• Na overwinning is de 2e divisie nu wel heel dichtbij

Vandaag staat de belangrijke uitwedstrijd naar VV Scharn op het programma. Deze moet gewonnen worden om nog steeds kans te maken op het kampioenschap in de landelijke 3e divisie en na de winterstop te promoveren naar de 2e divisie. De reis naar Maastricht gaat in gezamenlijkheid in een touringcar met het hele team van spelers, technische staf en een harde kern van supporters (ouders, grootouders en andere belangstellenden), financieel mogelijk gemaakt door Spirit, de hoofdsponsor Expert/Gego, sponsor ERP Trading en de bijdrage van spelers/ouders. Teammanager Bert met de overige stafleden heeft dit alles tot in de puntjes geregeld, inclusief alle proviand. Bij het verzamelpunt op de parkeerplaats stonden de tassen vol met broodjes, water, frisdrank en voor op de terugweg bier en wijn uitgestald, klaar om ingeladen te worden in de bus.
    De bus was iets vertraagd, maar uiteindelijk vertrokken we toch redelijk op tijd met buschauffeur Alexander richting het zuiden. De sfeer in de bus was goed en rustig. Trainer Leen hield onderweg nog een “kort” welkomstwoordje, waarbij de “Spirit gele lijn en spelprincipes” aan bod kwamen en de complete technische staf uitvoerig werd bedankt voor de inzet. Applaus was er voor Marco de vlagger, regelneef/teammanager Bert, assistent-trainer André en uiteraard voor hoofdtrainer Richard.
    Na een reis van ruim 2,5 uur arriveerde het hele gezelschap rond 14:00 bij VV Scharn. Een mooie vereniging met een prachtig uitzicht op het heuvelachtige Limburgse landschap. Uiteraard moest dit alles worden vastgelegd op camera met een groepsfoto. Het was perfect voetbalweer, koud met een zonnetje en een strakblauwe lucht.
    Daarna begonnen de spelers en de technische staf dan toch echt aan de gebruikelijke voorbereiding voor de wedstrijd. De wedstrijd begon een kwartiertje later dan gepland, beide teams namen uitgebreid de tijd voor een goede warming-up. Spirit startte in de volgende opstelling: Tim in het doel, achterin Philip, Thijs, Olaf en Thomas Cuijpers, op het middelveld Thico, Melvin en Skye en voorin Pepijn, Damian en Levi. De wedstrijd begon zoals inmiddels gebruikelijk is in dit team. Met veel balbezit en aanvallend voetbal van Spirit. Dit leverde ook al snel de eerste aanval op via de rechterkant van Thomas, Thico naar Levi, maar ging naast het doel. Scharn kreeg daarna ook wat tijd aan de bal maar het was toch vooral Spirit dat het spel domineerde. Na 14 minuten viel dan ook het 1e doelpunt. Een schitterend uitgevoerde aanval via Damien en Skye, waarna Thico makkelijk kon scoren. Daarna zakte Spirit een beetje in, maar bleef wel de bovenliggende partij. Voor beide teams volgde na 25 minuten speeltijd (terecht) afgekeurde doelpunten. Tegen de rust aan kreeg Spirit nog een grote kans op de 2-0 maar deze werd over het doel gekopt. De tegenstander raakte inmiddels steeds meer gefrustreerd door het solide combinatievoetbal van Spirit, waardoor vlak voor rust nog een paar stevige overtredingen door Scharn werden begaan. Voor de spelers van Scharn hoog tijd om even af te koelen, voor onze jongens en supporters tijd om op te warmen. De zon was inmiddels achter de heuvels verdwenen, dus het was behoorlijk koud.
    Om kwart voor 5 startte de 2 e helft. Thomas Cuijpers, die met geel en een flinke tik op de enkels de kleedkamer in ging, werd vervangen door Quido op de rechtsbackpositie. Spirit had een vliegende start. Binnen een minuut viel dan de 0-2, gemaakt door Levi. Omdat het doelsaldo zeer waarschijnlijk bepalend zal zijn voor het behalen van het kampioenschap, ging Spirit vervolgens op jacht naar meer doelpunten. Na 10 minuten in de 2 e helft werd dit beloond. Uit een corner van Skye kopte Levi raak voor zijn 2e doelpunt deze middag, 0-3. Twee minuten later volgde de 0-4 met een prachtig strakke uithaal van Pepijn. Met deze riante voorsprong werd Pepijn vervolgens gewisseld voor Rick. Het laatste doelpunt van deze middag was ook weer een prefect uitgevoerde aanval via diverse spelers met uiteindelijk een steekpass van Olaf op Levi, 0-5! Met nog een kwartier op de klok mochten ook Joël en Thomas Vonk Noordegraaf nog speelminuten maken, Skye en Philip namen plaats op de bank. Spirit was ook in de slotfase nog steeds op jacht naar meer doelpunten, en dit was ook nog bijna gelukt na een mooie actie van Thijs en Joël, maar deze poging ging helaas net naast. Voor de mensen langs de lijn was het, ondanks de kou, genieten van het spel. Na het fluitsignaal volgde dan ook een welverdiend applaus. De jongens konden zeer tevreden gaan douchen.
    In de kantine stond inmiddels een gezellig gedekte tafel klaar voor zowel de supporters als de spelers en de staf om niet met een lege maag richting Ouderkerk te hoeven gaan (met veel dank aan de vrijwilligers van VV Scharn). Om 18:45 vertrok het hele gezelschap weer met de bus richting Ouderkerk. Onnodig om te zeggen dat toen het feestje in de bus pas echt begon! De box was weer opgeladen en onder het genot van een biertje en wijntje was de sfeer meer dan uitstekend te noemen. Thijs bedankte namens de spelersgroep de volledige technische staf en de ouders voor het mogelijk maken van deze dag en ook Jan de Witte nam nog even de microfoon om dit te doen namens de ouders.
    De directe concurrent VV Dongen heeft met 2-0 gewonnen, waardoor Spirit nu op doelsaldo de koploper is. Zaterdag om 14.45 uur op ons hoofdveld speelt ons JO19-1 de laatste en beslissende wedstrijd thuis tegen Sarto JO19-1. Kom allemaal kijken om deze kanjers aan te moedigen voor het kampioenschap en de directe promotie naar de landelijke 2e divisie!