• Spirit o23 is er dinsdagavond niet in geslaagd de halve finale te halen. Tegen het sterker ingeschatte Spartaan’20 hield Spirit 90 minuten stand, maar moest uiteindelijk na de penaltyserie capituleren.
    Spirit begon goed aan de wedstrijd. Brutaal zette het druk op de Rotterdamse defensie en met succes. De Ouderkerkers creëerden een aantal grote kansen, maar Giorgio Getrouw, Virgil Munsel en Raoul Haliwela wisten de bal niet in het doel te krijgen. Een kopbal van Haliwela belandde tegen de paal.
    Tot dan heeft Spartaan’20 aanvallend nog niet veel laten zien. Toch wisten de  bezoekers zich langzaam onder de druk uit te spelen. Na ruim 20 minuten ontsnapte een aanvaller van Spartaan’20 even aan de aandacht van de Spirit verdediging. Het betekende gelijk de 0-1.
    Met de voorsprong ging Spartaan wat makkelijker voetballen en Spirit was de regie kwijt. Ondanks dat kwam de ploeg van Leen Vreeken bijna op gelijke hoogte. Een mooie steekpass werd net te laat gegeven, waardoor buitenspel volgde.
    Na ruim een half uur spelen leek de wedstrijd gespeeld. Op een prachtige omhaal van de Rotterdamse spits  was Max van Herk kansloos (0-2). Even later dreigde het zelfs 0-3 te worden. Heel makkelijk werd Spirit uiteen gespeeld. Max van Herk hield het hoofd koel en pakte de bal klem vast voor de voeten van de Spartaan aanvaller.
    In de slotfase kwam Spirit terug in de wedstrijd. Een goed ingekopte goal van Tim de Vaal gaf Spirit meer perspectief voor de 2e helft.
    Dat Spirit er weer in geloofde werd al snel duidelijk. Binnen 5 minuten kwam Raoul Haliwela gevaarlijk vrij voor de keeper van Spartaan’20. Een paar minuten later was het wel raak. Robbin Brouwer kon vrij opkomen via de rechterkant. Hij dook het strafschopgebied in en schoot zelf keurig in: 2-2.
    Nu was het Spartaan’20 dat even naar herstel moest zoeken. Spirit profiteerde en kwam zelfs op voorsprong. Ricardo Noordegraaf stuurde Raoul Haliwela het strafschopgebied in. Met een prachtige aanname wist de buitenspeler nu wel de Spartaan doelman te verschalken: 3-2.
    Er was op dat moment ruim een uur gespeeld. Spartaan’20 schroefde de druk omhoog. Het ging wat gehaaider spelen en Spirit had moeite grip op de wedstrijd te houden en Max van Herk moest een aantal keren in aktie komen.
    Uiteindelijk werd de druk voor Spirit te hoog. Bij een aanval werd buitenspel geappelleerd, maar het was een middenvelder die profiteerde en zijn ploeg op 3-3 zette.
    In de slotfase kregen beide ploegen nog één grote kans. Eerst was het Spartaan’20 die een inzet op de doellijn door Tim de Vaal zag weggewerkt. In de slotminuut kon Robbin Brouwer de wedstrijd nog beslissen. Iets te gehaast ging zijn inzet over het doel.
    In de penalty serie maakte Spartaan’20 geen fouten. Bij de eerste penalty zat Max van Herk nog dichtbij, maar de overige werden feilloos ingeschoten. Bij Spirit misten Virgil Munsel de eerste penalty (lat) en Cris de Jong de 4e (lat en over). Tim de Vaal en Sander Goudriaan wisten nog wel hun penalty te verzilveren.
    Met gewonnen wedstrijden tegen Alexandria’66 JO19-1 en XerxesDZB o23 en dit resultaat tegen Spartaan’20, waarvan het 1e team speelt in de 1e klasse en de JO19-1 speelt in de 2e divisie, kan Spirit o23 terugkijken op een mooi seizoen. Ondanks het gevoel dat er meer in zat, want dat had zeker gekund.

• Vooraf gezien:
    Spirit o23 speelt dinsdagavond de kwartfinale voor de Drukzo Talent Cup. In Ouderkerk moet de ploeg van Leen Vreeken het opnemen tegen het sterke Spartaan’20.
    Het 1e team van Spartaan’20 speelt in de 1e klasse van de zondagscompetitie en staat momenteel op de 6e plaats. Veel jonge spelers maken deel uit van de selectie van dat team. Daarnaast speelt Spartaan’20 JO19-1 in de 2e divisie en strijden zij nog mee om het kampioenschap. Bij de Ouderkerkers speelt Spirit 1 in de 2e klasse (5e plaats) en Spirit JO19-1 in de hoofdklasse, waarin het op de 8e plaats staat, maar alleszins veilig.
    Spirit werd op doelsaldo poulewinnaar. Er werd gewonnen van Bergambacht (2-6), dat overigens ook de kwartfinales bereikte, en Perkouw (5-0). Verloren werd er van Jodan Boys, dat 1 doelpunt te kort kwam om door te gaan naar de play offs.
    Spartaan’20 won alle wedstrijden in de poulefase.  Er werd gewonnen van Pernis (1-11), Rijnmond HS (3-0) en Heinenoord (4-0). Heinenoord eindigde als 2e en staat ook in de kwartfinales.
    In de achtste finale won Spartaan’20 met 4-1 van SHO. In diezelfde ronde wist Spirit ook met 4-1 te winnen van de leeftijdsgenoten van XerxesDZB.
    De wedstrijd Spirit o23 tegen Spartaan’20 o23 wordt gespeeld op Sportpark Ouderkerk en begint om 20.00 uur.

Contact: spirit.mail.voor.eric@gmail.com