvv Zwervers. Spirit heeft nog wel een wedstrijd meer te spelen dan de ploeg uit Capelle a/d IJssel. Volgende week speelt cvv Zwervers niet, zo ook Rijsoord. De degradatieplaatsen kunnen (!!) dan heel dicht bij elkaar komen te staan. Om die laatste strohalm te pakken zal er aankomend weekend in Ouderkerk gewonnen moeten worden van VVGZ. De ploeg uit Zwijndrecht heeft echter nog de punten ook hard nodig. De huidige 4e plaats van VVGZ geeft hoogstwaarschijnlijk een ticket voor de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. EBOH hijgt met 1 verliespunt minder in de nek van de Zwijndrechters. 

 • Klik HIER voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

  Vooraf gezien:
  Spirit hervat zaterdag, na een voetballoze Koningsdag weekend, de competitie met de uitwedstrijd tegen Alexandria’66. Met nog 4 wedstrijden te spelen staat Spirit nog steeds op de 11e plaats, dat aan het eind van de competitie nacompetitie betekent.
  Ondanks de laag genoteerde plaats in de ranglijst is er theoretisch nog van alles mogelijk, maar het zogenaamde ‘net’ kan toch elk ogenblik dichtgetrokken worden. Het is dan ook voor Spirit steeds meer ‘erop of eronder’. De Ouderkerkers kijken tegen een achterstand van 3 punten op cvv Zwervers, dat op de 8e (laagste veilige) plaats staat. Rijsoord staat 9e met een punt minder. Saillant detail is dat deze ploegen een wedstrijd meer hebben gespeeld dan Spirit. Pelikaan staat op de 10e plaats, 1 punt meer dan Spirit met een gelijk aantal wedstrijden. Kijkend naar de iets hogere plaatsen vinden we De Alblas op 6 punten afstand en Alexandria’66 op 7 punten. Ook de aankomende tegenstander van Spirit heeft een wedstrijd meer gespeeld.
  Helemaal veilig is Alexandria’66 ook nog niet. Bij winst op Spirit en gunstige uitslagen bij de andere wedstrijden kunnen de Rotterdammers zich mogelijk opmaken voor nog een seizoen 2e klasse. Met die zelfde gunstige uitslagen kan Spirit ook hele goede zaken doen bij winst op Sportpark Oosterflank.
  Maar dat Spirit wint is geen vanzelfsprekendheid. Alexandria’66 verloor voor het laatst een thuiswedstrijd op zaterdag 17 februari. Cvv Zwervers zegevierden toen met 1-3. Verder wisten alleen Oranje Wit (0-2) en Rijsoord (4-5) in Rotterdam te winnen. De Alblas en VVGZ wisten een gelijkspel te pakken. Ook lijstaanvoerder Spartaan’20 kwam niet verder dan een gelijk spel: 1-1. EBOH (3-0), IFC (3-0), Pelikaan (4-1), Streefkerk (2-1) en De Zwerver (5-1) moesten met lege handen huiswaarts.
  Spirit heeft dit seizoen slechts één competitiewedstrijd op vreemde bodem gewonnen. Op bezoek bij het ondertussen gedegradeerde Streefkerk werd het op 30 september vorig jaar 0-4.
  Van de 6 voorgaande ontmoetingen in Rotterdam verloor Spirit er 3. De eerste was in het seizoen 2009-2010. Het werd toen 3-0. Tien jaar later verloor Spirit met 4-1. Na de coronaperiode, het seizoen 2021-2022, won de thuisclub met 1-0. Eén keer werd het gelijk: 1-1 (2016-2017). Spirit won 2 keer. In 2018-2019 werd het 1-2. Vorig seizoen scoorden Lukas Bos en Tjerk de Kogel en won de ploeg van Richard van Cappellen met 0-2.
  Eerder dit seizoen won Alexandria’66 in Ouderkerk met 1-2.  
  De wedstrijd Alexandria’66 tegen Spirit begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Velings.  

 • Volgende wedstrijden: (onder voorbehoud)

  Zaterdag 11 mei: Spirit - VVGZ (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 18 mei: Oranje Wit - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
  Zaterdag 25 mei: Spirit - De Alblas (competitie), aanvang 14.30 uur. 
  Zaterdag 1 juni: 1e ronde nacompetitie (indien Spirit op de 9e, 10e of 11e plaats eindigt)
  Zaterdag 8 juni: 2e ronde nacompetitie (indien Spirit de 1e ronde wint)
  Zaterdag 15 juni: finaleronde (neutraal terrein)