• Spirit heeft zaterdag tegen DCV met 0-0 gelijk gespeeld. Het plotseling mooie weer zorgde voor een volgepakt sportpark. Iedereen ging er maar eens goed voor zitten of staan bij deze 5e IJsselderby, maar kwam bedrogen uit. Beide ploegen lieten geen hoogstaande wedstrijd zien en het werd snel duidelijk dat beide ploegen er alles aan deden om niet te verliezen. De kansen van beide ploegen waren dan ook op één hand te tellen.
  Toch waren er momenten dat Spirit, met name in de eerste helft, de score kon openen. Na ruim een kwartier spelen kreeg Amine Karroum de eerste goede kans. Zijn schot was te zacht om de jonge keeper van DCV te verrassen. Ingmar Burema had de 1-0 zeker op zijn schoen. In de 27e minuut was het doel leeg en hoefde hij met een halve omhaal de bal alleen maar te plaatsen. Het bleek moeilijk dan dat het leek, want zijn inzet ging net over het doel. DCV stelde daar alleen wat schoten tegenover die ruim over het doel van Max van Herk gingen.
  In de 2e helft drongen de bezoekers iets meer aan, maar echte kansen werden niet gecreëerd. Eén keer moest de Ouderkerkse doelman in aktie komen. Na 10 minuten in de 2e helft moest hij redding brengen om zijn doel schoon te houden.
  Ook de keeper van DCV werd niet in verlegenheid gebracht. Ook hij moest één keer gestrekt om een te zachte bal van Tim van der Zee uit de hoek te pakken.
  In de slotseconde kreeg DCV nog een kans, maar die inzet werd geblokt door de solide verdediging van Spirit.
  ‘Een terechte uitslag, denk ik, maar ik vond ons wel de morele winnaar. We hebben meer gevoetbald’, zei trainer Richard van Cappellen na afloop tegen RTV Krimpenerwaard. ‘We hebben de nul weer gehouden. Max heeft slechts 1 redding moeten verrichten.’ Zijn collega van DCV vond het teleurstellend. ‘Het was matig, van beide kanten’, aldus Ronald Klinkenberg tegenover Radio Capelle.
  Spirit heeft zijn huiswerk goed gedaan. Het neutraliseerde aanvoerder Carlo de Reuver door Kevin Kriek bij hem te posten en Sander Kalkman hield nieuwkomer Hammach in bedwang. Maar ook met de aanvallende wissels van DCV, kwam Spirit niet in problemen. Aanvallend komt Spirit scorend vermogen tekort. Dat bleek ook al in de voorgaande wedstrijden. De ploeg krijgt altijd wel kansen, maar zal ze beter moeten benutten.
  Ondanks dat de ziekenboeg langzaam leeg loopt, tobt Spirit nog met de aanvallende spelers. Laurens Visser viel gisteren in de 2e helft in, maar zal straks weer gemist moeten worden. In november moet hij onder het mes en zal dan vóór de winterstop niet beschikbaar zijn. Giorgio Getrouw en Ruben Slooff zijn wel op de terugweg. Beide maakte minuten in het 2e. Raoul Haliwela en Julian Rook zijn nog geblesseerd.
  Volgende week gaat Spirit op bezoek bij Deltasport, dat met 0-1 won bij Binnenmaas. Rozenburg is weer de koploper, dat met 1-3 won bij NSVV. Binnenmaas staat 2e. Daarna volgen maar liefst 6 ploegen met 7 punten. Zij hebben allemaal een achterstand van 4 punten op Rozenburg. Het verschil met de nummer laatst, De Zwerver, is ook slechts 4 punten.

 • Klik  HIER  voor meer foto's van de wedstrijd (door René Bitter)

  Vooraf gezien:
  Spirit speelt zaterdag thuis tegen DCV. Afgelopen weekend werd de wedstrijd De Zwerver tegen Spirit afgelast. De overige uitslagen vielen gunstig uit voor Spirit. Met een wedstrijd minder gespeeld bezet Spirit momenteel de 5e plaats, 3 punten achter op koploper Rozenburg. Tegenstander DCV verloor onverwacht 2 wedstrijden achter elkaar. Eerst moest de ploeg van trainer Ronald Klinkenberg zijn meerdere erkennen bij NSVV (4-0) en afgelopen weekend verloor het op eigen veld met 1-4 van FC Binnenmaas. DCV zakte met deze resultaten naar de 7e plaats in de competitie. De aankomende tegenstander van Spirit begon het seizoen met 2 overwinningen. Op bezoek bij CWO werd met 0-2 gewonnen. In de eerste thuiswedstrijd werd met 2-0 gewonnen van Strijen.

  DCV speelde vroeger met hun standaard 1e team op zondag. In 2006 is de ploeg uit Krimpen a/d IJssel overgestapt naar de zaterdagcompetitie, waarin het in de 5e klasse moest beginnen. Na 8 seizoenen kwam de ploeg van Het Waalplantsoen in dezelfde klasse als Spirit. Op zaterdag 6 september 2014, in de eerste speelronde van dat seizoen, werd de eerste Spirit-DCV gespeeld. Er werd veel verwacht van die wedstrijd, maar het resultaat was voor de Ouderkerkers teleurstellend. De ploeg van Kees van der Poel, met Richard van Cappellen (huidige trainer) en Jelmer Noomen (vorig seizoen nog assistent van Richard) als assistenten, zagen hun ploeg met 1-4 verliezen. Vlak voor tijd redde Bob van der Veen de eer met de enige Ouderkerkse treffer.

  Bijna anderhalf jaar later, op 23 januari 2016 volgde de 2e editie. Deze wedstrijd verliep vele malen beter voor Spirit. Na 6 minuten spelen scoorde Sergio Caminita de 1-0. Voor rust kwam DCV langszij. Bastiaan Haasnoot voorkwam met een aantal goede reddingen meerdere doelpunten voor DCV. Na rust herpakte Spirit zich en via Kevin Guttink de wedstrijd naar zich toe trok. In misschien wel de beste wedstrijd van Kevin Guttink in Spirit 1, scoorde hij met een hattrick de 2-1, 3-1 en 4-1. DCV speelde de wedstrijd niet uit met 11 spelers. In de slotfase vertrokken 2 spelers voortijdig met rood naar de kleedkamer.

  Onder leiding van trainer Warry van Wattum werd de wedstrijd tussen de Ouderkerkers en Krimpenezen gespeeld op zaterdag 15 oktober 2016. Na een half uur spelen kwamen de bezoekers op 0-1. Op slag van rust mocht Lars van der Wijngaard vanaf 11 meter de gelijkmaker op het scorebord zetten. In de 2e helft kwam Spirit op voorsprong door een doelpunt van Björn van Dijk. Het wachten was op een grotere voorsprong, maar die bleef uit. Een misverstand tussen Lars van der Wijngaard en doelman Bastiaan Haasnoot kostte Spirit de winst en wist DCV alsnog een punt mee naar huis te nemen.

  Vorig seizoen eindigde deze derby ook in een gelijkspel. Dit keer was Spirit de gelukkigste. Ondanks dat Eric Jansen Spirit nog op voorsprong had kunnen zetten toen hij oog in oog met de DCV-doelman net naast schoot, gingen beide ploegen rusten zonder doelpunten. Aan het begin van de 2e helft kreeg Virgil Munsel een rode kaart en nog geen 5 minuten later scoorde DCV uit een vrije trap de 0-1. DCV kreeg kansen om de wedstrijd te beslissen. Een klein kwartier voor tijd wist Ruben Slooff uit een vrije trap van Lars van der Wijngaard alsnog de gelijkmaker in te tikken.

  De wedstrijd Spirit – DCV begint zaterdag om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van Gurp.

 • Volgende wedstrijden:
  Zaterdag 26 oktober: Deltasport - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur 
  Zaterdag 2 november: Spirit - NSVV (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterag 9 november: CWO - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
  Zaterag 16 november: De Zwerver - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur (inhaalwedstrijd)
  Zaterag 23 november: Spirit - Sparta (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterag 30 november: Charlois - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterag 7 december: Spirit - Vitesse Delft (competitie), aanvang 15.00 uur
  Zaterag 14 december: Binnenmaas - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur

  Contact: spirit.mail.voor.eric@gmail.com