• Goed spelend Spirit verslaat Alexandria: 3-5

Geschreven door Wesley de Vendt

Zaterdag 3 december speelde Spirit JO12-1 een belangrijke uitwedstrijd bij concurrent Alexandria ’66. De wedstrijd begon om 11 uur, waardoor er weer een keer relatief uitgeslapen kon worden. Ondanks dat de jongens in een soort zeecontainer werden weggestopt zonder licht, probeerden Mark en Wesley toch de koppies op scherp te krijgen en JO12-1 zo goed mogelijk te laten starten aan de wedstrijd. Spirit speelde een goed eerste kwart, maar kwam desondanks toch met 1-0 achter vlak voor de time-out.

In het 2e kwart was Spirit weer de betere partij en beloonde het zichzelf ook. Jaicey scoorde eerst de 1-1. Later scoorde hij ook zijn 2e goal van het seizoen: een lange bal van Noah stuiterde over de verdediging van Alexandria en Jaicey bleef oog in oog met de keeper rustig.

Na de rust ging Spirit verder met waar het was gebleven: goed voetballen en doelpunten maken. Met zijn derde goal van de dag bewees Jaicey dat de ketchup-theorie van Ruud van Nistelrooij daadwerkelijk klopt. Als je eenmaal je eerste doelpunt van het seizoen maakt, volgt de rest vanzelf. Spits Lucas van Dam scoorde ook nog 2x in het 3e kwart, waardoor Spirit met een 1-5 voorsprong de time-out in ging.

De opdracht voor het laatste kwart was simpel: proberen om zelf nog meer doelpunten te maken en zorgen dat je geen goals meer tegen krijgt. Helaas voor Spirit werd het nog een lastig laatste kwartier. Alexandria probeerde alles op alles te zetten om nog het beste ervan te maken. Eerst kwam de ploeg uit Rotterdam terug tot 2-5. Daarna volgde een discutabele penalty tegen. Helaas was er geen VAR bij deze wedstrijd en bleef de penalty staan. Gelukkig voor Spirit hield Noah deze penalty tegen, maar uit de eerste de beste tegenaanval scoorde Alexandria alsnog de 3-5. Dit was ook de einduitslag.

Een leerpunt voor Spirit is om ondanks een tegenslag, toch proberen om zo goed mogelijk het eigen spelletje te blijven spelen. Waar Spirit driekwart wedstrijd veel beter was dan Alexandria, werd het toch nog spannend aan het einde van de wedstrijd. Positieve punten zijn dat alle jongens zich steeds meer thuis gaan voelen op de posities waar ze nu spelen. Noah had weer een paar belangrijke reddingen; backs Yessin, Akos en Lucas Pielanen staan verdedigend heel goed hun mannetje en ook in de opbouw dragen ze hun steentje bij. Dit geldt ook voor Esra: mede door zijn felle verdedigen, krijgt zijn tegenstander nauwelijks kansen. Op het middenveld zijn Joshua, Dex, Jaicey en Pepijn erg belangrijk in het creëren van kansen en Lucas van Dam begint zich steeds meer te ontpoppen tot een echte spits. Typerend daarvoor was ook een van de goals die hij scoorde. Een schot van Pepijn tikte hij vlak voor de doellijn nog binnen, waardoor hij op zijn naam kwam, maar ook in het creëren van kansen voor teamgenoten is Lucas van Dam erg belangrijk.

Zaterdag 10 december staat de laatste wedstrijd van de 2e fase op het programma. Om half 9 wordt er afgetrapt op Sportpark Ouderkerk tegen Excelsior. In de vorige competitie speelde Spirit daar 6-6 tegen gelijk. Bij een overwinning op Excelsior en een overwinning van SVS bij VVOR eindigt JO12-1 op de 2e plek. Alles om nog voor te spelen dus!