• Eindelijk mochten we weer!

Wat een geweldig mooi weer afgelopen zaterdag! We waren uitgenodigd in het lommerrijke Bleiswijk bij Soccer Boys JO15-4.
    Met het zonnetje in de rug begonnen we met volle zin aan de wedstrijd om 2 weken lui zweet er goed uit te werken. En dat merkte de tegenstander ook!
    Regelmatig was het hele team op de helft van de tegenstander, Jelle onze keeper was ver weg.
    Halverwege de eerste helft werd het heel druk binnen de 16 meter van de tegenstander; bij een kort steekpaasje om de ruimte te vinden, werd de hand van een tegenspeler overduidelijk gevonden en gingen 10 handen de lucht in voor appèl voor hands. Daar was de scheidsrechter het mee eens en een pingel volgde. Mats schoot cool en hard rechtsonder het doel in; de keeper bleek net te kort.
    10 minuten later fladderde Mats een bal richting doel om de aanvallers aan het werk te zetten. Door een ongelukkig hupje van de bal net voor de grijpende hand van de keeper, rolde de bal pardoes met vertraging het doel in. Op zo’n manier scoren vond Mats ook niet waardig, maar teruggeven deden we natuurlijk niet; dan maar stil naar de beginpositie teruglopen om voor de keeper dit pijnlijke moment niet zwaarder te maken.
    Net voor tijd scoorde dan de tegenstander toch uit een snelle omschakeling na een slechte terugspeelbal vanuit het middenveld naar de verdediging. Onnodig!
    In de rust de mannen gecomplimenteerd; na de nodige tips (niet verslappen, blijf vechten, en voorzetten achter de verdediging te laten vallen zodat de aanvallers kunnen doorbreken) begonnen we aan de 2de helft. De druk werd onder leiding van Job weer duidelijk opgevoerd. De tegenstander kwam nauwelijks meer van de eigen helft weg; zeker doordat de verdediging alert bleef, goed en sterk verdedigde en elke keer snel opschoof naar de middellijn.
    En de middenvelders de aangeleverde ballen inderdaad over de verdediging schoten, waardoor de aanvallers op scherp richting doel vertrokken. De doelpunten vielen ongeveer elke 10 minuten door goed aanspelen en wegsturen van Thomas, de topscoorder van deze wedstrijd. Daarvan was zijn laatste doelpunt wel de mooiste: hard schot van de slof schuin rechts bij de 16 meter over de keeper net onder de lat (bij navraag na de wedstrijd bleek het schot doelbewust op het doel maar ook een goede voorzet...wij mochten kiezen...😉)
    Even voor het eindsignaal werd de wedstrijd nog even ontsiert door een schop van achteren op de enkel van Job; de tegenstander was duidelijk gefrustreerd dat hij regelmatig uitgespeeld werd. De scheids trokt zonder twijfel de rode kaart.
    Zonde, want de wedstrijd was er zeker niet naar.
    Na de wedstrijd nog even gepleit bij de scheids; de scheids had al besloten om de rode kaart niet te schrijven, maar het spelertje wel te laten schrikken. Dat was, gelet op de tranen (hopelijk geen krokodillentranen), zeker gelukt.
    De oplettende en meeschrijvende lezer zal kunnen concluderen dat Spirit JO15-5 de competitie dus begonnen is met 1-5 winst.
    Een mooi resultaat, op een mooie zonnige herfst-zaterdag, voor een leuk verlopen wedstrijd.

Op naar 27 oktober voor de wedstrijd uit bij ONA JO15-3.