• Spirit heeft het ook in de nacompetitie niet gered zich te handhaven in de 2e klasse. In de eerste ronde verloor het op eigen veld met 1-2 na verlenging.
  In tegenstelling tot de afgelopen thuiswedstrijden kon de ploeg van Richard van Cappellen niet overtuigen tegen de Brabanders. Spirit miste ‘het mes tussen de tanden’ zoals het vorige week afrekende met De Alblas en ook de thuiswedstrijd ervoor tegen VVGZ. Het opgekomen publiek keek wel naar een op en neergaande wedstrijd, maar echt veel uitgespeelde kansen werden door beide ploegen niet gecreëerd. En als die kans er wel kwam, dan werd de scherpte gemist om dit tot een doelpunt te promoveren. Zo kwam Ruben Slooff  oog in oog met de Brabantse doelman en stuitte  Daniel van der Zwan na een zelf opgezette aanval met Ruben de Vries op de voeten van de MOC17-doelman. Ook de bezoekers konden Sean Luthart niet in verlegenheid brengen, dat pogingen over en naast zijn doel zag gaan.
  In de 2e helft opende Spirit al vroeg de score. Nadat MOC17 voorlangs schoot bracht Ruben Slooff met een prachtig schot in de kruising Spirit op 1-0. Het antwoord van MOC17 was een schot waar de Ouderkerkse doelman enige moeite mee had en even later de lat de gelijkmaker in de weg lag. Nadat de ploeg uit Bergen op Zoom ook nog een schot net over zag gaan, nam Spirit het initiatief weer over. Bij een scrimmage in een overvol doelgebied wilde de bal er maar niet in en ook Ruben Slooff, die door Anton de Koning vrij voor het doel werd gestuurd, stuitte weer op de sluitpost. Het was een fase waarin Spirit afstand had moeten nemen. Want in de slotfase ging het weer mis bij Spirit. In de voorlaatste minuut kreeg een MOC17 aanvaller alle tijd om de gelijkmaker op het scorebord te zetten (1-1).
  Die tegentreffer deed Spirit uiteindelijk de das om. In de verlenging kwam Spirit er niet meer aan te pas en was het MOC17 dat de grootste kans kreeg. In een katachtige redding voorkwam Sean Luthart in de 1e verlenging nog een achterstand, maar was kansloos toen de bal in de 2e verlenging op de stip ging: 1-2.
  Spirit moet zich gaan richten op de 3e klasse, met een bijna compleet nieuw team en een nieuwe trainer. De van DCV overkomende trainer Wout Ooms ziet veel spelers stoppen of vertrekken en zal met een enkele ‘aankoop’ en veel jeugdspelers moeten proberen Spirit weer terug te krijgen naar de 2e klasse. Een klasse die voor Spirit echt niet te hoog gegrepen is. Want terug kijkend naar afgelopen seizoen zijn er veel wedstrijden waarin punten zijn blijven liggen, ongelukkig en onnodig geweest. Tegen de meeste ploegen was Spirit gelijkwaardig of beter, maar liet het scorende aspect vaak de ploeg in de steek.  

 • Vooraf gezien:
  Spirit speelt zaterdag de eerste promotie-degradatie wedstrijd thuis tegen MOC17. MOC17 speelde afgelopen seizoen in de 2e klasse E, een competitie met 12 teams, met een aantal voor Spirit bekende verenigingen: Hellevoetsluis en Heinenoord. Heinenoord heeft het kampioenschap op hun naam gezet. Hellevoetsluis werd 4e en mag zich opmaken voor promotiewedstrijden naar de 1e klasse. MOC17 eindigde op de 10e plaats, één van de 2 ploegen die veroordeeld zijn tot het spelen van de nacompetitie tegen degradatie, net als Spirit.
  MOC17 is de grootste voetbalclub van Bergen op Zoom. Sinds 2020 komt het uit in de zaterdag-competitie. Daarvoor speelde het zijn wedstrijden op zondag in de 3e klasse. In 2015-2016 kwam het zelfs een seizoen uit in de 1e klasse. In de zaterdagcompetitie moest men beginnen in de 4e klasse. In 2021-2022 promoveerde het via een 2e plaats. Een jaar later werd de ploeg uit Bergen op Zoom kampioen in de 3e klasse. Afgelopen seizoen speelde het als promovendus in de 2e klasse.
  Naast het eerste team beschikt MOC17 over nog 9 seniorenteams, 3 veteranenteams en een G-team. Verder hebben ze 19 juniorenteams en 29 pupillenteams. De Vrouwen/Meisjes afdeling bestaat uit totaal 10 teams.
  In de afgelopen competitie behaalde MOC17 22 punten, waarvan 8 in de uitwedstrijden. Er werd 2 keer gewonnen en 2 keer gelijk gespeeld. Eén keer winst was tegen een top 5 tegenstander, net als één van de gelijke spelen.
  De wedstrijd Spirit tegen MOC17 begint zaterdag om half 3 en staat onder leiding van scheidsrechter Bogers. Zijn (neutrale) assistenten zijn de heer Langerak en Collé.