• Spirit heeft zaterdag de competitiewedstrijd tegen CWO met 3-0 gewonnen. De ploeg uit Vlaardingen maakte het de Ouderkerkers niet echt moeilijk. Spirit zette vanaf het begin meteen goed druk en kreeg al in de 1e minuut de eerste mogelijkheid de score te openen. In de minuten daarna kwamen Tjerk de Kogel (keeper) en Laurens Visser (naast) in de mogelijkheid de 1-0 op het scorebord te zetten. CWO kwam er nauwelijks uit. Toch kreeg het in de 15e minuut bijna de mogelijkheid de bal achter Max van Herk te krijgen.
    In de 20e minuut kwam Spirit verdiend op voorsprong. Een terugspeel bal van CWO was te zacht en werd onderschept door Giorgio Getrouw, stuitte op de keeper en vervolgens het overzicht bewaarde en Raoul Haliwela de gelegenheid gaf de bal in het (lege) doel te schieten (1-0).
    Na de voorsprong zakte het tempo van Spirit. De Ouderkerkers hielden wel het veldoverwicht, maar grote kansen werden nauwelijks gecreëerd.
    Na rust leefde Spirit even op. Raoul Haliwela kopte een voorzet van Robbin Brouwer over de keeper op de lat en Stefan Bitter zette Spirit met een schot van 25 meter in de rechterbovenhoek op 2-0.
    Na een uur spelen wisselde Spirit 3 spelers. Goed nieuws voor de technische staf van Spirit, want naast Eric Jansen, die weer pijnvrij van zijn blessure is, en Anton de Koning maakte Tim van der Zee na wekenlange blessure weer zijn rentree.
    Ondanks de frisse krachten veranderde het spelbeeld niet. Spirit speelde met een rustig tempo en kreeg daarmee nog wel een aantal kleine mogelijkheden de score verder uit te breiden. Het zwak spelende CWO was zelfs tegen het op halve kracht spelende Spirit niet bij machten de thuisploeg moeilijk te maken. Pas in de 67e minuut moest doelman Max van Herk in aktie komen door de inzet over zijn doel te tikken. In de slotminuut stond de doelman ook goed opgesteld en hield daarmee zijn doel schoon. Even daarvoor had Giorgio Getrouw de wedstrijd definitief al op slot gezet (3-0).
    Spirit blijft met de overwinning op de 5e plaats staan. Concurrenten voor deze, door trainer Richard van Cappellen als doel gestelde plaats, lieten punten liggen. Vitesse Delft, volgende week tegenstander van Spirit, speelde met 1-1 gelijk bij Zuidland en SVS verloor verrassend met 0-4 van Alexandria’66. Hellevoetsluis won wel (0-4 bij SSS).
    In de strijd om het kampioenschap heeft Nieuwenhoorn de eerste plaats overgenomen van Neptunus-Schiebroek. In een directe confrontatie won de ploeg uit Hellevoetsluis met 2-1. Sparta (1-1 gelijk bij Strijen) en DCV (2-2 gelijk bij Kethel Spaland) profiteerden maar minimaal van de nederlaag van de Rotterdammers. Beide ploegen hebben nu een achterstand van 4 punten op de nieuwe koploper.

• Klik HIER voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

Vooraf gezien:
    Na een weekje ‘rust’, waarin Neptunus-Schiebroek de koppositie in de 2e klasse D pakte door de eerder gestaakte wedstrijd bij Hellevoetsluis te winnen (1-4) en Zuidland de laatste plaats aan SSS heeft overgegeven door zelf met 6-4 te winnen van Kethel Spaland, hervat Spirit de competitie zaterdag thuis tegen CWO.
    CWO staat momenteel op de 10e plaats. Met nog 6 wedstrijden te gaan moet de ploeg uit Vlaardingen nog wel een beetje uitkijken voor degradatie. Het heeft 5 punten voorsprong op Kethel Spaland en 8 punten op Zuidland en SSS.
    Spirit hoeft niet meer naar beneden te kijken. Officieel moeten er nog 3 punten behaald worden om niet meer achterhaald te kunnen worden. De ploeg van Richard van Cappellen heeft zichzelf ten doel gesteld de 5e plaats te behalen. Op die plaats staat de Ouderkerkse ploeg nu. Maar SVS, Hellevoetsluis en Vitesse Delft volgen kort daarachter.
    Spirit en CWO troffen elkaar in Ouderkerk 5 keer eerder in competitieverband. In Ouderkerk wist CWO 1 keer te winnen. In het seizoen wonnen de Vlaardingers met 0-2. In 2009-2010 was de eerste ontmoeting. Het werd toen 2-1 voor Spirit. In 2015-2016 was de laatste en meest productiefste wedstrijd. Het werd toen 4-3. Tussendoor won Spirit ook nog met 3-1 (2013-2014) en 4-1 (2011-2012). Eerder dit seizoen verloor Spirit met 2-1 bij CWO.
    De wedstrijd Spirit tegen CWO begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van der Maat.

• Voorlopige programma:
    Zaterdag 13 april: Vitesse Delft - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
    Zaterdag 20 april: SVS - Spirit (competitie), aanvang 14.00 uur
    Zaterdag 27 april: Spirit vooralsnog vrij (Koningsdag)
    Zaterdag 04 mei: Spirit speelt vriendschappelijk (tegenstander, thuis of uit n.n.b.)
    Zaterdag 11 mei: Spirit - SSS (competitie), aanvang 15.00 uur
    Zaterdag 18 mei: Nieuwenhoorn - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur