• Spirit is er niet in geslaagd om het ook de 3e titelkandidaat moeilijk te maken. Op bezoek bij de huidige koploper werd met 2-0 verloren. Beide doelpunten vielen al in de 1e helft.
    Spirit kreeg, met name in de eerste 20 minuten, wat mogelijkheden met oa een schot van Lukas Bos dat net naast ging. Daar tegenover moest Sean Luthart tot 2 keer toe in aktie komen om zijn doel schoon te houden. Na een half uur spelen strafte Spartaan’20 de onscherpte in de Ouderkerkse defensie af met 2 doelpunten binnen 5 minuten. Vlak voor rust kwam de ploeg van Richard van Cappellen goed weg toen de Rotterdammers de lat raakten.
    Ook in de 2e helft was een sterker Spartaan’20 te zien. De Ouderkerkse doelman had een drukke middag en moest een aantal keren redding brengen om een grotere achterstand te voorkomen. Lukas Bos en Stefan Bitter hadden nog de mogelijkheid iets terug te doen.
    In de huidige situatie waarin Spirit momenteel zich begeeft is het geen schande van dit Spartaan’20 te verliezen. Extra zuur voor Spirit is dat de concurrenten onderin wel de punten pakten, waardoor Spirit voor het eerst dit seizoen onder de degradatiestreep komt te staan.
    Er zijn momenteel 5 ploegen die strijden om 1 plaatsje op de ranglijst, nl. de 8e plaats, dat aan het eind van het seizoen handhaving in de 2e klasse betekent.
    Spirit staat nu op de 12e  plek, 1 punt achter De Zwerver, dat een punt pakte tegen VVGZ (2-2). Op de 10e plaats staat Rijsoord, in punten gelijk met Pelikaan maar ook een wedstrijd meer gespeeld dan de overige degradatiekandidaten. Pelikaan won zaterdag op eigen veld met 3-1 van Rijsoord. Cvv Zwervers heeft zijn zegereeks voortgezet. Na overwinningen op Alexandria’66 (1-3) en Oranje Wit (2-1) wonnen de Capellenaren zaterdag ook bij De Alblas: 1-2. Daarmee zijn ze voor het eerst dit seizoen op een ‘veilige’ plek in de competitie gekomen. Alexandria’66, dat na de 2-0 nederlaag bij Oranje Wit de voorsprong zag slinken, staat (voorlopig) nog veilig op de 7e plaats.
    Voor Spirit breken spannende tijden aan. Deze maand staan 3 wedstrijden tegen directe concurrenten op het programma. Pelikaan komt volgende week op bezoek in Ouderkerk. Daarna volgen wedstrijden tegen Rijsoord (uit) en De Zwerver (thuis).

• Klik HIER voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

Vooraf gezien:
    Spirit gaat zaterdag op bezoek bij de koploper van de 2e klasse F. Het uit Rotterdam Zuid afkomstige Spartaan’20 is sinds vorige week alleen koploper. Lang hebben ze de eerste plaats gedeeld met Oranje Wit en IFC. IFC moest al afhaken na het gelijke spel tegen Spirit. Vorige week verloor Oranje Wit op bezoek bij cvv Zwervers (2-1).
    Die uitslag werd bij Spartaan’20 met gejuich ontvangen, daarentegen was dit resultaat bij Spirit teleurstellender ontvangen. Mede door de overwinning van De Zwerver bij Pelikaan is het onderin de ranglijst onmiskenbaar spannend. Spirit staat 9e, in punten gelijk met cvv Zwervers en De Zwerver. Alle 3 de ploegen staan momenteel op ‘nacompetitie-plaatsen’. Het verschil met de nummer 12 (rechtstreekse degradatie), Pelikaan, is slechts 1 punt. Het verschil met de nummer 8, de laagste veilige plaats, is 2 punten. Echter heeft Rijsoord, dat op deze plaats staat, een wedstrijd meer gespeeld.
    Spirit speelde in het verleden nooit eerder in competitie verband bij Spartaan’20. Dit seizoen verspeelden de Rotterdammers nog geen enkele punt op eigen veld. Van de 7 tegenstanders die het sportpark aan de Oldegaarde 251 dit seizoen bezocht, wisten er maar liefst 4 ploegen niet te scoren. EBOH (2-0), Rijsoord (4-0), Streefkerk (5-0) en cvv Zwervers (4-0) bleven na 90 minuten op nul staan. De Alblas (2-1), Pelikaan (4-2) en VVGZ (6-3) scoorden wel, maar moesten de punten wel aan hun opponent laten.
    Spirit wist dit seizoen nog maar één keer op vreemde bodem te winnen. Op bezoek bij Streefkerk werd met 0-4 de volle buit gepakt. In de wedstrijden tegen EBOH (2-2), IFC (1-1), Pelikaan (3-3) en cvv Zwervers (1-1) werden de punten verdeeld. Spirit verloor van De Zwerver (2-1), VVGZ (2-1) en De Alblas (4-1).
    De wedstrijd Spartaan’20 tegen Spirit begint om 15.30 uur  en staat onder leiding van scheidsrechter Bezemer.

• Volgende wedstrijden: (onder voorbehoud)
    Zaterdag 9 maart: Spirit - Pelikaan (competitie), aanvang 15.00 uur
    Dinsdag 12 maart: BVCB - Spirit (beker), aanvang 20.00 uur
    Zaterdag 16 maart: Rijsoord - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
    Zaterdag 23 maart: Spirit - De Zwerver (competitie), aanvang 15.00 uur
    Zaterdag 30 maart: Spirit vooralsnog vrij
    Zaterdag 6 april: Spirit - EBOH (competitie), aanvang 15.00 uur
    Zaterdag 13 april: Spirit vooralsnog vrij
    Zaterdag 20 april: Spirit - cvv Zwervers (competitie), aanvang 15.00 uur
    Zaterdag 27 april: Spirit vooralsnog vrij
    Zaterdag 4 mei: Alexandria'66 - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur
    Zaterdag 11 mei: Spirit - VVGZ (competitie), aanvang 15.00 uur
    Zaterdag 18 mei: Oranje Wit - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
    Zaterdag 25 mei: Spirit - De Alblas (competitie), aanvang 14.30 uur.