• JO8-01 stoomt door

Na onze eerste thuiswedstrijd van vorige week, moesten we nu op bezoek bij Alexandria ’66. Onze eerste uitwedstrijd. Alexandria is een grote vereniging met een goede jeugdopleiding, dus de jongens konden hun borst natmaken. We verzamelden om 07.45u bij de Surfplas. Ondanks het vroege tijdstip was van een ochtendhumeur niets te merken. Opgewekt stapten we de auto’s in en reden we in de richting van Rotterdam-Alexander.

Onze tegenstander was al druk in de weer met een warming-up. Nadat wij waren omgekleed, betraden ook wij het veld en warmden we ons even op. Na wat loop- en passoefeningen en het inschieten van Tim, konden we beginnen. Alexandria had een aantal fysiek sterke spelers, maar daar deinsden de jongens niet voor terug. Er ontspon zich direct een echte wedstrijd. Beiden teams legden er veel energie in en het spel golfde op en neer.

In de loop van het eerste kwart pakte Spirit meer het initiatief en dat leidde tot een voorsprong. Dat wedstrijdbeeld bleef in het tweede deel van de wedstrijd onveranderd, maar doordat het in de afronding niet meezat bleef Alexandria in de buurt. Vlak voor rust maakten we twee goede goals wat leidde tot een 4-1 ruststand.

Na rust ging Seth keepen en Tim voetballen. De twee goals vlak voor rust hadden blijkbaar vertrouwen gegeven, want de jongens trokken direct weer ten aanval. Hierdoor vergaten we even dat bij samen aanvallen, ook samen verdedigen hoort. Door twee snelle uitbraken kon Alexandria terugkomen tot 4-3. Verder lieten de jongens het niet komen. Iedereen zette een tandje bij, de verdediging werd weer opgepakt en aanvallend waren we niet meer te houden. Dat leidde tot een eindstand van 9-3. Klasse gespeeld jongens!

Wat weer opviel was het enorme plezier en de teamgeest waarmee de jongens van JO8-1 op het veld stonden. Faas en Ischa maakten weer mooie doelpunten, Kaiowa en Othman waren overal op het veld te vinden en Koen en Levi maakten menig tegenaanval onschadelijk. Tim (eerste helft) en Seth (tweede helft) stonden bovendien goed te keepen. Ze wisten met hun uittrappen zelfs de spitsen al te bereiken. Seth wist ook nog eens alle penalty’s tegen te houden.

Op naar volgende week!