• Op naar De Kuip

  Zaterdagmiddag om 12.30 op ons hoofdveld begon de belangrijke bekerwedstrijd tegen VEP 7 uit Woerden. De tribune liep zelfs ook steeds meer vol met toeschouwers die ons team natuurlijk wilden aansporen en het liefst zien winnen.
  Vrij snel na het fluitsignaal scoorde Wessel, eindelijk weer terug van zijn zwangerschaps- en bevallingsverlof, de 1-0 voor Spirit. Een sterk begin van onze ploeg.

  Vervolgens zagen we een verdedigende kopbal van (Thomas) de Jong op een medespeler. Deze kon echter met een man in zijn rug de bal niet goed verwerken en VEP nam over. Hieruit zagen we deze met een goede stift over onze keeper (Mark) de 1-1 maken .

  Binnen een minuut zagen we aan de andere kant uit een corner een kopbal van Spirit op de lat stuiten en net achter de doellijn vallen?? Er werd helaas geen doelpunt toegekend.

  5 minuten later weer een fraai schuin schot van Spirit, net voorlangs.

  Ik denk dat onze jongens goed tv gekeken hebben. We zagen nu ook het opbouwen vanaf de keeper met driehoekjes. Best spannend af en toe.

  Al met al zagen we een wedstrijd met veel kansen over en weer.

  Zo gingen we de rust in. Het was droog weer mét inmiddels aardig wat publiek op de hoofdtribune. Dus op naar de warme chocomel.


  De jongens kwamen prima de kleedkamer uit (wat had de coach gezegd?). Vrijwel meteen scoorde Remmert de 2-1.

  Hierna schoot Michael Bergman met een loeier vanaf rechts net over.

  Een minuut later schoot nr 23, die recht voor de keeper kwam, goed in, maar zijn inzet werd gestopt. Dat was gewoon goed gekeept!

  Snel erna weer een kans voor Spirit. Een bal vanaf rechts goed voorgegeven, gevolgd door een mooie knal in het doel door Aart. De bevrijdende 3-1 stond.

  18 min later zien we (Raoul) Hali na mooie spurt een loeier geven die net over ging.

  Twee minuten later zien we nog een vrije trap gevolgd door prijsschieten voor het duel, maar de inzetten werden steeds gekeerd.

  Meteen hierna zien we VEP aan de andere kant opduiken, waarbij de aanvallen onschadelijk gemaakt werden door een paar goede onderscheppingen van onze verdediging.

  Een kwartier voor tijd gelukkig een grote misser VEP voor ons doel. We moesten blijven opletten!
  6 minuten later zien we Mark net in de hoek een schot van VEP met de voet stoppen .

  Even later weer een mooie spurt van Hali, die net te zacht ingeschoten werd om de keeper te passeren.

  En ja net voor het eindsignaal zagen we wel de mooiste misser van de wedstrijd. Hali die alles en iedereen uitgespeeld had, incl. de keeper, schoot prima maar de bal rolde tergend langzaam net voorlangs.

  Al met een prima partij van onze jongens én we zijn door in de beker!!