• Kraker tussen Spirit JO9-1 en Sportlust ’46 eindigt onbeslist

  Spirit JO9-1 en Sportlust ’46 JO9-1 hebben in een vermakelijk duel de punten gedeeld. In een gelijk opgaande wedstrijd leek Sportlust aan het langste eind te trekken, maar de ploeg uit Ouderkerk aan den IJssel toonde veerkracht en sleepte een punt uit het vuur. Het werd uiteindelijk 7-7, met het publiek als grote winnaar.

  Zonder de zieke Koen (beterschap!) reisden we af naar Woerden, onze verste uitwedstrijd dit seizoen. We troffen daar met Sportlust ’46 een nieuwe tegenstander. Aangezien Sportlust ’46 doorgaans een goede jeugd heeft, bereidden we ons voor op een zware pot.

  Spirit had het lastig in de openingsfase. Sportlust beschikte over een handige dribbelaar in de voorhoede en die bezorgde de Ouderkerkse defensie handenvol werk. Net toen Spirit wat grip op de wedstrijd kreeg, viel de tegengoal. Die kwam letterlijk uit de lucht vallen. Na een afgeslagen aanval leek Spirit gevaarlijk te kunnen worden, maar een middenvelder van Sportlust nam de bal vol op zijn pantoffel. Het leer vloog over alles en iedereen heen, zo het doel in.

  De tegengoal bracht Spirit niet van de wijs. Het leek de JO9-1 zelf extra te motiveren. En belangrijk, er werd als team gevoetbald. Mooie aanvallen over meerdere schijven leidden tot goals van Faas, Levi S, Kaiowa en Levi H. Er werd echter ook fel terug verdedigd met zijn allen. Mooi om te zien. Het harde werken en de goed keepende Naomi zorgden ervoor dat Spirit gelijk tred hield met Sportlust. Ruststand 4-4.

  In het derde kwart liet Spirit de teugels vieren. De eerste helft had kracht gekost en daar profiteerde Sportlust van. Binnen no time stond het 7-4 voor de ploeg uit Woerden. Het is een punt waar de JO9-1 nog aan moet werken. Als het even zwaar is, juist gegroepeerd blijven spelen. Gelukkig beschikt de JO9-1 over veerkracht. Na een peptalk waarin we de jongens en dame vroegen om toch nog eens even te laten zien wie Spirit is, gingen ze er weer tegenaan.

  Het was wachten op de aansluitingstreffer en die kwam er ook. Ischa verschalkte de keeper in twee instanties. Nadat de jarige Faas zichzelf op zijn tweede doelpunten van de dag trakteerde was het Levi S, die een sterke wedstrijd met zijn tweede doelpunt bekroonde, die de eindstand op 7-7 bepaalde.

  Complimenten ook aan Seth, die veel verdedigend werk opknapte, en Naomi, die attent keepte en met een geweldige reflex voorkwam dat Sportlust er alsnog met de winst vandoor ging.