• Spirit en DCV hebben in de 4e editie van deze streekderby in competitieverband met 1-1 gelijk gespeeld. Beide ploegen schoten niet veel op met deze puntendeling, al was Spirit er nog het meest content mee. Na bijna een uur spelen moest de thuisploeg met 10 man verder toen Virgil Munsel met rood naar de kleedkamer werd gestuurd. Enkele minuten later kwamen de bezoekers enigszins gelukkig op 0-1 uit een van richting veranderde vrije trap. In een poging om alles of niets te spelen bracht Richard van Cappellen Ruben Slooff in en werd verdediger Sander Kalkman eruit gehaald. Achteraf bleek het een gouden wissel want nog geen 10 minuten later gaf de ingevallen aanvaller het laatste tikje en bezorgde hij Spirit toch nog een punt.
  In een meer spannende dat goede wedstrijd kregen beide ploegen in de 1e helft een aantal kansen om de score te openen. Bastiaan Haasnoot moest een aantal keren goed in aktie komen en voorin kregen Laurens Visser en Eric Jansen ieder een grote kans om te scoren.
  Buiten deze kansen was het met name het eerste half uur een wedstrijd met veel balverlies aan beide kanten. In de loop van de wedstrijd kreeg DCV meer controle over de wedstrijd en werd Spirit gedwongen te verdedigen. Waar Spirit dit seizoen veel onnodige tegentreffers moest incasseren, speelden de Ouderkerkers nu wel compact en geconcentreerd. Daar tegenover liet Spirit aanvallend veel te weinig zien.
  Door het gelijke spel zakten beide ploegen 1 plaatsje op de ranglijst. Koploper Neptunus-Schiebroek won met 0-1 van Zuidland. Sparta staat nu 2e na de 0-1 overwinning bij Hellevoetsluis. Spirit, DCV en Nieuwenhoorn volgen op 2 punten achterstand.
  Volgende week gaat Spirit op bezoek bij Sparta.

  (door Eric de Vendt) 

 • Klik  HIER  voor meer foto;s van de wedstrijd (door René Bitter)

  Vooraf gezien:
  Zaterdag staat de streekderby tussen Spirit en DCV weer op het programma. Het is de 4e editie in de historie dat deze wedstrijd gespeeld wordt in competitieverband. De cijfers van deze wedstrijden zijn precies in balans. De eerste wedstrijd werd gespeeld in het seizoen 2014-2015. DCV won in de openingsronde van dat seizoen met 1-4. Een jaar later was het resultaat andersom en wonnen de Ouderkerkers met 4-1. In 2016-2017 eindigde deze derby in 2-2.
  Spirit en DCV begonnen het seizoen goed. Zij wonnen de eerste 3 wedstrijden en leden vorige week allebei hun eerste nederlaag. Spirit verloor op bezoek bij Zuidland met 4-3 en DCV moest op eigen veld de meerdere erkennen aan Sparta (0-1).
  Vorig seizoen zat er in niveau wel een groot verschil. Toen Spirit 2 seizoenen terug degradeerde naar de 3e klasse lukte het DCV om via de nacompetitie te promoveren naar de 1e klasse. Na 1 seizoen degradeerde de ploeg uit Krimpen a/d IJssel via de nacompetitie weer terug naar de 2e klasse. Spirit speelde op dat moment ook nacompetitie. Na een seizoen gespeeld te hebben in de 3e klasse promoveerde het via het ‘toetje’ van dat seizoen.
  Afgelopen dinsdag konden beide ploegen hun nederlaag wegspoelen met een doordeweekse wedstrijd om de Palace Casino Cup. Spirit won in een doelpuntrijke wedstrijd net aan met 5-4 tegen CVC Reeuwijk. DCV won op eigen veld met ruime cijfers van Maasdijk (5-1).
  De wedstrijd Spirit-DCV begint zaterdag om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kraak.

 • Voorlopige programma:
  Zaterdag 27-10: Sparta (AV) - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
  Zaterdag 03-11: Spirit - Alexandria'66 (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 10-11: Spirit vooralsnog vrij
  Zaterdag 17-11: Neptunus-Schiebroek - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
  Zaterdag 24-11: SSS - Spiirt (competitie), aanvang 14.30 uur
  Zaterdag 01-12: Spirit - SVS (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 08-12: Spirit - Vitesse Delft (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterdag 15-12: CWO - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
  Winterstop

  Contact: spirit.mail.voor.eric@gmail.com