• Spirit is er zaterdag niet in geslaagd om van koploper Neptunus-Schiebroek punten af te snoepen. In een open wedstrijd ging de thuisploeg uiteindelijk met de winst aan de haal. De Rotterdammers kwamen na 20 minuten met een enigszins lucky goal op voorsprong. Een dreigende volley rolde uiteindelijk door de verdediging heen en werd van dichtbij ingetikt (1-0). Even daarvoor kreeg Ruben Slooff de kans om Spirit op voorsprong te zetten. De Rotterdamse doelman reageerde alert.
    Na de openingsgoal ging Neptunus-Schiebroek op jacht naar de volgende treffer. Daarbij moest Bastiaan Haasnoot diverse keren tot het uiterste gaan om zijn doel verder leeg te houden.
    In de 2e helft nam Spirit gelijk het initiatief. Timme van Hof (kopbal) en Eric Jansen (schot) kregen kansjes op de gelijkmaker, maar het was Neptunus-Schiebroek dat op 2-0 kwam. Virgil Munsel bracht Spirit met een prachtige afstandsschot weer in de wedstrijd (2-1). Ruben Slooff kon bijna de gelijkmaker op zijn naam zetten, maar stuitte op de keeper.
    Een discutabel moment in de wedstrijd kwam na ruim een uur spelen. Neptunus-Schiebroek scoorde 3-1, maar wat er vooraf ging aan het Rotterdamse doelpunt werd schijnbaar door de scheidsrechter niet gezien. Behalve het feit dat de Ouderkerkse verdediging niet adequaat handelde, beging de doelpuntenmaker eerst een overtreding waarna hij de bal mee kon nemen en in het lege doel kon schieten. Lars van der Wijngaard schermde de bal af, zodat de bal het strafschopgebied in kon rollen zodat Bastiaan Haasnoot de bal reglementair kon oppakken. Vlak voordat de doelman dat kon doen kreeg Van der Wijngaard een duw in zijn rug waardoor hij met zijn hoofd in botsing kwam met het hoofd van zijn doelman. Beide spelers bleven geblesseerd liggen en het doelpunt werd toch toegekend.
    In het restant van de wedstrijd kreeg Neptunus-Schiebroek nog een aantal kansen waarbij Bastiaan Haasnoot weer een aantal knappe reddingen moest verrichten. In de slotfase scoorde Julian Rook nog de 3-2, maar het bleek niet genoeg te zijn.
    Spirit zakt na dit verlies naar de 8e plaats, slechts 3 punten van de grens voor nacompetitie. Voor de winterstop speelt Spirit nog 4 wedstrijden tegen ploegen uit de onderste plaatsen. Tegen SSS (12e), SVS (9e), Vitesse Delft (11e) en CWO (14e) zal de ploeg van Richard van Cappellen orde op zaken moeten stellen en afstand moeten nemen van deze ploegen en van de onderste regionen. Zaterdag speelt Spirit in Klaaswaal tegen SSS, dat zaterdag bij DCV hun wedstrijd gestaakt zag worden. Met nog 20 minuten te spelen stond de aankomende tegenstander van Spirit met 2-0 achter.

• Klik HIER voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

Vooraf gezien:
    Na een vrij weekend hervat Spirit zaterdag de competitie met een uitwedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek. De Rotterdammers zijn de koploper in de 2e klasse D. Er is in de competitie nog niet verloren en speelden slechts 1 keer gelijk. De voorsprong op de nummers 2 en 3 (DCV en Sparta) is 3 punten. Spirit staat gedeeld 5e en heeft een achterstand van 9 punten op de koploper. Een aantal vergelijkbare wedstrijden geeft het verschil in punten duidelijk aan. De enige misstap die Neptunus-Schiebroek maakte was de thuiswedstrijd tegen Alexandria’66. In vergelijking met Spirit leverde dat toch een punt meer op voor Neptunus-Schiebroek. Zij speelden gelijk, terwijl Spirit met 0-1 verloor. Zo ook de wedstrijden op bezoek bij Zuidland en Sparta. Waar Spirit zich met 4-3 liet verrassen bij Zuidland, wonnen de Rotterdammers met 0-1. Bij Sparta werd met 1-2 gewonnen terwijl Spirit met dezelfde cijfers verloor.
    Neptunus-Schiebroek is dus in vorm en is één van de titelkandidaten van dit seizoen. Het heeft al 2 seizoenen mogen spelen in de 1e klasse. In 2017 degradeerden ze terug naar de 2e klasse.
    De historie tussen Neptunus-Schiebroek en Spirit bestaat uit 2 competitiewedstrijden. In 2013-2014 won Spirit met 3-4. Een seizoen later, waarin Neptunus-Schiebroek via een 2e plaats promoveerde, won de thuisclub met 2-0.
    De wedstrijd Neptunus-Schiebroek tegen Spirit begint op het sportpark aan de Hazelaarweg 40 om half 3 en staat onder leiding van scheidsrechter Noordhoek.

Hieronder de samenvatting van de wedstrijd (bron: Neptunus-Schiebroek)

• Voorlopige programma:
    Zaterdag 24-11: SSS - Spiirt (competitie), aanvang 14.30 uur