• ING gaat weer 3 jaar verder als Hoofdsponsor Spirit

Dat Spirit een levendige vereniging is, is wel bekend binnen de wijde regio. Dat dit gevolg heeft voor het aantal leden is ook helder. Maar ook steeds meer (grote) sponsors hebben de voetbalclub uit Ouderkerk weten te vinden om met financiële ondersteuning de club tot een bloeiende en aantrekkelijke vereniging te maken.

De komende dagen gaan we aandacht besteden aan deze nieuwe sponsors, of sponsors die hun contract weer verlengd hebben. Vandaag is het de beurt aan een landelijk werkende financiële instelling, met haar hoofdkantoor in Amsterdam: ING. Onze contacten zijn voornamelijk met het regiokantoor in Capelle a/d IJssel.

ING gaat met dit nieuwe sponsorconytract haar 2e periode in van 3 jaar Hoofdsponsoring. Het vanuit de ING geïnitieerde Intensieve Sponsorcontract betreft een regionale samenwerking tussen deze financiële instelling en voetbalvereniging Spirit. Het contract ziet onder andere op de stimulering van meisjesvoetbal en het landelijk hoog gewaardeerde Waarden- en Normenbeleid van Spirit. Saskia Van der Heijden-Heugens van ING vertelt waarom zij Spirit sponsoren": "ING sponsort evenementen die te maken hebben met de 3 volgende thema’s: ondernemerschap, maatschappij en voetbal. ING is in dit kader hoofdsponsor van het Nederlands voetbal en van een groot aantal Nederlandse amateurvoetbalclubs. Voetbal is volkssport nummer 1 in Nederland. Sport verbroedert en verbindt. Daarom heeft ING haar naam aan deze sport verbonden en steunt zij clubs. Binnen elke regio was een aantal sponsorschaps te verdelen. Hiervoor dienden pitches te worden samengesteld en ingediend door de voetbalclubs. Spirit had 1 van de beste pitches".

Op de vraag om een reactie wat Saskia van Spirit vindt zegt ze meteen: "De leukste amateurclub van Nederland! Een groeiende hechte club, mooie sportieve prestaties, goed georganiseerd en gezellig. Met name de lokale betrokkenheid, sponsoravonden en sponsortoernooi waarderen wij zeer. Tot slot wil Saskia nog 1 ding kwijt: "Jullie doen echt je best voor de sponsors! Dat voelt goed!"

Mooie slotwoorden voor een hopelijk nog hele lange en intensieve samenwerking.