• Michael Osseweijer volgt Diede de Leeuw op als keeperstrainer senioren selectie

Michael Osseweijer volgt aankomend seizoen Diede de Leeuw op als keeperstrainer van de senioren selectie. Michael gaat de keepers van Spirit 1, 2 & 3 trainen alsmede de selectiekeepers uit de bovenbouw van de jeugd (J017/JO19). Hij wordt hierbij geassisteerd door Bas Haasnoot, die eerder dit jaar heeft aangegeven te stoppen als keeper van Spirit 1.

Naast keeperstrainer krijgt Michael (samen met andere trainers en kaderleden) ook een belangrijke rol in het verder professionaliseren van de algehele keepersopleiding binnen Spirit. Voor het verder professionaliseren van de keepersopleiding heeft Spirit onlangs de ervaren keeperstrainer en keeperscoördinator Marcel Kouwenberg van Excelsior aangetrokken. De (nieuwe) keepersopleiding zal een actief onderdeel worden van de goede (jeugd) opleiding waar Spirit om bekend staat.

Michael is in de jeugd begonnen als keeper bij Spirit en heeft tussendoor een aantal jaren in de opleiding van Excelsior en Feyenoord gezeten. Uiteindelijk heeft hij 4 jaar in de A selectie gekeept. Na zijn loopbaan als keeper verzorgt hij al jaren mede de keeperstrainingen van diverse (selectie) elftallen bij Spirit. Hij is dan ook bekend gezicht in de selectie. Ook is hij met regelmaat te zien als scheidsrechter of assistent scheidsrechter voor onze club. Dat laatste doet Michael overigens niet onverdienstelijk. Afgelopen seizoen heeft hij zijn debuut gemaakt in de Eredivisie.

Michael neemt aankomend seizoen het officieel het stokje over van Diede de Leeuw. Diede die zelf 15 jaar in de Ouderkerse selectie keepte, neemt na 13 jaar afscheid als keeperstrainer. Diede is een echte clubman en zet zich naast keeperstrainer ook in als jeugdtrainer en (jeugd)elftalleider. Diede heeft aangeven het even rustig aan te willen doen met zijn vrijwilligerswerk bij Spirit i.v.m. een drukke (prive) agenda, maar is in de toekomst zeker bereid om weer een aantal vrijwilligerstaken op te pakken. Spirit wil Diede dan ook enorm bedanken voor alles wat hij tot nu toe voor de club heeft gedaan en is blij te horen dat hij in de toekomst openstaat om onze club met zijn kennis en kunde te ondersteunen.