• Spirit heeft zaterdag de beker wedstrijd tegen Rotterdam United met 0-6 gewonnen. Middenin de strijd, die Spirit in de competitie levert tegen dreigende degradatie, werd deze wedstrijd dan ook niet meer dan een veredelde oefenwedstrijd. Een goede score zou een stuk zelfvertrouwen leveren voor de moeilijk scorende ploeg. Voor de rest was fit blijven de belangrijkste opdracht.
    Want Spirit kampt nog steeds met veel afwezigen. Cris de Jong, Ruben Slooff en Ruben de Vries waren afwezig. Ook Sean Luthart was niet in de wedstrijdselectie opgenomen. De doelman had te veel last van pijntjes en werd vervangen door Aart Labee. De 37 jarige doelman, die in 2009 en 2010 onder de lat stond van Spirit 1, werd onlangs teruggehaald uit het 7e team van Spirit om te keepen bij Spirit 2. Zaterdag maakte hij zijn rentree bij Spirit 1, waarin hij in maart 2010 voor het laatst plaats nam tussen de palen.
    Spirit startte voortvarend. Al binnen 2 minuten kwamen de Ouderkerkers al op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Timme van Hof kopte Lukas Bos de 0-1 in. Daniel van der Zwan zette zijn ploeg nog voor rust op een veilige voorsprong. Hij scoorde fraai de 0-2 en na ruim een half uur de 0-3.
    Spirit speelde op dat moment al met een numerieke meerderheid. De thuisploeg liep al halverwege de eerste helft tegen een rode kaart aan.
    In de 2e helft speelde Spirit de wedstrijd rustig uit. Jeugdspeler Nicky Bentzon kreeg ook weer minuten in het team van Richard van Cappellen en scoorde de 0-4. Daniel Gerritse kopte een paar minuten later een voorzet van Tjerk de Kogel achter de Rotterdamse doelman (0-5).
    Het laatste doelpunt kwam op naam van Lukas Bos. De spits rondde een voorzet van Robbin Brouwer af en besliste de eindstand op 0-6.
    Spirit gaat ook na februari nog minimaal één bekerwedstrijd spelen. En dat is lang geleden. Maar voorlopig moet de focus weer op de competitie gelegd worden. Daarin moet een gat van minimaal 5 punten goed gemaakt worden om degradatie dreiging af te wenden.
    Zaterdag speelt Spirit in Alblasserdam de eerder afgelastte wedstrijd tegen De Alblas.

• Klik HIER voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

Vooraf gezien:
    Voor Spirit staat er zaterdag een bekerwedstrijd op het programma. In de 3e ronde gaat de Ouderkerkse ploeg naar Rotterdam West, waar Rotterdam United de gastheer is voor trainer Richard van Cappellen en zijn team.
    Rotterdam United komt uit in de 4e klasse en doet dat al sinds 2015. Het staat momenteel op de 8e plaats. Vorig seizoen eindigden de Rotterdammers op de 3e plaats en behaalde ze de 1e periode. In de nacompetitie verloor het op eigen veld met 0-2 van GHVV’13.
    In het bekertoernooi van dit seizoen werden alle wedstrijden in winst omgezet. In de poule werd gewonnen van Pernis (5-3), SCO’63 (2-4) en HWD (0-5). In de 1e afvalronde werd afgerekend met 3e klasser CKC. Het werd 5-3. In de vorige ronde trof het VDL, ook uit komend in de 4e klasse. Op eigen veld werd een magere overwinning behaald: 2-1.
    Spirit won de poule wedstrijden van DCV (2-1) en DONK (3-5) en verloor op bezoek bij RKDEO (2-1). De 1e klasser verloor vervolgens in de volgende ronde van 3e klasser Aarlanderveen (4-3). Spirit bekerde wel verder door bij NSV’46 met 1-3 te winnen.
    De wedstrijd Rotterdam United tegen Spirit begint zaterdag om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Lochtenberg.

Volgende wedstrijden: (onder voorbehoud)
      Zaterdag 17 februari: De Alblas - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur
      Zaterdag 24 februari: Spirit - Streefkerk (competitie), aanvang 15.00 uur
      Zaterdag 2 maart: Spartaan'20 - Spirit (competitie), aanvang 15.30 uur
      Zaterdag 9 maart: Spirit - Pelikaan (competitie), aanvang 15.00 uur
      Zaterdag 16 maart: Rijsoord - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
      Zaterdag 23 maart: Spirit - De Zwerver (competitie), aanvang 15.00 uur
      Zaterdag 30 maart: Spirit vooralsnog vrij
      Zaterdag 6 april: Spirit - EBOH (competitie), aanvang 15.00 uur
      Zaterdag 13 april: Spirit vooralsnog vrij
      Zaterdag 20 april: Spirit - cvv Zwervers (competitie), aanvang 15.00 uur
      Zaterdag 27 april: Spirit vooralsnog vrij
      Zaterdag 4 mei: Alexandria'66 - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur
      Zaterdag 11 mei: Spirit - VVGZ (competitie), aanvang 15.00 uur
      Zaterdag 18 mei: Oranje Wit - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
      Zaterdag 25 mei: Spirit - De Alblas (competitie), aanvang 14.30 uur.