• Zaterdag 11 mei 2024 was het dan zover. Om 12.30 uur speelde Spirit JO19-1 zijn 2e kampioenswedstrijd van dit seizoen. In december van het afgelopen kalenderjaar waren ze al kampioen geworden van de 3e landelijke Divisie en nu streden ze voor het kampioenschap van de 2e Divisie.

  Olympia JO19-1 was de tegenstander. Geen onbekende voor Spirit, want beide ploegen hebben elkaar al 2 keer getroffen dit seizoen. In de poule fase van de beker werd het 1-1 en in januari werd er zelfs in Gouda verloren (4-3).

  Spirit startte met de volgende opstelling:
  Op doel stond Tim Prosman. Voor hem stonden Quido Cretz, Thomas Cuijpers, Thijs Loeve en Felipe Lems. Het middenveld bestond uit Tijn de Witte, Melvin Storm en Thico Addicks. In de voorste linie stonden Skye Docters van Leeuwen, Levi de Jong en Pepijn Nobel.
  De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Kaijen uit Delft.

 • De intentie van Spirit was duidelijk. Vanaf het begin van de wedstrijd ging de Ouderkerkse jeugd volop in de aanval, op jacht naar de winst welke nodig was om 2 wedstrijden voor het eind van het seizoen kampioen te worden.

  In de 7e minuut was het Levi de Jong die de eerste doelpoging creëerde en even later was het Pepijn Nobel die de mogelijkheid kreeg, maar deed dat in buitenspelpositie. Spirit bleef op zoek gaan en liet met mooie combinaties goed voetbal zien. Een treffer zat er helaas niet in.

  Halverwege de 1e helft kreeg de ploeg van trainer Richard van Erp en zijn assistenten Andre Evers en Leen Vreeken een grote kans de score te openen. Na een overtreding op Pepijn Nobel in het strafschopgebied leverde Spirit een penalty op. Aanvoerder Thijs Loeve nam de verantwoording, maar zag zijn inzet gestopt door de Goudse doelman.

  Zonder noemenswaardige kansen bleef Spirit de aanval zoeken en moest het uitkijken voor de tegenaanval. Olympia kwam een aantal keren gevaarlijk in de omgeving van het doel van Tim Prosman. Hij hield zijn doel schoon en gingen beide ploegen met 0-0 de rust in.

 • In de 2e helft startte Damian Verkley. Hij kwam in het veld voor Tijn de Witte, die zich volledig moe heeft gestreden.

  Spirit begon scherp aan de 2e helft, want binnen 2 minuten was het Levi de Jong die de bal snoeihard inschoot: 1-0! De strijd van de bezoekers was daarmee gestreden. Olympia kwam nauwelijks meer op de helft van Spirit en de Ouderkerkers controleerden de wedstrijd.

 • Mede door het warme weer werd het wel een slijtage slag voor beide teams. Bij Spirit viel Quido Cretz, Pepijn Nobel en Felipe Lems geblesseerd uit. Zij werden vervangen voor Thomas Vonk Noordegraaf, Aidan de Groot en Tobie Bierhuize.

  In de 80e minuut werd de wedstrijd beslist. Levi de Jong haalde weer verwoestend hard uit en bepaalde met 2 doelpunten op zijn naam de uiteindelijke eindstand: 2-0. Terecht dat hij vlak voor tijd een publiekswissel kreeg.

  Daarna was het aftellen geblazen tot het moment dat de scheidsrechter in de 91e minuut affloot en het feest los kon barsten: Spirit JO19-1 is kampioen van de 2e Divisie! Er kan wel gesproken worden van een topprestatie.

 • Uit handen van voorzitter Henk Lammertse ontving aanvoerder Thijs Loeve de 2e kampioenschaal van dit seizoen en werd er onder het toeziend oog van het massaal opgekomen publiek feest gevierd. Dat feest werd later nog lang voortgezet op het middenplein van het Spirit complex.


  Klik  HIER  voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)