• Spirit heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Hellevoetsluis met 5-2 verloren.  Het is de 2e nederlaag in de competitie van dit seizoen. Met de 2 gelijke spelen heeft Spirit na 7 wedstrijden al 10 verliespunten opgelopen.

Dat is een tegenvaller voor de ploeg van trainer Richard van Cappellen, dat terugkijkt op een voetbal loos coronaseizoen waarin de ploeg werkte aan een andere spelstijl waarmee de ploeg vol verwachting dit seizoen startte.

De Ouderkerkers kwamen na een klein kwartier op voorsprong door een doelpunt van Christian Schrader. In het eerste half uur kreeg Spirit zelfs nog kansen om de score uit te breiden. Uit een corner kon Tim de Vaal niet controleren en 8 minuten later miste Ruben Slooff oog in oog met de Hellevoetse doelman de scherpte.

De thuisploeg liet ondertussen ook van zich horen. Bastiaan Haasnoot voorkwam een tegendoelpunt en even eerder hielp Tim de Vaal het gevaar onschadelijk te maken. Toch kwam Hellevoetsluis nog voor rust op 1-1.

Na rust zette de ploeg van Sportpark ING orde op zaken en kwam met een intikker op voorsprong (2-1). Spirit had het moeilijk. Het kwam moeilijk in het spel en Hellevoetsluis kwam zelfs, enigszins met de hulp van de scheidsrechter, op grotere voorsprong. De voor buitenspel vlaggende Robby Hoogerwaard werd genegeerd door scheidsrechter Blaak en de 3-1 achterstand stond op het scorebord. ‘Zelfs de aanhang van Hellevoetsluis achter me vonden het buitenspel’, aldus de grensrechter.

Spirit ging wisselen en had meteen effect. De invallers Tjerk de Kogel en Laurens Visser combineerde met elkaar en uit de voorzet kopte Ruben Slooff de aansluitingstreffer in: 3-2.

Spirit geloofde nog in een resultaat. Het ging vol op de aanval spelen en bijna was de gelijkmaker een feit. Een voorzet van Tim van der Zee werd door Ruben Slooff net naast gekopt.

In de slotfase maakte de thuisclub dankbaar gebruik van de ontstane ruimte en wist met 2 treffers de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken en de eindstand te bepalen op 5-2.

Spirit blijft na de nederlaag op de 5e plaats staan, maar ziet een gat ontstaan met de ploegen boven zich. CWO speelde gelijk bij Sparta en Pelikaan won van koploper DCV met 1-0.

De ploegen onder Spirit sluiten wel dichter aan bij de Ouderkerkers. SVS komt in punten gelijk na een verrassende 4-1 zege op FC Binnenmaas, dat in de ranglijst op 1 punt van Spirit staat. Ook Strijen staat op 1 punt na de 2-0 winst op Charlois. Sparta staat 9e, maar zij spelen volgende week zaterdag en dinsdag de inhaalwedstrijden tegen Charlois en CION en kunnen bij winst aansluiten bij de top 3.

Onderin heeft Alexandria’66 de eerste punten van het seizoen binnen. Op eigen veld werd met 1-0 gewonnen van Deltasport. Rozenburg, dat vorige week hun eerste punten pakte, verloor dit weekend met 4-3 van CION. Charlois staat nu laatste met 2 punten uit 7 wedstrijden.

Volgende week staat een bekerronde op het programma. Spirit is dan vrij. Op zaterdag 20 november spelen de geel-witten op het eigen sportpark tegen FC Binnenmaas.

• Klik HIER voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

Vooraf gezien:
    Spirit reist zaterdag af naar Hellevoetsluis. Beide ploegen staan met 11 punten op de 4e en 5e plaats. Hellevoetsluis heeft een iets beter doelsaldo.

In de competitie behaalde Hellevoetsluis wisselende resultaten. Zo werd verrassend met 2-0 verloren bij Strijen en werd er thuis gelijk gespeeld tegen Deltasport (1-1) en CWO (1-1). Bij SVS werd met 1-4 gewonnen. In de thuiswedstrijd tegen CION werd het 4-3. Vorige week werd met maar liefst 2-7 gewonnen bij Charlois.

Hellevoetsluis en Spirit hebben in het verleden 4 keer eerder tegen elkaar gespeeld in competitieverband. In 2012-2013 was de 1e editie. De wedstrijd eindigde met veel doelpunten onbeslist: 4-4. Een jaar later won Spirit met 0-1. In 2016-2017 was Hellevoetsluis de bovenliggende partij: 4-1. In 2018-2019 ging Spirit met de 3 punten naar huis: 2-3.

Hellevoetsluis tegen Spirit wordt om 15.00 uur gespeeld op Sportpark ING (Brielsestraatweg 6) en staat onder leiding van scheidsrechter Blaak.

• Volgende wedstrijden:
    Zaterdag 13 november: Spirit vrij