• Spirit heeft het jaar 2018 met een positief resultaat in de beker afgesloten. Zaterdag wonnen de Ouderkerkers in Rotterdam met 1-3 van de 3e klasser Leonidas.
  Trainer Richard van Cappellen kampte met veel afwezigen en moest puzzelen met welke opstelling hij deze 2e bekerronde moest aanvangen. Zo miste hij het centrale duo achterin en moest de aanvalslinie versterkt worden met spelers uit Spirit 2. Stefan Bitter nam de positie over van Lars van der Wijngaard en Tim de Vaal, al lange tijd de vaste stand-in in het centrum van de verdediging, speelde op de plaats van Kevin Kriek. Voorin kregen Giorgio Getrouw en Raoul Haliwela de kans zich weer eens te laten zien in de hoofdmacht van Spirit. Beide spelers spelen door de grote selectie en concurrentie dit seizoen voornamelijk in de tweede elftal.  
  Spirit beleefde een makkelijke middag. Nog voor rust kwam het op 0-3 door doelpunten van de ‘invallers’. Tim de Vaal zette de ploeg na bijna een half uur spelen op 0-1. Nog geen 5 minuten later rondde Giorgio Getrouw een vrije trap van Eric Jansen keurig af (0-2). Vlak voor rust was het Raoul Haliwela die zijn optreden beloonde door de 0-3 op zijn naam te zetten.
  In de 2e helft speelde Spirit de wedstrijd rustig uit. Het creëerde nog een aantal kansen, maar kwam niet meer tot scoren. Het laatste half uur werd het team nog verder verjongd. Stefan Bitter, Eric Jansen en Timme van Hof maakten plaats voor de JO19 spelers Tjerk de Kogel, Cris de Jong en Lard Feijen. De laatst genoemde maakte daarmee zijn debuut in Spirit 1.
  Vlak voor tijd kwam Leonidas nog tot scoren (1-3).
  Voor de trainers was het een ontspannen middag. Zij zagen een makkelijke overwinning en concludeerden dat er ‘A-jeugd’ op de deur staan te kloppen en dat spelers die (tijdelijk?) in het tweede spelen nog niet afgeschreven zijn voor het ‘grote’ werk.
  Voor Spirit is nu ook de winterstop begonnen. In januari gaat de ploeg naar Spanje, waar het in Marbella weer op trainingskamp gaat. Op zaterdag 26 januari zal Spirit de competitie weer hervatten met de uitwedstrijd tegen Alexandria’66.    

 • Vooraf gezien:
  Spirit speelt zaterdag in de 2e ronde van de KNVB beker uit tegen Leonidas. Leonidas speelt in de 3e klasse. De Rotterdammers zijn in competitieverband 7 keer eerder de tegenstander geweest. De meest recente ontmoeting was vorig seizoen. Spirit zegevierde met 0-2. Toch won Spirit niet altijd in Rotterdam. Statistisch gezien zijn beide ploegen in evenwicht. Leonidas won 3 keer. Ook Spirit won 3 ontmoetingen op Sportpark Leonidas. In 2007 werd het enigste gelijke spel genoteerd. Beide ploegen deelden de punten met een 2-2 eindstand.
  De wedstrijd Leonidas tegen Spirit begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kuup.

 • Voorlopige programma:
  Winterstop
  Donderdag 17 januari tot zondag 20 januari: Trainingskamp Marbella
  Zaterdag 26-01: Alexandria'66 - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 02-02: Spirit - Neptunus-Schiebroek (competitie), aanvang 15.00 uur


  Contact: spirit.mail.voor.eric@gmail.com