• JO8-1 begint flitsend aan het seizoen

Nadat onze tegenstander vorige week had afgezegd, stonden de jongens te trappelen van ongeduld om hun eerste wedstrijd van het seizoen te spelen. Nieuwerkerk was de tegenstander. We hadden in de week ervoor goed getraind op passen, dribbelen en afronden en waren er helemaal klaar voor. De trainers benadrukten voor de wedstrijd nog even wat het belangrijkste is: plezier maken met elkaar. En als team opereren; samen aanvallen en samen verdedigen.

Na een korte warming up werd er om 08.30u afgetrapt op Veld 3. Ondanks dat de jongens voor het eerst in deze samenstelling speelden, was “even wennen aan elkaar” er niet bij. Ze kozen direct fanatiek de aanval en ook verdedigend stonden ze gelijk hun mannetje. Het spel golfde zeker in de eerste fase van de wedstrijd op en neer met mooie momenten voor beide doelen. Later in de wedstrijd kreeg Spirit de overhand, wat resulteerde in een aantal mooie aanvallen waarin de jongens elkaar met slimme passes al wisten te vinden.

Faas en Ischa waren op schot en maakten een paar mooie doelpunten. Ook Kaiowa pikte zijn doelpuntje mee. Hij viel, net als Koen en Seth, vooral op door een paar mooie verdedigende acties en goede passes op de spitsen. Tim (eerste helft) en Othman (tweede helft) stonden op doel en tikten een paar ballen uit de hoek. Levi moest afzwemmen, maar wilde toch graag even meedoen. Nadat hij het begin van de wedstrijd meedeed, vertrok hij snel naar het zwembad om zijn diploma te gaan halen. Klasse!

Zo kende de JO8-1 een flitsende start van het seizoen. Er ging al een hoop goed. En op de andere dingen gaan we weer lekker trainen.