• Facet accountants en adviseurs gaan door als Topsponsor

Dat Spirit een levendige vereniging is, is wel bekend binnen de wijde regio. Dat dit gevolg heeft voor het aantal leden is ook helder. Maar ook steeds meer (grote) sponsors hebben de voetbalclub uit Ouderkerk weten te vinden om met financiële ondersteuning de club tot een bloeiende en aantrekkelijke vereniging te maken.

De komende dagen gaan we aandacht besteden aan deze nieuwe sponsors, of sponsors die hun contract weer verlengd hebben. Vandaag is het de beurt aan een topsponsor Facet Accountants en Adviseurs uit Capelle a/d IJssel.

Facet is al sinds mensenheugenis sponsor van Spirit. Met name de jeugdafdeling, de clubscheidsrechters en de Waarden- en Normen commissie hebben de speciale symathie van Facet. En datb is niet voor niets. Facet levert niet alleen accountancydiensten, maar doet tevens ook audit opdrachten, management ondersteuning, fiscale zaken en personeelsdiensten. Integriteit, vakkennis en meerwaarde voor de klant zijn hierbij essentieel. "Precies de zaken die wij bij een club als Spirit ook terugvinden". Aan het woord is Cees-Jan Kwakernaak, vennoot bij Facet. "Het is uniek om te zien hoe er hier met de jeugd wordt omgegaan. Van hoog tot laag wordt er twee maal per week getraind, er zijn meer dan honderd trainers, die de jongetjes en meisjes met plezier beter willen leren voetballen. Daarbij wordt niet alleen op techniek en inzet gelet, maar er wordt ook zeker gestuurd op gedrag". Kwakernaak wordt enthousiast als het Waarden- en Normenbeleid ter sprake komt. "Dat is bij Spirit prachtig opgezet. Met een doorsnee van de hele vereniging, voor en door de leden dus. Het unieke zit hem niet in het statuut, maar in de onafhankelijke bewaking van de Cultuurwaarden. De W&N commissie adviseert het bestuur als onafhankelijk orgaan en juist hier zit de kracht van het verhaal in. Het beleid is preventief gericht en niet bedoeld om te straffen. Een educatief karakter zit er zeker in opgesloten". Ook de komende jaren gaat Facet weer door als topsonsor en zullen vele uitingen op het sportpark zichtbaar zijn. "Leuk, maar we doen het voor die mooie club uit Ouderkerk", aldus Kwakernaak lachend.