• Spirit 3 gooit eigen glazen in

Twee wedstrijden in 4 dagen tijd, afgelopen zaterdag speelden we uit tegen Victoria’04 2 en dinsdag speelden we thuis tegen VV Zwaluwen 3.

Onze jongens hebben tussentijds even rust gehad wegens 8(!) blessure gevallen, we zijn nog net voor de laatste persconferentie uit eten geweest met elkaar en vorige week een zeer goede trainingsweek gehad.
    We hadden een doel voor ogen, we stonden namelijk op pole position om de eerste periode binnen te slepen.
    De neuzen stonden allemaal dezelfde kant op, die klusje gaan wij samen klaren.

Ik kan alvast verklappen, dit is niet gelukt.

Afgelopen zaterdag moesten we om 11:00 spelen, dit zijn wij niet gewend, om 9:15 al melden op de club, het blijft toch zaterdag.

De laatste keer dat we om 11:00 moesten spelen hebben we verloren, toen ontbrak de scherpte bij ons, vanaf het begin tot het einde.
    Dit is op donderdagavond na de training met elkaar besproken, we waren er dus op voorbereid.

De oogjes bij de spelers stonden er in ieder geval beter bij als de vorige keer, dit was al behoorlijk positief dus we gingen met een goed gevoel richting Vlaardingen.

We stonden al vrij snel in de eerste helft met 0-2 voor, Mark Molenaar kon beide goals op zijn naam schrijven, een fantastische volley in de lange hoek en een knappe kopbal vanuit een vrije trap bezorgen ons de voorsprong.
    Net voor rust ging het mis, in minuut 43 kregen we de 8e corner tegen, Victoria kon deze geheel vrij bij de eerste paal in er doel werken.
    Het was de langste speler van het veld, niet gedekt, de eerste paal niet gedekt en niemand op de 5 meter lijn… in principe ging hier alles fout wat er fout kon gaan.
    In de tweede helft geven we het volledig uit handen en verliezen we de wedstrijd met 3-2.
    Was de tegenstander goed? Mwua… we hadden ze kunnen hebben maar volledig aan onszelf te danken dat we met lege handen terug konden naar Ouderkerk.

Van Cion, welke ons actief volgens op Instagram kregen we berichten vol ongeloof hoe we hadden kunnen verliezen van deze tegenstander.
    Zij zelf hadden gewonnen en stonden nu bovenaan, nu was het wachten op de wedstrijd van VFC.
    Zij deden wel wat ze moesten doen en wonnen de wedstrijd met ruime cijfers.

Bij deze gaan onze felicitaties uit naar VFC, gefeliciteerd met de eerste periode.

Voor ons was nu nog het hoogst haalbare 3e worden in de eerste periode en logischerwijs ook op de ranglijst.
    Dan moeten we natuurlijk nog wel winnen van Zwaluwen op dinsdag.

Daarbij is het natuurlijk ook wel lekker om de eerste periode af te sluiten met een overwinning zodat je met een goed gevoel kunt starten in de tweede periode.

Dan de thuiswedstrijd tegen Zwaluwen, Champions League tijd, dinsdagavond 20:30.
    Het team krijgt een duidelijke boodschap mee, we hebben iets recht te zetten van afgelopen zaterdag.
    Na de tirade van Victor in de kleedkamer afgelopen zaterdag, de gesprekken in de kantine na de wedstrijd en de ‘peptalk’ vooraf Lease wat ons betreft ons voldoende. Geen tactisch gezever vooraf, gewoon lekker ouderwets; ‘plezier hebben met elkaar en 3 punten pakken’.
    Iedereen leek er zin in te hebben en we hadden een goede en scherpe warming up.

Tijdens de warming up was er nog even contact met Jelmer, de scheidsrechter had zich nog niet gemeld en hij vroeg zich af of hij hem gemist had en al op het veld stond, dit was niet zo. Ondertussen werden er al wat telefoontjes gepleegd maar toen kwam hij ‘gelukkig’ toch opdagen. Hij vertelde dat hij gas rook in zijn huis en dat de politie en brandweer bij hem waren, hij had zijn vrouw bij hen achter gelaten etc etc.

Uiteindelijk stond de scheidsrechter nog eerder op het veld dan beide teams, gezien hij zich thuis al had omgekleed, de wedstrijd kon dus beginnen.

Al snel staan we 1-0 voor, een hele goede aanval eindigt middels een voorzet van Max de Vaal bij Mark Geneugelijk die de bal achter zijn standbeen in de korte hoek binnen schiet.

Na 20 minuten domineren veranderd er iets met het spel van ons, we zijn het ineens kwijt. De bal wordt niet meer rondgespeeld maar gehaast weg gewerkt, iedere bal wordt gelijk vooruit geschoten.
    We waren de regie kwijt en dit resulteerde in een lange bal van Zwaluwen op de spits welke de bal met gemak af kon werken, 1-1.

Dan is het gelukkig rust, even koppen bij elkaar en dan weer opnieuw beginnen. Uiteindelijk moet je 1 doelpunt meer maken dan je tegenstander, dus ons doel was duidelijk.

Zo’n 10 minuten voor het einde krijgen we een vrije trap op de rand 16, Mike schiet de bal hard en laag binnen. Een vrije trap zoals die hoort te zijn, tussen de palen.
    Dan zegt iedereen tegen elkaar dat we moeten nadenken en de wedstrijd moeten uit voetballen.

Maar dit doen we niet goed, we zijn om dat moment weer onrustig aan de bal, passes komen amper aan en tot overmaat van ramp krijgt Kees kortsluiting.
    Hij trapt op zeer schandalige wijze na, volkomen onnodig, zeer dom en onverwachts. Uiteraard krijgt hij hier een rode kaart voor, waarschijnlijk heeft Kees al winterstop.

Om dan nog in de overtreffende trap te treden, krijgen we een onterechte vrije trap tegen aan de zijkant van onze 16 meter.
    Wat er exact fout gaat weet ik niet, de beelden gaan we zeker terug kijken maar de bal wordt in de korte hoek binnen geschoten, naar mijns inziens staan wij hier niet goed opgesteld.

Al met al hebben we gewoon een klote week.
    En we hebben het volkomen aan onszelf te danken.

We kunnen nog uren trainen of tot in den treure praten over tactiek en speelwijzes, maar zoals Victor mooi zei; ‘hier valt niet tegen aan te coachen’.
    Ook al zetten we Pep Guardiola voor de groep, uiteindelijk moet het vanuit de spelers komen op het veld.

En ja jongens jullie hebben gelijk wat betreft onderstaande punten:

- Afgelopen zaterdag had de tegenstander rood moeten krijgen wegens spugen
    - Afgelopen zaterdag hadden we een penalty moeten krijgen voor een handsbal
    - Afgelopen zaterdag was de scheidsrechter een beslissende factor (in ons nadeel)
    - Dinsdag laat de scheidsrechter onze grensrechter staan met zijn vlag omhoog terwijl het de eerste keer vlaggen was
    - Ook dinsdag was de scheidsrechter weer een beslissende factor in ons nadeel
    - Dinsdag heeft de scheidsrechter te lang door laten spelen

Het klopt allemaal, daar ga ik jullie ook absoluut geen ongelijk in geven.

Maar dat is niet waar het mis gaat, wij moeten niet afhankelijk zijn van de scheidsrechter, soms krijgen we nou eenmaal een clubscheidsrechter en soms een KNVB scheidsrechter, dit hebben we niet voor het kiezen.
    En ja het klopt dat onze scheidsrechters bij Spirit altijd eerlijk zijn en bij de tegenstander toch voornamelijk in het voordeel van de thuisploeg gefloten wordt.

Wij moeten leren dat wij goed zijn in voetballen, laten we ons daar dan alsjeblieft op focussen.
    Misschien zijn we voetballend wel de beste ploeg uit de competitie, maar daar koop je niks voor als je de voorsprong uit handen geeft.

We hebben het met zijn allen gezellig, we hebben een hecht team, goede trainingsopkomst etc etc.
    Maar op het veld moet het gebeuren, wij moeten ervoor gaan zorgen dat we het spel gaan maken, dat we 90 minuten lang focus op een wedstrijd hebben en dat we ook een wedstrijd uit kunnen spelen.
    We doen onszelf echt tekort, en dat is frustrerend!

Jullie hebben het echt in je, daar hebben we alle vertrouwen in, maar ga jezelf alsjeblieft aanstaande zaterdag belonen. Trakteer jezelf op een overwinning, ga plezier maken op het veld en ga samen doelpunten vieren!

Nu staan we 4e, van tevoren hadden we er misschien wel voor getekend om op deze positie te staan, alleen met de kennis van nu…
    Er staan 2 ploegen boven je waar je respectievelijk 8-2 en 3-8 van gewonnen hebt.

Aanstaande zaterdag spelen we weer thuis, weer op veld 1, tegen Dilettant 2.
    Dan gaan we samen zorgen voor een leuke pot voetbal en die drie punten gaan nergens heen, die blijven lekker in Ouderkerk.

Donderdag lekker trainen en zaterdag gas geven!