• --Spirit puntloos uit Vlaardingen-- .(door Gert Visser).

Spirit heeft in een nat en kil Vlaardingen geen punten overgehouden aan het duel met DVO`32. De promovendus won in een sportieve wedstrijd met 1-0. DVO`32 was vanaf het begin de betere ploeg. Met een goede veldbezetting zorgden de Vlaardingers al snel voor het meeste gevaar bij het Ouderkerkse doel. Spirit mocht Bas Haasnoot danken dat het niet al snel op achterstand kwam. Spirit kreeg voor rust geen enkele grip op de wedstrijd en was het aanvallend vrijwel onmachtig. Alleen Tim van der Zee had de 0-1 op zijn schoen, maar alleen voor de doelman schoot hij naast. Na rust hetzelfde beeld. DVO`32 was de betere ploeg en Spirit bleef naar de goede vorm zoeken. Het was DVO`32 dat verdiend op een 1-0 voorsprong kwam. Spirit ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar het spel bleef onsamenhangend en slordig en verontrustte de Vlaardingse verdediging nauwelijks. In dit soort situaties is dan de hoop gevestigd op een goedvallende bal of een kluts, maar ook dat bleef uit. Kortom, na een redelijke start in de competitie is het zaak dat de ploeg zich herstelt van de nederlagen tegen Kethel Spaland, Dilettant en DVO`32. Met name tegen Kethel en Dilettant heeft de ploeg laten zien dat het voor de prijzen kan spelen, maar ook laten zien dat het op cruciale momenten kwetsbaar is en vastigheid mist. Er zit absoluut muziek in deze ploeg, maar er zullen de komende weken stappen gemaakt moeten worden, anders loopt de concurrentie te ver weg.

Vooraf gezien:

Spirit speelt zaterdag in Vlaardingen (Sportpark DVO´32, Marathonweg 75) tegen DVO´32. DVO´32 promoveerde afgelopen seizoen na het behalen van het kampioenschap in de 4e klasse. In de historie is DVO 4 keer kampioen geworden de 4e klasse. Eén keer lukte dat in de 5e klasse. Het is de Vlaardingers nog nooit gelukt de 2e klasse te halen. Het lukte ze slechts één keer hoger te eindigen dan een 7e plaats in de 3e klasse.
    Tot nu toe doet de Vlaardingse ploeg het dus goed. Ze staan momenteel op een keurige 3e plaats, 4 punten meer dan Spirit.
    Net als Spirit beleefde DVO´32 vorige week ook een hectische wedstrijd. Alleen zij stonden aan de andere kant van de denkbeeldige streep. Op bezoek bij VVOR kwam DVO op een 1-0 achterstand. Ook hier werd met de kaarten geschud en vielen er uiteindelijk ook 3 rode kaarten. Niet voor DVO maar voor VVOR. DVO miste 2 penalty´s, maar kwam in blessuretijd toch naast VVOR (1-1).
    DVO´32 en Spirit kwamen elkaar 3 keer eerder in competitieverband tegen. Al deze duels speelden zich af in de 3e klasse. In 1988-1989 was de eerste ontmoeting. De laatste onderlinge strijd was in het seizoen 2006-2007. Spelend in de 3e klasse C bleef het in Vlaardingen 0-0.
    De wedstrijd DVO´32 tegen Spirit begint om 14,30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Brouwer.