• In memoriam Aart Verkerk

Ons bereikte het droevige bericht dat Aart Verkerk op 85-jarige leeftijd is overleden.

Aart behoorde tot de oudste generatie Spirit-leden en hij is in vele gedaanten actief en verdienstelijk geweest voor onze vereniging.

Een gangmaker pur sang, zo zou hij het beste getypeerd kunnen worden .

Dat gold voor het legendarische  veteranenteam  uit de 70-er en 80-er jaren waarvan hij deel uitmaakte en waarin hij niet alleen  een veel scorende spits was – zelf beweerde hij ooit eens 10 goals in een wedstrijd  te hebben gemaakt – maar vooral  ook  , met een paar  ploeggenoten de organisator van het minstens zo belangrijke randgebeuren zoals feestjes, veteranentoernooien , de reisjes in het kader van de uitwisseling met Annerod en nog veel meer . Dit alles met hun partners waardoor zij een grote en hechte groep vormden die nog heel lang op de nieuwjaarsreceptie van Spirit als het ware hun jaarlijkse reunie hielden.

Zo was Aart in diezelfde tijd een van de drijvende krachten achter de toneelgroep van Spirit die jaarlijks een stuk opvoerde op de jaarlijkse feestavond, met onvermijdelijk de daarbij behorende hilarische taferelen.

Vrijwel iedereen in dat veteranenteam was wel op de een of andere manier actief voor Spirit en zo was Aart weliswaar ook lid van de werkploeg maar vooral was hij, samen met Gerrit Heuvelman, een van de pioniers op het gebied van reclameborden.

Aart was, zo als dat toen genoemd werd “goed van de tongriem gesneden“ en een echte charmeur die op zijn geheel eigen soms onnavolgbare wijze vele sponsors wist te interesseren voor reclameborden rond ons veld, die in die tijd door zijn Stolwijkse vriend Cees Aantjes nog op ambachtelijke wijze werden geschilderd.

In de 80-er en begin 90-er maakte Aart deel uit van het bestuur van Spirit , zijn portefeuille was PR en sponsoring en kleding en spelmateriaal. Zaken die hij, zou je kunnen zeggen, uit de kinderschoenen getild heeft en de basis vormden voor wat later door anderen enorm uitgebouwd werd.

Met zijn scherpe tong en uitgesproken mening was Aart, ook voor zichzelf, niet altijd de makkelijkste en na een conflict bleef hij zelfs een aantal jaren weg van de vereniging. Gelukkig overtuigden zijn vrienden hem om weer terug te keren en de laatste jaren was hij weer steevast van de partij bij alle wedstrijden van Spirit 1 en kon je hem uittekenen, zittend aan de korte zijde van de bar omringd door zijn vrienden met  een biertje in de hand.

Met Aart verliest Spirit een van zijn kleurrijkste leden, een man vol humor, sterke verhalen en ongezouten meningen maar vooral iemand met vele verdiensten en de vereniging is hem daar zeer dankbaar voor.

Wij  wensen Tina, de kinderen, verdere familie en uiteraard zijn vrienden heel veel sterkte  toe .

Bestuur en leden v.v.Spirit