• Spirit heeft voor de 2e keer in 4 weken gewonnen van Hellevoetsluis. In tegenstelling dat de eindstand doet vermoeden, behaalde Spirit een makkelijke 2-3 overwinning. In de slotfase van de wedstrijd kwam de thuisploeg pas tot scoren en ver in blessuretijd werd het zelfs nog even onnodig spannend.
    In de beginfase kwam Spirit ook nog goed weg. Een aanvaller van Hellevoetsluis ontsnapte aan de verdediging, omzeilde keeper Max van Herk, maar had vervolgens te veel tijd nodig om zijn aktie af te ronden. Daarna nam Spirit het initiatief over. Een leep balletje van Robbin Brouwer belandde bijna in het doel, maar lat en vingers van de Hellevoetse doelman voorkwamen een voorsprong. Die voorsprong kwam er wel. Na ruim 20 minuten spelen kwam Tjerk de Kogel vanaf de rechterkant op en gaf een perfecte voorzet op het hoofd van Raoul Haliwela: 0-1. Een kwartier later verdubbelde Stefan Bitter de stand door uit een vrije trap de keeper kansloos te laten (0-2). De thuisploeg kwam er in de 1e helft niet aan te pas. Het wachten was eerder op de 0-3 dan dat Hellevoetsluis de aansluitingstreffer zou maken. Op slag van rust scoorde Lars van der Wijngaard bijna van grote afstand. Spirit kreeg op de middenlijn een vrije trap. De verdediger zag de kleine doelman  ver voor zijn doel staan en waagde een poging. De bal zeilde net over het doel.
    In de 2e helft deed Spirit het rustiger aan en mocht Hellevoetsluis de aanval zoeken. Een aantal keren kwam Spirit daarbij goed weg. Maar na een uur spelen leek de beslissing gevallen. Stefan Bitter scoorde, wéér uit een vrije trap, en zette zijn ploeg daarmee op 0-3.
    Ondanks de late tegentreffers nam Spirit dit keer terecht de 3 punten mee. In de vorige ontmoeting pakten de Ouderkerkers een beetje gelukkig de winst, maar daar was dit keer geen sprake van.
    Door de overwinning pakte Spirit de 5e plek in de ranglijst. De strijd om deze hoogst haalbare plaats wordt gestreden door Spirit, SVS en Hellevoetsluis. De laatst genoemde volgt Spirit en SVS op 1 punt. Ook Vitesse Delft haakt aan. Na 2 overwinningen op rij is het verschil nog maar 3 punten.
    Het gat met de top 4 is maar liefst 11 punten. Daarentegen is de strijd om het kampioenschap na dit weekend extra spannend. DCV verloor met 1-2 van Nieuwenhoorn, dat daarmee de koppositie overnam. Neptunus-Schiebroek won van SVS (1-0) en staat op 1 punt op de 2e plaats. Volgende week wordt het restant van de wedstrijd Hellevoetsluis tegen Neptunus-Schiebroek uitgespeeld. De Rotterdammers leiden de, in de 38e minuut, gestaakte wedstrijd met 0-1. DCV zakte naar de 3e plaats. Samen met Sparta hebben zij nu 2 punten achterstand op Nieuwenhoorn.
    Onderin blijft het moeilijk voor Zuidland. Met een nieuwe trainer aan het roer staat het nog steeds laatste. De nacompetitieplaatsen worden bezet door SSS en Kethel Spaland. Alexandria’66 en (in iets mindere mate) CWO moeten uitkijken niet in deze gevarenzone terecht te komen.
    Als je de 5e plaats als ‘prijs’ (lees: doelstelling) mag mee tellen, dan wordt er, met nog 6 speelronden te gaan, door alle ploegen ergens om gestreden.

• Vooraf gezien:
    Zaterdag gaat Spirit op bezoek bij Hellevoetsluis. Begin deze maand kwamen beide ploegen elkaar tegen in Ouderkerk. Spirit won toen door een doelpunt in de slotfase van de wedstrijd. In de tussenliggende wedstrijden verloor Spirit op bezoek bij DCV met 1-0 en speelde het thuis gelijk tegen Sparta (1-1). Hellevoetsluis ging op bezoek bij Sparta. Daar werd verloren met 4-0. Vorige week werd de thuiswedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek gestaakt. Vanwege een ernstige hoofdblessure van een speler van Neptunus-Schiebroek besloot de scheidsrechter vlak voor rust de wedstrijd niet meer uit te laten spelen. Hellevoetsluis stond toen met 0-1 achter.
    Op de ranglijst staat Hellevoetsluis op de 6e plaats. Spirit heeft 2 punten minder en staat op de 7e plaats. De thuisploeg heeft vanwege die gestaakte wedstrijd wel een wedstrijd minder gespeeld.
    Hellevoetsluis en Spirit kwamen elkaar in competitieverband 3 keer eerder tegen in Hellevoetsluis. In 2012-2013 speelden beide ploegen in een doelpuntrijk duel met 4-4 gelijk. Een jaar later wonnen de Ouderkerkers met 0-1. In 2016-2017, het seizoen waarin Spirit degradeerde naar de 3e klasse, won Hellevoetsluis met 4-1.
    Hellevoetsluis doet het in de thuiswedstrijden beter dan Spirit in de uitwedstrijden. Hellevoetsluis behaalde op eigen veld 5 overwinningen (Alexandria’66, CWO, SSS, Vitesse Delft en Zuidland) en 1 gelijk spel (SVS).  Tegen DCV en Sparta werd verloren. Spirit daarentegen won slechts 3 duels (Alexandria’66, Kethel Spaland en SSS) op vreemde bodem. Maar liefst 6 keer werden de punten achter gelaten.
    Van de afgelopen 6 seizoenen kwam Hellevoetsluis 5 keer uit in de 2e klasse. Van die 5 keer won het 3 keer een periodetitel. Nog nooit werd promotie afgedwongen naar de 1e klasse. De hoogst behaalde positie allertijden was vorig seizoen. De aankomende tegenstander van Spirit eindigde toen op de 2e plaats.
    De wedstrijd Hellevoetsluis tegen Spirit begint zaterdag op Sportpark ING (Brielsestraatweg 6) om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Post.

• Voorlopige programma:
    Zaterdag 30 maart: Spirit vrij
    Zaterdag 06 april: Spirit - CWO (competitie), aanvang 15.00 uur
    Zaterdag 13 april: Vitesse Delft - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
    Zaterdag 20 april: SVS - Spirit (competitie), aanvang 14.00 uur
    Zaterdag 27 april: Spirit vooralsnog vrij (Koningsdag)
    Zaterdag 04 mei: Spirit vooralsnog vrij
    Zaterdag 11 mei: Spirit - SSS (competitie), aanvang 15.00 uur