• Scheidsrechters

 • De coordinatie van onze clubscheidsrechters is in handen van de scheidsrechterscommissie. 

  Per email bereikbaar op scheidsrechters@vvspirit.nl

  Scheidsrechters worden verzocht voor het afmelden dit tijdig / zo spoedig mogelijk kenbaar te maken, graag voor de betreffende zaterdag uiterlijk donderdagavond 19:30 uur.

  Pak ook die fluit!
  Wedstrijden kunnen niet starten voordat er een scheidsrechter is die het spel leidt en begeleidt. Leden, ouders/verzorgers, spelers (senioren en junioren) en overige belangstellenden worden opgeroepen bij toerbeurt of indien gewenst met regelmaat een potje te fluiten op zaterdagen of op doordeweekse avonden. Een pupillenpotje of een wedstrijd op een groot veld, aan jou de keus. Onze scheidsrechtercoördinator kan elke aanmelding goed gebruiken, want per speelweekend zijn er liefst meer dan 20 scheidsrechters nodig! 

  Cursussen
  Vind je het fluiten leuk en wil je er goed bekwaam in worden en up-to-date zijn over de spelregels? De KNVB geeft diverse cursussen, zoals de basisopleiding scheidsrechter veldvoetbal en scheidsrechterscursussen voor specifieke leeftijdsgroepen (junioren, pupillen). 
  Informeer bij onze scheidsrechterscoördinatoren of kijk eens op de site van de KNVB bij www.knvb.nl

  Procedure aanstellen scheidsrechters
  Wij hanteren het uitgangspunt dat een ieder die aangeeft dat hij/zij een wedstrijd wil fluiten dit met enige regelmaat wil doen. Wij willen dan ook iedere scheidsrechter die op de ‘bellijst’ staat met enige regelmaat gaan inplannen. Hierdoor komt iedere scheidsrechter met enige regelmaat aan de beurt. Wij plannen op basis van de beschikbare bellijst de scheidsrechters op de website in. Het is dus belangrijk dat een ieder de website goed in de gaten houdt, want hierop kun je zien wanneer je een wedstrijd moet fluiten. Wij sturen, nadat we alles hebben ingepland, de scheidsrechters een mail met daarin de mededeling dat ze een wedstrijd moeten fluiten. Mocht je nu onverhoopt niet kunnen dan willen we je vragen om dit zo spoedig mogelijk doch uiterlijk op de dinsdag voordat je moet fluiten, bij de scheidsrechterscommissie scheidsrechters@vvspirit.nl te melden, zodat die naar een alternatief kunnen zoeken.

  Dit betekent wel dat de bellijst up-to-date moet zijn. Ten eerste moet het kloppen dat je op de lijst staat. Daarnaast willen we in de lijst toevoegen waar we rekening mee moeten houden bij het inplannen. Heb je bijvoorbeeld een kind in een bepaald team spelen of speel jezelf in een team of wil je graag naar het eerste kijken of wat je wens ook is, we kunnen alles toevoegen. Wij willen aan een ieder vragen, die dit nog niet heeft gedaan, om het bij dit bericht toegevoegde formulier in te vullen en in te leveren in de bestuurskamer. We kunnen hier dan rekening mee houden bij het inplannen. Daarnaast willen we jullie vragen om ook de rest van de vragen op het formulier in te vullen.

  Voor een ieder die niet zeker weet of hij/zij op de bellijst staat of als je ook wil gaan fluiten, geeft dit aan bij de scheidsrechterscommissie scheidsrechters@vvspirit.nl