• Spirit ging zaterdag gehavend op bezoek bij de nummer 2 van de competitie. Tegen Sparta (AV) moest trainer Richard van Cappellen gaan puzzelen met de opstelling. Spirit miste maar liefst 4 spelers van de basisopstellingen van de afgelopen weken. Bastiaan Haasnoot, Eric Jansen, Stefan Bitter en Laurens Visser waren er niet bij. Ook Virgil Munsel speelde niet, hij is geschorst na zijn rode kaart tegen DCV. Max van Herk verving Bastiaan Haasnoot in het doel. Verder speelden de ‘wissels’ Tim de Vaal, Tim van der Zee en Ruben Slooff.
    In een matige 1e helft creëerde beide ploegen weinig kansen. Toch profiteerde de thuisploeg van balverlies aan de kant van Spirit. Vlak voor rust moest Spirit toezien dat Sparta met een 1-0 voorsprong de rust in kon gaan.
    In de 2e helft drong Spirit meer aan, wat al vroeg resulteerde in een penalty. Lars van der Wijngaard verzilverde de trap van 11 meter en zette Spirit op gelijke hoogte (1-1). Er volgde een open wedstrijd en Spirit domineerde even. Totdat na ruim een uur spelen Sander Kalkman met rood de kleedkamer op moest zoeken. Sparta nam het initiatief over en kreeg diverse kansen. Max van Herk keerde een aantal inzetten en zag ballen net naast het doel gaan.
    In de slotfase ging het toch mis bij Spirit. Onder druk van de Rotterdammers schoot Lars van der Wijngaard de bal in eigen doel. Ondanks een slotoffensief waarbij Spirit achterin één op één ging spelen bleef het 2-1 en moest Spirit zijn 2e nederlaag van het seizoen incasseren.
    In de ranglijst is Spirit nu terug te vinden op de 5e plaats, 3 punten achter DCV en Nieuwenhoorn. Sparta blijft koploper Neptunus-Schiebroek volgen op 1 punt.
    Volgende week speelt Spirit thuis tegen Alexandria’66. De Rotterdamse ploeg won zaterdag voor het eerst dit seizoen. Op eigen veld werd met 3-1 gewonnen van hekkensluiter CWO.

• Klik hier voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

Vooraf gezien:
    Zaterdag speelt Spirit voor de 4e keer op rij een lastige wedstrijd. Na Nieuwenhoorn, Zuidland en DCV gaan de Ouderkerkers op bezoek bij Sparta. De Sparta amateurvereniging, dat sinds 1976 gescheiden van het betaald voetbal verder is gegaan, startte in 2014 met een standaard elftal op de zaterdag. Sparta (AV) werkt overigens nog steeds nauw samen met de BVO.
    Na 1 seizoen in de 4e klasse volgde 2 seizoenen in de 3e klasse waarna het vorig seizoen deelnam in de huidige 2e klasse D. Het scheelde niet veel of de Rotterdammers promoveerde afgelopen seizoen naar de 1e klasse. Na een 4e plaats mocht er gespeeld worden in de play offs voor promotie. In de 1e ronde werd gewonnen bij Nieuwenhoorn (1-3), waardoor Nieuwenhoorn degradeerde. In de 2e ronde werd gewonnen van Hellevoetsluis (2-1), waardoor Hellevoetsluis weer niet promoveerde. In de finale moest het toezien dat Honselersdijk met de winst er van door ging (6-1), waardoor die ploeg voor het eerst in hun bestaan promoveerde naar de 1e klasse.
    Sparta moet het dus dit seizoen weer doen in de 2e klasse en is één van de ploegen die kans maken op promotie.
    Er werd dit seizoen slechts 1 wedstrijd verloren. Drie weken geleden werd verloren op eigen veld van de huidige koploper Neptunus-Schiebroek (1-2). De week ervoor werd op eigen veld nog gewonnen met 4-1. De overige 3 wedstrijden werden buitenshuis gespeeld en eindigden allen met een 0-1 overwinning. In de eerste speelronde was dat van Alexandria’66. De afgelopen 2 weken werd gewonnen bij DCV en Hellevoetsluis.
    De wedstrijd Sparta tegen Spirit begint zaterdag om half 3 op het RMC jeugdcomplex (Bok de Korverweg 1) en staat onder leiding van scheidsrechter Gieles.

• Voorlopige programma:
    Zaterdag 03-11: Spirit - Alexandria'66 (competitie), aanvang 15.00 uur