• JO8-1 zet monstercore neer

Na goede overwinningen op vv Nieuwerkerk en Alexandria’66 kregen we deze zaterdag CVV Zwervers JO8-2 op bezoek. Tijdens de trainingen bespraken we dat we wel heel veel doelpunten maken, maar steeds dezelfde doelpuntenmakers hebben. We merkten dat de anderen het leuk zouden vinden, ook af en toe een doelpuntje mee te pikken. Geen doel op zich, we doen het immers met zijn allen, maar wel leuk om mee aan de slag te gaan. Zo deden we leuke oefeningen, zoals samen op de keeper afgaan. De jongens merkten dat je voor het doel twee keuzes hebt; of zelf scoren (wat je zeker moet doen als je er goed voor staat) of de bal breed leggen naar een medespeler die vrij staat.

Dan de wedstrijd tegen CVV Zwervers. Een leuk, enthousiast team. Echter, al snel werd duidelijk dat de jongens van Spirit op alle vlakken wat verder zijn. Vol enthousiasme trokken ze ten aanval en dat leidde al snel tot mooie goals van onder andere Kaiowa (na een mooie dribbel) en Levi (hard schot). CVV Zwervers probeerde het wel, maar er werd door Spirit prima én samen verdedigd, zodat Tim zijn doel schoonhield. In de rust werd er even uitgepuft in de dug out (zie foto), maar er was nog energie genoeg voor de tweede helft, zo merkten we.

Het wedstrijdbeeld veranderde immers niet in de tweede helft. Alle spelers roken hun kans en namen initiatief naar voren. Dat leidde tot de eerste competitiegoals van Koen, Othman, Seth en dus Levi. Net zo mooi als hun doelpunten, er zaten een paar prachtige goals tussen, was hun reactie. Oprechte vreugde. Ook voor elkaar. En natuurlijk deden ook Ischa en Faas waar ze goed in zijn: scoren.

De fair play-prijs ging deze ochtend naar Kaiowa. Hij stond in de tweede helft op doel en zeker niet onverdienstelijk. Zo wist hij een paar gevaarlijke aanvallen van CVV Zwervers in de kiem te smoren door goed uit te komen. Bij de laatste aanval gaf hij echter eerlijk toe dat hij de bal buiten zijn doelgebied had vastgepakt. Een penalty, zo vond hij zelf. De strafschop werd hoog in het doel binnengeschoten, wat leidde tot dolle vreugde bij CVV Zwervers. Het was ook gelijk het einde van de wedstrijd; iedereen kon met een goed gevoel naar huis.

Wij gaan deze week weer lekker trainen en spelen volgende week uit bij XerxesDZB.

Tot dan!