• Spirit heeft zijn sportieve plicht gedaan en de wedstrijd tegen Nieuwenhoorn met zijn eigen spel te winnen. In Hellevoetsluis werd Nieuwenhoorn de kampioensaspiraties ontnomen door met 1-3 te winnen.
    In de 1e helft viel niet veel te beleven. Vlak na het begin van de wedstrijd kreeg de thuisploeg een mogelijkheid, maar met de voeten voorkwam Max van Herk een doelpunt. Spirit creëerde na een half uur voetballen pas de eerste grote kans van de wedstrijd. Via Laurens Visser gaf Raoul Haliwela voor. Timme van Hof kon net zijn voet niet tegen de bal krijgen. Verder liet Tim van der Zee bijna het Spirit publiek opveren. Helaas ging een boogbal van buiten het strafschopgebied op het dak van het doel.
    Spirit controleerde de wedstrijd, tot vlak voor rust. Een aanvaller van Nieuwenhoorn mocht 2 spelers in het Ouderkerks strafschopgebied uitspelen en vrij inschieten. Max van Herk was kansloos (1-0).
    Het begin van de 2e helft liet Nieuwenhoorn zien dat ze één van de kampioenskandidaten waren. Bij vlagen werd met combinatievoetbal de aanval opgezocht en Spirit moest achterin de volle aandacht erbij houden. Richard van Cappellen greep in en bracht Tjerk de Kogel in. Een gouden wissel, bleek achteraf. De jeugdige aanvaller was nog maar net in het veld of hij kreeg de bal doorgekopt van Laurens Visser en schoot beheerst via de binnenkant van de paal in: 1-1.
    Na de gelijkmaker ging het mis bij de ploeg uit Hellevoetsluis. Van verzorgd spel was ondertussen geen sprake meer. Lange ballen werden het drukke strafschopgebied ingebracht. Waar Spirit in de 1e helft ook geen penalty kreeg, wilde de scheidsrechter daar ook niet aan toe willen geven de bal op de stip te leggen voor Nieuwenhoorn. Eén keer mocht Spirit van geluk spreken dat de leidsman dat inderdaad weer niet deed. Het leverde bij Nieuwenhoorn verbale kritieken op en moest dat bekopen met gele kaarten.
    Ondertussen profiteerde Spirit van de irritaties en de ruimtes die waren ontstaan. Met een rake kopbal van Timme van Hof kwamen de Ouderkerkers zelfs op voorsprong (1-2).
    Toen vlak voor tijd ook nog de aanvoerder met een rode kaart werd weggestuurd ( vermoedelijk iets gezegd wat niet geoorloofd was), was de ban gebroken. In de blessuretijd zorgde Giorgio Getrouw nog voor de 1-3.
    Op het moment dat de wedstrijd afgefloten werd, was het bij Neptunus-Schiebroek tegen Sparta, de 2 andere kandidaten voor het kampioenschap, nog 1-1. Bij deze stand zou Nieuwenhoorn volgende week nog een kans hebben gehad, maar in de slotfase pakte Neptunus-Schiebroek alsnog de winst en werd het kampioen van de 2e klasse D. Nieuwenhoorn moet zich nu opmaken voor de play-offs voor promotie. Ook Vitesse Delft, dat met een late treffer wist te winnen bij Kethel Spaland, gaat play-offs spelen. Wie de 3e plaats mag innemen wordt volgende week bekend. DCV (48 punten) en Sparta (50 punten) strijden in een onderling duel om dit ticket.
    Onderin zijn ook beslissingen gevallen. SSS, met 5-0 verloren van Zuidland, is gedegradeerd. Kethel Spaland is veroordeeld tot nacompetitie. Alexandria’66, dat volgende week Neptunus-Schiebroek op bezoek krijgt, Zuidland, dat op bezoek komt bij Spirit en CWO, dat thuis Strijen ontvangt, zullen moeten uitvechten wie er wel of niet moet gaan deelnemen aan de nacompetitie.

• Klik hier voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

Vooraf gezien:
    Het seizoen 2018-2019 nadert het einde, althans wat de competitie betreft. Voor Spirit staan nog 2 wedstrijden op het programma, 2 wedstrijden waarbij het gaat om de eer of om de doelstelling om in ieder geval de 5e plaats veilig te stellen. Of gaat Spirit nog een rol spelen in wie er kampioen wordt of wie er gaat spelen tegen degradatie? Want Spirit speelt de laatste wedstrijd tegen Zuidland, dat met een inhaalrace bezig is om degradatie te ontlopen en zaterdag gaat Spirit op bezoek bij Nieuwenhoorn, dat strijdt met Neptunus-Schiebroek en Sparta om het kampioenschap.
    En het is spannend bovenin. Al is en blijft alles mogelijk in de 2e klasse D, maar langzamerhand kan puntverlies (bijna) einde verhaal betekenen.
    Nieuwenhoorn staat 1 punt achter koploper Neptunus-Schiebroek, dat zaterdag Sparta op bezoek krijgt. Sparta staat 3e, 1 punt achter Nieuwenhoorn. De concurrent(en) van Nieuwenhoorn gaat (gaan) punten pakken. De ploeg uit Hellevoetsluis zal dus resultaat moeten halen uit de wedstrijd tegen Spirit. De thuisploeg wordt gesteund door de statistieken van de thuiswedstrijden van Nieuwenhoorn. Van de 12 thuiswedstrijden werden er 10 gewonnen. Slechts 1 keer werd gelijkgespeeld (op 3 november tegen Kethel Spaland: 1-1) en 1 keer werd verloren op eigen veld (19 januari tegen DCV: 1-2). Spirit daarentegen wist van de 12 uitwedstrijden slechts 5 keer te winnen. De andere 7 wedstrijden werden verloren.
    Spirit en Nieuwenhoorn hebben in het verleden 1 keer eerder in competitieverband tegen elkaar gespeeld. In het seizoen 2016-2017 speelden beide ploegen in Hellevoetsluis met 1-1 gelijk. De wedstrijd in Ouderkerk werd door Nieuwenhoorn met 2-3 gewonnen. Aan het begin van dit seizoen wist de ploeg van Richard van Cappellen met 4-2 te winnen.
    De wedstrijd Nieuwenhoorn tegen Spirit wordt gespeeld op Sportpark Nieuwenhoorn (Rijksstraatweg 270 in Hellevoetsluis) en staat onder leiding van scheidsrechter Gieles. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

• Voorlopige programma:
    Zaterdag 25 mei: Spirit - Zuidland (competitie), aanvang 14.30 uur