• Op de laatste speeldag heeft Spirit zich niet veilig kunnen spelen. Op eigen veld waren de Ouderkerkers heer en meester tegen De Alblas (4-0), maar in afwachting op de resultaten op de andere velden viel de teleurstelling toch rouw op hun dak. Cvv Zwervers wist de opmars van Alexandria’66, dat bij winst promotiewedstrijden kon gaan spelen, te stoppen. Bij het eindsignaal bij Spirit stond het in Capelle 1-0 voor de thuisploeg. Op het andere veld, bij Rijsoord, stond het op dat moment 1-1, een stand die voor Spirit gunstig was. Maar die in Capelle niet. Er mocht niet gewonnen worden door de Capellenaren, dus werd er hoopvol gewacht op de gelijkmaker van de Rotterdammers. Helaas voor Spirit viel vlak voor tijd de 2-0 en wist het dat het seizoen nog maximaal 3 wedstrijden langer gaat duren om handhaving in de 2e klasse te realiseren.
  Voorafgaand aan de wedstrijd werden Stefan Bitter en Timme van Hof even in het zonnetje gezet. Ondanks het feit dat vele spelers gaan stoppen of Spirit gaan verlaten, heeft Spirit besloten deze 2 spelers er voor dat moment uit te lichten. Beide spelers speelden meer dan 200 officiële wedstrijden voor Spirit 1. Met het oog op hopelijk toen hun laatste wedstrijd, kregen ze uit handen van het bestuur een bos bloemen. Op een later moment zal er ook aandacht worden besteed aan de overige spelers die Spirit 1 gaan verlaten. Richard van Cappellen werd met een bos bloemen ook alvast bedankt voor de 7 seizoenen bij Spirit 1. De vertrekkende trainer gaat volgend seizoen aan de slag bij Smitshoek.

 • Voor de wedstrijd tegen De Alblas, die op voorhand gewonnen moest worden om het seizoen mogelijk na deze speelronde af te sluiten, nam keeperstrainer Patrick Bom plaats onder de lat. Sean Luthart was geschorst vanwege zijn rode kaart van vorige week tegen Oranje Wit.
  In de eerste helft waren beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. Naast een paar pogingen van De Alblas die naast of over gingen moest Patrick Bom één keer serieus aan de bak, toen een speler van De Alblas alleen op hem afkwam. De doelman hield het hoofd koel en voorkwam een achterstand.
  Spirit kreeg ook wat mogelijkheden. Ruben Slooff zag zijn schot gestopt, net als Niels de Vries die de keeper in de hoek dwong. Ruben de Vries was het dichtstbij een doelpunt. Een vrije trap van Niels de Vries leek op het hoofd te komen van Kevin Kriek, maar werd net door een Oud Alblas verdediger met het hoofd van richting veranderd richting de voeten van Ruben de Vries. Zijn inzet belandde op de paal.
  In de 2e helft nam Spirit meer initiatief. Doordat Lukas Bos vlak voor rust geblesseerd uitviel verhuisde Ruben de Vries naar de spits positie. Het werd uiteindelijk zijn dag. Met een hattrick had hij uiteindelijk een groot aandeel aan de overwinning. In de 50e minuut tikte hij vlak voor doel de 1-0. Later verschalkte hij de Alblas doelman nog 2 maal. Voor die tijd was het Ruben Slooff die de 2-0 op het scorebord zette. Stefan Bitter kopte een corner nog op de paal en Timme van Hoff zag zijn inzet de buitenkant van de paal raken.
  Spirit won zeer verdienstelijk met 4-0 en was hoopvol op een goede afloop. Helaas kon Alexandria’66 zichzelf èn Spirit niet helpen.
  Spirit zal de knop snel om moeten zetten. Vanaf volgende week staan er 3 ‘finales’ op het programma, die gewonnen moeten worden om volgend seizoen nog steeds in de 2e klasse te mogen uitkomen.
  Zaterdag staat voor Spirit de thuiswedstrijd tegen MOC’17 op het programma. De ploeg uit Bergen op Zoom eindigde in de 2e klasse E op de 10e plaats.     

 • Klik HIER  voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

  Vooraf gezien:
  De ontknoping nadert, de laatste beslissingen vallen in de laatste speelronde van de 2e klasse F. De grote vraag is: Gaat Spirit volgend seizoen nog steeds uitkomen in de 2e klasse, of degradeert Spirit in het laatste jaar van Richard van Cappellen naar de 3e klasse, waaruit hij juist in zijn debuutseizoen het Ouderkerkse team naar de 2e klasse terughaalde? Degradatie zou ook een smet zijn op de reeks die de oefenmeester met Spirit neerzette. In 2018 promoveerde hij en eindigde daarna op het huidige niveau op de 5e plaats. Na de coronajaren werd het seizoen met een 4e plaats afgesloten. Vorig seizoen werd de Ouderkerkse hoofdmacht zelfs 2e, waarna het zelfs nog een play off ronde speelde voor promotie naar de 1e klasse. Dit seizoen ging het minder voor de wind. Spirit zakte op de ranglijst naar de onderste regionen en knokte zich tegen dreigende degradatie.
  Rechtstreeks degraderen is niet meer mogelijk. Dat lot is gevallen op Streefkerk en De Zwerver. Maar de 3 nacompetitieplaatsen hangen nog boven het hoofd van 5 teams. Pelikaan, dat op de 11e plaats staat, is ook nog niet kansloos. Ze hebben wel de slechtste papieren.
  De Alblas, zaterdag de tegenstander van Spirit, is ook nog niet helemaal zeker van lijfsbehoud. Maar de kans dat zij het niet redden is bijna nihil. Als De Alblas verliest bij Spirit en Rijsoord wint èn cvv Zwervers wint met grote cijfers waarmee het 9 doelpunten goedmaakt t.o.v. De Alblas, dan is de ploeg uit Alblasserdam veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie.
  Spirit is afhankelijk van andere uitslagen om de nacompetitie te ontlopen. Het scenario is duidelijk. Zelf moet het winnen van De Alblas, vervolgens mogen cvv Zwervers èn Rijsoord niet winnen (gelijkspel is geoorloofd). Indien één van deze 2 de volle winst pakt, gaat Spirit het niet redden. Kijkend naar die andere velden zien we in Capelle dat cvv Zwervers Alexandria’66 op bezoek komt. De Rotterdammers kunnen bij winst zichzelf plaatsen voor promotiewedstrijden naar de 1e klasse. De concurrent van Spirit hoeft dan ook niet op cadeautjes te rekenen. Rijsoord ontvangt IFC. In de streekderby (beide ploegen spelen ca 3 kilometer van elkaar vandaan hun thuiswedstrijden) is IFC zeker van plaatsing voor de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. Met het oog daarop kan de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht in bepaalde situaties risico’s vermijden. Voor Spirit is het te hopen dat de nummer 3 van de competitie hun sportieve plicht uitvoeren.
  Spirit en De Alblas speelden 1 keer eerder in Ouderkerk tegen elkaar in competitieverband. Dat was in het seizoen 1977-1978. Een uitslag is niet bekend. De Alblas behaalde in de uitwedstrijden 14 van de 28 punten. Het won bij Streefkerk (2-5), VVGZ (0-3), cvv Zwervers (2-3) en De Zwerver (2-5). Er werd gelijk gespeeld tegen Alexandria’66 (1-1) en Pelikaan (2-2). Op bezoek bij EBOH (4-3), IFC (2-1), Oranje Wit (3-0), Rijsoord (3-0) en Spartaan’20 (2-1) ging men met lege handen huiswaarts.
  Spirit pakte 16 punten in zijn thuiswedstrijden. Er werd gewonnen van EBOH (6-4), Rijsoord (4-0), Streefkerk (3-0), VVGZ (2-0) en De Zwerver (4-0). Eén keer viel er een gelijkspel in Ouderkerk. Cvv Zwervers en Spirit deelden de punten (1-1). Er werden 5 thuisnederlagen geleden. Alexandria’66, Oranje Wit, Pelikaan (alle drie 1-2), IFC (1-4) en Spartaan’20 (0-4) namen de 3 punten mee naar huis.
  Opvallend detail van beide ploegen is dat zowel De Alblas in zijn uitwedstrijden àls Spirit in zijn thuiswedstrijden in 11 wedstrijden 24 doelpunten scoorden.
  Eerder dit seizoen verloor Spirit in Alblasserdam met 4-1.  
  De wedstrijd Spirit tegen De Alblas begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Saaman.

 • Volgende wedstrijden:

  Zaterdag 1 juni: Spirit - MOC'17 (1e ronde nacompetitie), aanvang 14.30 uur
  Zaterdag 8 juni: 2e ronde nacompetitie (indien Spirit de 1e ronde wint)
  Zaterdag 15 juni: finaleronde (neutraal terrein)