• Voor Spirit stond afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen FC Binnenmaas op het programma. Bij de ploeg uit Maasdam waren spelers positief getest op corona. Ook waren er spelers die nog geen uitslag hadden ontvangen. In overleg is de wedstrijd daarom afgelast. Op dinsdagavond 7 december zal deze wedstrijd worden ingehaald.

  Ook de wedstrijd DCV – Sparta ging zaterdag niet door. Daardoor moest DCV hun mogelijke periode kampioenschap voorlopig uitstellen. De titel kan de club van onze gemeenteburen nauwelijks meer ontgaan, maar theoretisch is dat nog altijd mogelijk. De ploeg uit Krimpen hadden 3 punten voorsprong op Pelikaan, de enige belager in de strijd om de 1e periode. Het doelsaldo heeft een verschil van 8 doelpunten, in het voordeel van DCV.

  Pelikaan speelde zaterdag bij Charlois. De ploeg uit Zwijndrecht had geen problemen met de ploeg uit Rotterdam en kon werken aan hun doelsaldo. Echter werd de wedstrijd na 79 minuten gestaakt door hevige protesten van de kant van Charlois. Pelikaan leidde toen met 0-5.

  Hellevoetsluis, de nummer 3 uit de competitie, won nipt met 0-1 bij Rozenburg en blijft daarmee aansluiting houden in de top 3. CWO verloor thuis met 1-2 van CION en haakt voorlopig af van de hoogste regionen van de competitie.

  Van de 4 ploegen uit de middenmoot, waarvan Spirit en FC Binnenmaas deel uit maken, wisten SVS en Strijen geen slag te slaan. SVS speelde met 3-3 gelijk bij Deltasport en Strijen verloor met 2-1 van Alexandria’66.

  In de degradatiezone deed Alexandria’66 dus goede zaken. Met hun 2e overwinning op rij lijkt de weg naar veilige haven ingeslagen te zijn. In punten staan ze nu gelijk met Deltasport, respectievelijk 3 en 4 punten voor op Rozenburg en Charlois, de nummer 13 en 14 in de ranglijst.

  In de nieuwe stand staat Spirit nu op de 7e plaats. Volgende week wordt er gespeeld tegen Charlois in Rotterdam Zuid.

 • Vooraf gezien:
  Spirit speelt zaterdag in Ouderkerk tegen FC Binnenmaas. De geel-witten staan momenteel op de 6e plaats, met een gaatje van 2 punten op de achtervolgers van koploper DCV. In het voor Spirit vrije weekend vorige week en afgelopen dinsdag heeft Sparta na overwinningen op Charlois (3-1) en CION (2-4) zich genesteld op 3e plaats.

  Spirit begon het seizoen met overwinningen op Alexandria’66 (3-2) en Rozenburg (1-3). Na de onnodige nederlaag bij DCV (3-2) won Spirit nog wel van Deltasport (2-0), maar wist het daarna 3 keer niet te winnen. Na de gelijke spelen tegen SVS (0-0) en Pelikaan (1-1) leed de ploeg van Richard van Cappellen een flinke nederlaag bij Hellevoetsluis (5-2).

  Ook FC Binnenmaas leed vorige week een ruime nederlaag. Op bezoek bij SVS werd met 4-1 verloren. Daarvoor won de ploeg uit Maasdam van Deltasport (4-2) en Alexandria’66 (7-2). Het seizoen werd begonnen met 4 gelijke spelen. Sparta (3-3), Strijen (0-0), Charlois (1-1) en CION (3-3) moesten de punten delen.

  In de competitie troffen beide ploegen elkaar in Ouderkerk slechts 2 keer. In 2015-2016 won FC Binnenmaas met 2-3. Een jaar later bleef de teller op 1-1 staan. In juni 2018 wist Spirit wèl goede herinneringen over te houden aan de onderlinge strijd. Aan het eind van dat seizoen speelden beide ploegen in de 1e ronde van de nacompetitie tegen elkaar. In een ware thriller wisten de Ouderkerkers uiteindelijk via strafschoppen de volgende ronde te halen. Spirit zou later promoveren na winst op VDL en Rijnmond HS.  

  Met de komst van FC Binnenmaas naar Ouderkerk treft Spirit een oude bekende. De huidige trainer van Binnenmaas is Michel van Noort, die van 2008 tot 2010 het eerste elftal van Spirit trainde.

  Door de opgelegde coronamaatregelen is het Spirit niet toegestaan publiek te ontvangen op het sportpark. De wedstrijd is te volgen via twitter en via de radio van RTV Krimpenerwaard. Sinds kort zijn de wedstrijden ook live te bekijken via Spirit TV. Klik  HIER voor meer informatie hierover.

  De wedstrijd Spirit tegen FC Binnenmaas begint zaterdag om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Toonen.  

  • Volgende wedstrijden:
   Zaterdag 27 november: Charlois - Spirit (competitie), aanvang 15.00 uur
   Zaterdag 4 december: Spirit - CION (competitie), aanvang 15.00 uur
   Zaterdag 11 december: Strijen - Spirit (competitie), aanvang 14.30 uur
   Zaterdag 18 december: Spirit vooralsnog vrij
   Zaterdag 25 december: WINTERSTOP
   Zaterdag 1 januari: WINTERSTOP
   Zaterdag 8 januari: WINTERSTOP
   Zaterdag 15 januari: Spirit vooralsnog vrij
   Zaterdag 22 januari: Spirit - CWO (competitie), aanvang 15.00 uur