• En weer een (nieuwe) sponsor voor Spirit

  Dat Spirit een levendige vereniging is, is wel bekend binnen de wijde regio. Dat dit gevolg heeft voor het aantal leden is ook helder. Maar ook steeds meer (grote) sponsors hebben de voetbalclub uit Ouderkerk weten te vinden om met financiële ondersteuning de club tot een bloeiende en aantrekkelijke vereniging te maken.

  Ook de komende dagen gaan we weer aandacht besteden aan deze nieuwe sponsors, of sponsors die hun contract weer verlengd hebben. Vandaag is het de beurt aan een Topsponsor die al enkele jaren aan onze vereniging verbonden is: Eetcafe De Bruin uit Krimpen a/d IJssel.

  Eetcafé de Bruin is een begrip. Is het niet vanwege de lekkerste spareribs in de Krimpenerwaard ?? iedere dinsdag en donderdag onbeperkt ?? dan is het wel vanwege de altijd gezellige sfeer. Al sinds 1990 is Eetcafé de Bruin gevestigd op winkelcentrum De Korf in Krimpen aan den IJssel. Het is een plek waar veel buurtbewoners, maar ook mensen van buiten Krimpen, graag langskomen.

  "Met Frank en zijn vrienden was dat niet anders," vertelt Jan Herbert van der Wulp, eigenaar van het eetcafé. Hij refereert aan Frank van Vliet, leider van het voetbalteam Spirit 5, een zaterdag 4e klasser. Frank en zijn vriendengroep zijn vaste gezichten bij het eetcafé. Jan zegt: "Vroeger, en dan spreek ik over ongeveer zeven jaar geleden, waren er momenten dat ze hier bijna bleven slapen."

  Het was een logische keuze voor Frank om Jan te vragen of hij bereid was om Eetcafé de Bruin sponsor te maken van zijn voetbalelftal. "We hadden bedacht om met alle spelers rondom de bar te gaan zitten, vervolgens veel drankjes bestellen en dan langzaamaan erop zinspelen," aldus Frank.

  Het werd in mijn gesprek met hen niet geheel duidelijk of de drankjes werden gebruikt als drukmiddel of om de angst te overwinnen. Wellicht een combinatie van beiden. Hoe dan ook, in 2010 kwam de sponsoring tot stand en ook dit seizoen heeft Eetcafé de Bruin besloten het sponsorcontract met Spirit 5 weer met drie jaar te verlengen.

  Jan kan er wel om lachen en zegt: "Kijk, het is een leuke groep die vaak langskwam. Het zijn niet alleen klanten, maar ook goede vrienden. Dan gaat de gunfactor een rol spelen.

  Inmiddels is de spelersgroep wel wat veranderd. Naast spelers die gestopt zijn en nieuwe gezichten is de groep ook ouder geworden. Zorgen maken Jan en Frank zich niet. "We zijn nog steeds zo fanatiek als altijd. In de huidige groep willen de meesten de komende drie jaar gewoon doorgaan," zegt Frank.

  "We gaan nog steeds twee keer paar jaar met het hele team bij Eetcafé de Bruin eten, spareribs natuurlijk, en eens per jaar hebben wij ook een teamuitje waarbij Jan altijd aanwezig is. Het gaat dus verder dan voetbal alleen." vertelt Frank verder. "