• JO8-1 blijft ongeslagen na zege op stug Capelle

Soms moet je iets proberen om erachter te komen dat het niet werkt. Dat merkten we zaterdag in onze thuiswedstrijd tegen vv Capelle. Toen we het veld opliepen voor onze warming up viel al op dat Capelle met een flinke club jongens naar Ouderkerk was gereden. En tijdens een praatje voor de wedstrijd kregen we dan ook het verzoek om niet 6-tegen-6, maar 7-tegen-7 te spelen. Geen probleem, vonden we. Door de afwezigheid van Othman waren we met zijn zevenen en op deze manier hoefde niemand reserve te staan. Ook wel eens lekker, dachten we. En twee man extra op het veld; daar merk je niets van, toch?

Dus wel. Vanaf de eerste minuut zagen we vanaf de zijkant dat het veel te druk was in het veld. Mooie acties en flitsende combinaties, waarmee we de weken daarvoor zo verwend waren, waren schaars. Simpelweg, omdat er te weinig ruimte was. Als gevolg daarvan ontstond een rommelige wedstrijd. Foutje van de trainers. Sorry, boys! Des te knapper dat de jongens toch weer een overwinning uit het vuur sleepten. Complimenten!

Spirit trok vanaf de eerste minuut vol goede moed ten aanval. Maar steeds als we in de buurt van het doel van Capelle kwamen, stuitten we op een overmacht aan verdedigers. Dat was ook de verdienste van Capelle dat compact speelde. Ze verdedigden bovendien met zijn allen en deden dat scherp en alert. Capelle stichtte bovendien gevaar met verre uittrappen. De verdediging, onder leiding van Koen, hield echter stand. Tim keepte bovendien alert en kwam steeds goed zijn doel uit.
    Spirit had moeite om een gaatje te vinden in die hechte defensie. Maar het gaatje kwam er toch en werd gevonden door Faas. Die rondde koeltjes af (1-0). Kort daarna was Seth met een kopbal en een goede actie langs de zijlijn dicht bij de 2-0, maar zijn inzetten misten net de goede richting. Kaiowa en Levi probeerden het met afstandsschoten, maar hun schoten misten precisie. Zo bleef het lang 1-0 en bleef Capelle in de wedstrijd.

De jongens lieten zich daardoor niet ontmoedigen en bleven de aanval zoeken. Dat werd in het laatste deel van de wedstrijd beloond. Faas maakte de 2-0 en 3-0 en complementeerde zo zijn hattrick. Top! Even later schoot Tim zijn eerste goal van het seizoen binnen. Klasse gedaan! Zo boekten we de vijfde overwinning op rij. Positief was dat de jongens zich ondanks de lastige omstandigheden niet gek lieten maken. En onze keepers, deze week Tim (eerste helft) en Ischa (tweede helft) hielden voor het eerst dit seizoen de nul.

Er kunnen weer drie punten worden bijgeschreven in Ouderkerk.